Ukupno prikaza stranice

subota, 31. ožujka 2012.

Uzbuna u gradu na Nevi

Ako poraz u prvoj utakmici nije značio puno onda je onaj u drugoj zasigurno oglasio alarm za uzbunu u najbogatijoj momčadi lige, SKA-u iz Sankt Petersburga. Po drugi put za redom Dinamo ih je svladao na njihovom ledu. Ovaj put je bilo minimalnih 1-2.

petak, 30. ožujka 2012.

Počelo i finale istoka

Pobjedom od 3-1 u prvoj utakmici finala istoka Traktor iz Čeljabinska napravio je prvi korak na putu za veliko finale. Nakon početnog vodstva Avangarda uspjeli su se vratiti i upisati pobjedu.

četvrtak, 29. ožujka 2012.

Junak Mosaljov

Odigrana je prva utakmica finala zapadne konferencije u KHL-u. U njoj je moskovski Dinamo velikim preokretom u trećoj trećini i produžetku došao do pobjede od 5-4 i početnog vodstva u seriji.

utorak, 27. ožujka 2012.

U18 - divizija IIB - bravo IIHF

Upravo je završeno i drugo ovosezonsko prvenstvo U18 (više o prvome ovdje http://argoshokej.blogspot.com/2012/03/u18-divizija-iii-egzoticno-dustvo-u.html). U srbijanskom Novom Sadu šest momčadi odigralo je vrlo uzbudljivo natjecanje koje je potvrdilo opravdanost odluke IIHF-a o restrukturiranju divizija. Gledatelji su mogli svjedočiti mnoštvu iznenađenja i preokreta, a na kraju su zlato i promociju odnijeli Estonci.

subota, 24. ožujka 2012.

Traktor u finalu

Hokejaši Traktora iz Čeljabinska posljednja su momčad koja je osigurala finale konferencije. Oni su u šestoj utakmici slavili kod Ak Barsa 4-1 te tako pobijedili u seriji sa ukupno 4-2.

Poznati finalisti zapada

Šeste utakmice dale su odgovor na pitanje tko će nastupiti u finalu zapada. SKA je uvjerljivo slavio u Mitiščiju 4-0 dok je Dinamo na svom ledu treći put zaredom svladao Torpedo - bilo je 3-2. Pošto utakmice nisam imao prilike gledati, pripremio sam tek izvještaj i izjave trenera.

četvrtak, 22. ožujka 2012.

Sto devet minuta u Čeljabinsku; Avangard prvi finalist

Pete utakmice na istoku bile su prilika za Traktor i Avangard da uđu u finale konferencije. Avangard je uspio, slavljem od 3-2 u produžetku došli su do četvrte uzastopne pobjede. U Čeljabinsku je pak pobjednik odlučen tek nakon 109 minuta igre i dva i pol produžetka. Domaćin nije došao do finala, Ak Bars se održao na životu pobjedom od 2-1.

Atlant produžio nadu; Dinamo poveo 3-2

Polufinale zapada došlo je do petih utakmica. SKA je propustio prvu od tri "meč lopte" domaćim porazom od Atlanta 3-1. Vodstvo u seriji sada iznosi 3-2. Dinamo je pak učinio veliki korak ka finalu slavljem u gostima kod Torpeda, bilo je 4-2. Sada su oni u prednosti, vode u seriji sa 3-2.

srijeda, 21. ožujka 2012.

Traktoru i Avangardu treće pobjede

U objema četvrtim utakmicama polufinala istoka slavili su gosti. U Kazanu je Traktor slavio sa 3-2 dok je Avangard Magnitogorsk napustio s pobjedom od 5-3. Oba sastava sada vode 3-1 u seriji te su na korak od ulaska u konferencijsko finale.

ponedjeljak, 19. ožujka 2012.

SKA na korak od finala; Dinamo izjednačio na 2-2

Četvrte utakmice polufinala na zapadu igrale su se u Mitiščiju i Moskvi. SKA je nakon poraza u trećoj zaigrao znatno bolje te nadigrao Atlant sa 5-1 čime je osigurao tri meč lopte za prolaz u finale konferencije. Isto nije pošlo za rukom Torpedu koji je poražen u Moskvi kod Dinama te je sada ta serija izjednačena.

U18 - divizija III - egzotično duštvo u Bugarskoj

Proteklog tjedna i službeno je započelo svjetsko prvenstvo za kategoriju mlađih od 18 godina. U Bugarskoj je održano prvenstvo divizije III, a pošto je riječ o najlošijoj diviziji najmanje popularne kategorije cijeli događaj ispratili su tek najzagriženiji pratitelji hokejaške igre među kojima je i autor ovog teksta.

nedjelja, 18. ožujka 2012.

Neočekivani junak Avangarda; Ak Barsu prva pobjeda

U trećim utakmicama polufinala istočne konferencije KHL-a gledatelji su imali što vidjeti. Avangard je slavio u Magnitogorsku za preuzimanje vodstva u seriji, sada je 2-1. Pobjedu najviše mogu zahvaliti igrču od kojeg su to vjerojatno najmanje očekivali. Ak Bars je pak ostao na životu u seriji s Traktorom. Domaćom pobjedom od 2-1 smanjili su zaostatak u seriji.

Produžeci na zapadu pripali Atlantu i Torpedu

Obje treće utakmice u polufinalnim serijama zapadne konferencije KHL-a odlučene su u produžecima. Atlant je pobjedom od 2-1 na domaćem ledu smanjio na prepolovio prednost SKA te je sada 2-1 u pobjedama. Torpedo je pak drugom uzastopnom pobjedom, ovaj put u Moskvi, preokrenuo početno vodstvo Dinama te sad vodi 2-1.

subota, 17. ožujka 2012.

Avangard izjednačio; Traktoru druga pobjeda

Odigrane su druge utakmice i u istočnoj konferenciji KHL-a. Avangard je ovaj put pred domaćim navijačima slavio sa 5-2 dok je Traktor i d drugi put nadjačao Ak Bars, bilo je 2-1.

petak, 16. ožujka 2012.

St.Louis - momčad za naslov?

Vjerujem da ni najoptimističniji navijači St.Luois Bluesa na početku ove sezone ne bi vjerovali da će sredinom ožujka njihova momčad predvoditi zapadnu konferenciju i cijelu ligu sa 98 bodova. Ali, to je realnost. Klub koji se NHL-u priključio davne 1967.godine nikad nije osvojio Stanley kup. Je li dugom i predugom postu ove sezone došao kraj?


Sjajni SKA; Torpedo izjednačio

Odigrane su druge utakmice polufinala zapadne konferencije u KHL-u. SKA je ponizio Atlant sa 7-1 i poveo 2-0 u seriji dok je Torpedo pobjedom od 3-2 u produžetku izjednačio na 1-1 u seriji sa moskovskim Dinamom.

četvrtak, 15. ožujka 2012.

Krenula borba za Gagarinov kup

Prije nešto više od petnaest dana počelo je doigravanje u najjačoj europskoj hokejaškoj ligi KHL-u. Nakon što su sve momčadi odigrale po 54 utakmice poredak na ljestvici zapadne i istočne konferencije odredio je kojih 16 momčadi ide u borbu za Gagarinov kup - KHL verziju Stanley kupa.