Ukupno prikaza stranice

srijeda, 28. prosinca 2011.

SP U20: Uspješan start Čeha i Slovaka

Drugog dana svjetskog prvenstva vidjeli smo dvije utakmice. U skupini A Slovačka je u svojem debiju svladala Latviju a 3:1 dok je u skupini B Češka bila vrlo uvjerljiva protiv nedoraslih Danaca kojima je to drugi uvjerljivi poraz.

utorak, 27. prosinca 2011.

SP U20: Favoriti sigurni na startu

Prvog dana svjetskog juniorskog prvenstva u kanadskoj provinciji Alberti odigrane su četiri utakmice u kojima su favoriti zabilježili lagane pobjede.

petak, 23. prosinca 2011.

Svjetsko juniorsko prvenstvo

Za tri dana počinje svjetsko prvenstvo elitne divizije u kategoriji do 20 godina. Ono će se drugu godinu zaredom održati na Sjevernoj Americi; nakon Buffala i Niagare domaćin najboljim juniorima svijeta bit će Calgary i Edmonton. Reorganizacija svjetskih prvenstava od strane IIHF-a dovela je do toga da od ove sezone iz elitne divizije ispada samo jedna momčad dok je cjelokupni format s tim izuzetkom ostao nepromjenjen. Mnogi se slažu da će ovo biti kvalitetom najjače prvenstvo proteklih godina. Okupit će gotovo sva najjača imena cjelokupne generacije među kojima ima imena za koja će se zasigurno još čuti u svijetu hokeja.



subota, 17. prosinca 2011.

NHL: Potresi mozga uzeli maha

Pomalo je nevjerojatno koliko je igrača u zadnja dva tjedna zadobilo ozljede. I to ne bilo kakve ozljede i ne bilo kakvi igrači. Čak pet visoko kvalitetnih igrača izbivat će duže vrijeme i to zbog potresa mozga.

srijeda, 14. prosinca 2011.

Povratak Lokomotiva

U ponedjeljak je u drugom razredu ruskog hokeja, VHL-u (Višaja hokejnaja liga), prvu utakmicu nakon tragedije 7.rujna odigrao Lokomotiv iz Jaroslavla. Bilo je to više od hokejaške utakmice, bio je to čin povratka Lokomotiva u svijet hokeja nakon što je tog kobnog 7.rujna ostao bez svih svojih članova.



ponedjeljak, 12. prosinca 2011.

Pogled na KHL: 5.12.-12.12.

Nastavlja se rubrika POGLED NA KHL. Liga je došla do druge reprezentativne stanke koja će trajati devet dana. Evo pregleda proteklog tjedna u drugoj najjačoj ligi svijeta.


nedjelja, 11. prosinca 2011.

DPS U17: Protutnjali Celjem

Mlađi juniori Team Zagreba nastavljaju sa sjajnim igrama u U17 prvenstvu Slovenije. Ove subote su upisali treću uzastopnu i unupno devetu pobjedu i to protiv momčadi Celja koja ih je uz Jesenice jedina dosada pobjedila. Ovog puta nisu bili ni blizu, zagrebačka selekcija je dominirala i zabilježila uvjerljivu pobjedu od 13:2.

petak, 9. prosinca 2011.

Priča o moskovskom Dinamu

U subotu 17.prosinca u Domu sportova Medveščak će odigrati prijateljsku utakmicu s Dinamom iz Moskve, članom KHL-a. Povod je proslava 50 godina od osnutka Medveščaka. Ali jubilej slavi i njihov protivnik Dinamo, ove godine su napunili 65 godina od osnutka. Klub u imenu ima predznak OHK što u slobodnom prijevodu znači objedinjeni hokejaški klub. Naime, klub je nastao 2010. godine spajanjem dva dotadašnja kluba: MVD-a iz Bališike i Dinama iz Moskve. Novi klub je sačuvao ime i povijest sportskog društva Dinamo, ali igrače i cijeli stručni stožer od MVD-a koji je upravo te sezone senzacionalno igrao u finalu KHL-a gdje ih je porazio Ak Bars iz Kazana.

srijeda, 7. prosinca 2011.

