Ukupno prikaza stranice

srijeda, 25. siječnja 2012.

Rasplet MOL lige

Završila je možda i posljednja regularna sezona MOL lige, međunarodne lige mađarskih i rumunjskih klubova. Zašto posljednja? Zato što je za sljedeću sezonu dogovoreno spajanje sa Slohokej ligom te stvaranje nove lige u kojoj bi tako igrali svi članovi MOL-a i Slohokeja. Dotada, po tri mađarska i rumunjska kluba su u borbi za naslov pobjednika. Prvoplasirana i drugoplasirana momčad nakon regularnog dijela idu izravno u polufinale (HSC Csikszereda i DAB Docler) dok idućih četiri igra na ispadanje za borbu za druga dva mjesta u polufinalu (Corona Fenestela Brasov, Miskolci Jegesmedvek, Ferencvaros, Steaua Rangers).

srijeda, 18. siječnja 2012.

Životarenje hokeja van Zagreba

Nedvojbeno je da je Zagreb centar hrvatskog hokeja. Zagreb je zapravo ekvivalent hrvatskog hokeja, naročito u posljednje vrijeme. Ipak, kakva-takva hokejaška aktivnost postoji i izvan Zagreba.

Ledena kuna 2012.

U nedjelju 5.veljače na klizalištu Sokolski dom u Osijeku održat će se drugi po redu hokejaški turnir naziva Ledena kuna 2012.


petak, 6. siječnja 2012.

SP U20: Zlato nakon 31 godine u Švedsku

U vrlo čudnoj utakmici Švedska je tek u produžecima uspjela slomiti Rusiju te doći do zlata čime je prekinut nevjerojatan niz od čak 31 godine bez zlatne medalje na U20 prvenstvu za jednu od najjačih hokejaških nacija. U dvoboju za treće mjesto Kanada je i po drugi put na prvenstvu bila uvjerljiva protiv Finske te tako uzela brončanu medalju.

četvrtak, 5. siječnja 2012.

SP U 20: Danska ispala iz eline divizije

Pretposljednjeg dana prvenstva odigrane su posljednje dvije utakmice u ligi za ostanak. SAD je pobjedom nad Švicarskom osvojio sedmo mjesto, dok je Latvija slavljem nad Danskom u produžecima izborila ostanak i poslala Dansku natrag u diviziju 1A. U utakmici za peto mjesto Češka je bila bolja od susjeda Slovaka koji su tako završili šesti.

srijeda, 4. siječnja 2012.

SP U20: Finale Rusija-Švedska

Prvenstvo je ušlo u samu završnicu, noćas su odigrani polufinalni dvoboji kao i jedan susret u ligi za ostanak. U dva iznimno zanimljiva i uzbudljiva polufinalna dvoboja finale su izborili Švedska i Rusija. Šveđani su izveli preokret protiv susjeda Finaca slavivši posilje izvođenja kaznenih udaraca. Rusija je pak u susretu visokih tenzija slavila tijesnu pobjed protiv Kanade iako su većinu susreta imali veliko vodstvo koje su na kraju zamalo prokockali. U jedinom odigranom susretu u ligi za ostanak SAD je vrlo uvjerljivo svladao Latviju koja je tako ostala jedina momčad sa svim čistim porazima.

SP U20: Rusija i Finska u polufinalu

Nakon kraja igre po skupinama krenule su prve igre na eliminaciju kao i liga za ostanak. U prvom četvrtfinalu Finska je u golijadi svladala Slovačku sa 8-5 dok je Rusija u trileru bila bolja od Češke. U ligi za ostanak odigran je tek jedan susret u kojem je Švicarska nakon produžetaka svladala Dansku.

SP U20: Epilog igre po skupinama

Sinoćnjim utakmicama završena je igra po skupinama. U skupini A Švedska je preokretom protiv Rusije osigurala prvo mjesto i izravan put u polufinale dok je Slovačka pomalo iznenađujuće svladala Švicarsku te tako osigurala četvrtfinale. U skupini B Kanada je potvrdila prvo mjesgto pobjedom nad SAD-om koji je već jučer bio siguran putnik u ligu za ostanak. Finska je uvjerljivo svladala Češku te time izborila drugo mjesto u poretku dok je Češka završila treća. Oba sastava putuju u četvrtfinale. Parovi četvrfinala su tako Rusija - Češka i Finska - Slovačka. U ligu za ostanak ispali su SAD, Švicarska, Danska i Latvija. SAD i Švicarska prenose po tri boda iz skupine budući da su tamo svladali Dansku odnosno Latviju.

SP U20: SAD u ligu za ostanak

Brončani s prošlog prvenstva i jedni od favorita ovog, Amerikanci, već nakon tri utakmice u skupinu osigurali su igranje u ligi za ostanak. Presudio im je poraz od Češke. U istoj skupini Finska je bila vrlo uvjerljiva prtoiv Danske. Tim rezultatima najviše je dobila Kanada koja je osigurala prvo mjesto u skupini a time i izravan put u polufinale. U skupini A Švedska se vrlo lako obračunala sa Slovačkom dok je Švicarska u dvoboju s Latvijm upisala prvu pobjedu.

nedjelja, 1. siječnja 2012.

SP U20: Rusi i Kanađani i dalje stopostotni

U programu četvrtog dana svjetskog U20 prvenstva bile su dvije utakmice u kojima su se veliki rivali Rusija i Kanada imali lagan posao protiv slabašne Latvije odnosno Danske. Obje momčadi tako su zadržale stopostotan učinak i nakon tri odigrane utakmice.

SP U20: Prva iznenađenja

Igra po skupinama došla je na pola puta, sve su momčadi odigrale po dva susreta. U sinoćnjim utakmicama vidjeli smo i prva iznenađenja. U skupini A Rusija je nastavila stopostotni niz slavljem nad Slovačkom dok isto nije pošlo za rukom Šveđanima koji su Švicarce svladali tek nakon kaznenih udaraca. U skupini B Finska je pomalo iznenađujuće svladala SAD dok je Kanada upisala i drugu uvjerljivu pobjedu, ovaj put protiv Češke.

SP U20: Uspješan start Čeha i Slovaka

Drugog dana svjetskog prvenstva vidjeli smo dvije utakmice. U skupini A Slovačka je u svojem debiju svladala Latviju a 3:1 dok je u skupini B Češka bila vrlo uvjerljiva protiv nedoraslih Danaca kojima je to drugi uvjerljivi poraz.