Ukupno prikaza stranice

subota, 28. travnja 2012.

Divizija III - Povijesni uspjeh Turske

U turskom Erzurumu održan je turnir divizije III, najnižeg razreda svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Pomalo neočekivano na turniru je nastupilo svih šest prijavljenih reprezentacija što u prošlosti nije bio čest slučaj. Pomalo iznenađujući pobjednik je reprezentacija Turske koja je na domaćem ledu po prvi put u svojoj povijesti osvojila zlatnu medalju, a s tim i plasman u diviziju IIB. Drugo mjesto zauzela je prije turnira favorizirana Sjeverna Koreja dok je Luksemburg osvojio broncu.

četvrtak, 26. travnja 2012.

Dinamo slavi, Avangard tuguje

Dinamo iz Moskve novi je prvak KHL-a. Momčad trenera Olega Znaroka u odlučujućoj sedmoj utakmici finalne serije pobijedila je Avangard u Omsku sa 1-0 čime je zaokružen veliki preokret moskovskog sastava kojim su nadoknadili zaostatak od 1-3 u seriji. Strijelac odlučujućeg gola bio je Jakub Klepiš, bivši igrač sastava iz Omska.





utorak, 24. travnja 2012.

Dinamo izborio sedmu utakmicu

Ni nakon šeste utakmice finalne serije KHL-a još se ne zna konačan pobjednik. Naime, Dinamo je drugom uzastopnom pobjedom sustigao prednost Avangarda te izborio sedmu utakmicu u kojoj ćemo konačno saznati tko će osvojiti Gagarinov kup. U dosad najefikasnijoj utakmici serije Dinamo je uz dosta sreće doša do pobjede od 5-2.

Divizija IB - Korejci slave promociju

Turnir divizije IB za seniore održan je u poljskoj Kyrnici. Ništa nije bilo poznato do posljednjeg kola u kojem je prvo mjesto i odlazak u diviziji IA osigurala Južna Koreja dok je put u diviziju IIA ka hrvatskoj reprezentaciji zaslužila Australija.




nedjelja, 22. travnja 2012.

Dinamo produljio seriju

U petoj utakmici finalne serije Avangard na domaćem ledu nije uspio osigurati konačnu pobjedu. U dosad najefikasnoj utakmici serije Dinamo je slavio sa 3-2 i produljio nadu u osvajanje naslova; sada je naime 3-2 u pobjedama za Avangard.

petak, 20. travnja 2012.

SP U18 - divizija IA - brzi povratak Slovačke u elitu

U diviziji IA kategorije U18 Slovačka je kao domaćin u Pieštanyma osvojila zlatnu medalju te tako izborila povratak u elitnu diviziju. S druge strane Japan je završio na posljednjem mjestu unatoč četiri osvojena boda te će sljedeće sezone igrati u diviziji IB.


Avangard na korak do naslova

Drugim uzastopnim gostujućim slavljem hokejaši Avangarda došli su na korak do osvajanje Gagarinova kupa. Oni su u dvorani Lužnjiki u Moskvi svladali Dinamo sa 2-1 došavši tako do ukupnog vodstva od 3-1. Još je jednom čovjek odluke bio Aleksandr Perežogin koji je zabio pobjednički gol u devetoj minuti produžetka.

srijeda, 18. travnja 2012.

SP U18 - Divizija IB - bjelorusko slavlje

Nakon odigravanja svjetskog prvenstva u U18 kategoriji u divizijama III te IIA i IIB na red je došla i divizija IB. Domaćin natjecanja bio je mađarski Szekesfehervar, a konačni pobjednik i putnik za diviziju IA bila je Bjelorusija. Neugodno iznenađenje priredio je domaćin, Mađarska koja će dogodine s nama u diviziju IIB.

Prednost Avangardu

U trećoj utakmici finalne serije KHL-a gledatelji su mogli svjedočiti utakmici vrlo sličnoj prethodnim dvjema. Dvoboj dviju striktno defenzivnih momčadi pripao je gostima iz Omska koji su zahvaljujući jedinom golu Aleksandra Perežogina poveli u seriji sa 2-1.

nedjelja, 15. travnja 2012.

Dinamo poravnao

I druga utakmica finala KHL-a završila je rezultatom 2-1 samo što su ovaj put pobjednici bili gosti, igrači Dinama. Time je serija pred selidbu u Moskvu izjednačena.

subota, 14. travnja 2012.

Prva utakmica finala KHL-a

Dugo isčekivana prva utakmica finala Gagarinova kupa odigrana je u Omsku gdje su domaći hokejaši Avangarda uspješno krenuli u seriju svladavši Dinamo iz Moskve sa 2-1. Bio je to vrlo zanimljiv susret dostojan velikog finala.

petak, 13. travnja 2012.

Vijesti iz KHL-a

Dok su oči javnosti i navijača uprte u početak finalne serije između Avangarda i Dinama mnogo stvari se događa u ostalim klubovima KHL-a. Evo vijesti iz onih velikih klubova.

utorak, 10. travnja 2012.

SP divizija 2B - Belgija pobjednik u Sofiji

U bugarskoj Sofiji završen je prvi turnir seniorskog prvenstva ove sezone. Iako je bilo očito da će Belgija slaviti, a Južnoafrička republika tugovati prvenstvo je bio vrlo uzbudljivo. Borba za medalje između preostale četiri reprezentacije bila je vrlo žustra i neizvjesna, a na kraju su ih ugrabili Kinezi i Bugari.

petak, 6. travnja 2012.

Finale Dinamo - Avangard

Dinamo iz Moskve i Avangard iz Omska, pobjednici zapadne i istočne konferencije, igrat će u finalu četvrtog izdanja KHL-a. Objema momčadima će to biti prvo finale te će jedna od njih po prvi put u svoje vitrine donijeti Gagarinov trofej.

četvrtak, 5. travnja 2012.

Treća uzastopna pobjeda

Hokejaši Avangarda su došli i do treće uzastopne pobjede u seriji s Traktorom. Ovaj put su slavili sa 3-1 zahvaljujući još jednoj dobroj utakmici svog čuvara mreže Karrija Rama.

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Jedan, ali vrijedan

Tako se može opisati treća utakmica finala istoka. Avangard je u Omsku pobijedio zahvaljujući jednom, vrijednom golu mladog Sergeja Kalinina s kojim je preuzeo vodstvo u seriji od 2-1.

Sve gotovo na zapadu?

Hokejaši Dinama napravili su još jedan korak ka prolasku u veliko finale. Slavili su i u trećoj utakmici protiv SKA, ovoga puta na ledu svoje arene Lužniki.  

nedjelja, 1. travnja 2012.

Avangard uzvratio udarac

Hokejaši omskog Avangarda slavljem u drugoj utakmici finala istoka izjednačili su seriju na 1-1. U veoma uzbudljivoj utakmici Avangard je pobjedio tek nakon 26 minuta produžetaka rezultatom od 3-2.