Bliži se nastup hrvatske juniorske reprezetacije

Hrvatska juniorska reprezentacija će treću godinu zaredom pokušati sačuvati svoju poziciju u prvoj diviziji svjetskog hokeja. Zadatak nije nimalo lagan iz više razloga.

utorak, 6. prosinca 2011.

NHL: Restrukturiranje

Vodstvo NHL-a sinoć je predstavilo prijedlog za rekonstrukciju natjecateljskog sustava lige. Više neće biti šest divizija i dvije konferencije već nešto posve drugačije.

ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

PH: Zagreb iznenadio Medveščak

U prvoj utakmici 8.kola seniorskog prvenstva Hrvatske hokejaši Zagreba pripremili su najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.


NHL: Minnesota se ne šali

NHL sezona ušla je u prosinac sa iznenađujućim najuspješnijim klubom. To je Minnesota Wild koja je pokazala da se na nju mora itekako računati. U 27 utakmica imaju učinak od 17 pobjeda, 3 poraza u regularnom dijelu i 7 u produžecima. To je ujedno i najbolji start kluba u njegovoj 11-godišnjoj NHL povijesti.


Pogled na KHL: 28.11. - 4.12.

Odlučio sam na blogu pokrenuti neku vrstu rubrike u kojoj ćete, nadam se bar jednom tjedno, moći pročitati vijesti iz najjače europske lige KHL-a. U njoj ću pisati o rezultatima u proteklom tjednu, stanju na ljestvici i općenito najzanimljivijim vijestima iz lige. Rubrika će se zvati POGLED NA KHL. Pa evo izvješća iz proteklog tjedna.

nedjelja, 4. prosinca 2011.

Povratak hokeja u Makedoniju

Hokej u Makedoniji nije nepoznanica. Za vrijeme bivše Jugoslavije u Skopju su postojala sva hokejaška kluba, HK Vardar i HK Makoteks koji su redovno sudjelovali u prvoj i drugoj jugoslavenskoj ligi. Međutim, njihova aktivnost potpuno je nestala 1989. te je razdoblju poslije raspada Jugoslavije Makedonija izbrisana sa hokejaškog zemljovida Europe. Ipak, ove godine došlo je do prevrata. Grupa entuzijasta iz dijaspore i same Makedonije odlučila je oživjeti hokej u svojoj zemlji. Planova je puno i već se krenulo s njihovim ostvarivanjem.

DPS U17: Team Zagreb preuzeo prvo mjesto


Nakon pobjede u Mariboru 5-4 nakon produžetaka mlađi junori Team Zagreba preuzeli su čelnu poziciju na ljestvici.

subota, 3. prosinca 2011.

Slohokej: Domaće slavlje Mladosti

U 19.kolu Slohokej lige hokejaši Mladosti su na ledu Doma sportova ugostili HDD Bled te u golijadi slavili sa 8-4.

Debi Rendulića

Ono što se očekivalo već neko vrijeme danas se napokon i dogodilo. Borna Rendulić debitirao je za svoj Assat u SM liigi - najvišem rangu natjecanja u Finskoj i jednoj od najjačih liga u Europi.

petak, 2. prosinca 2011.

DPS U20: Prekinut pobjednički niz

Juniori Team Zagreba nastavljaju sa solidnim igrama u prvenstvu Slovenije. Niz od tri pobjede prekinuli su u Jesenicama porazom 3-2, ali igra je i dalje bila na visokoj razini.

KHL zanimljiviji nego ikada

Dok vladaju špekulacije o tome hoće li Medveščak dogodine igrati u KHL-u evo pregleda onog što se u samoj ligi događalo u dosadašnjem tijeku sezone.