Ukupno prikaza stranice

petak, 31. kolovoza 2012.

KHL 12/13: Divizija Harlamov

Nakon pregleda zapadne konferencije slijedi istočna. Ona je ostala nepromijenjena u odnosu na prošlu sezonu, dvije divizije sa po šest momčadi. Na papiru jača od njih je divizija Harlamov. Njezini članovi su dvostruki KHL prvak Ak Bars iz Kazana, prošle sezone najbolja momčad regularnog dijela lige Traktor iz Čeljabinska, slavni Metalurg iz Magnitogorska, tradicionalno jaki Neftehimik i Jugra te slabašni Avtomobilist koji je na putu financijskog i rezultatskog oporavka. Traktor brani prvo mjesto, no trebat će mu puno znanja i moći da ga obrani.

srijeda, 29. kolovoza 2012.

KHL 12/13: Divizija Tarasov

U drugoj diviziji zapadne konferencije, nazvanoj prema Anatoliju Tarasovu, nalazi se sedam momčadi. Uz moskovski trojac u njoj su svoja mjesta našli Atlant iz Mitiščija, dvojac sa sjevera: Lokomotiv Jaroslavl i Severstal Čerepovec, Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda te bjeloruski Dinamo Minsk. Lanjski naslov brani Torpedo, a oči javosti zasigurno će biti uprte u Jaroslavl i lokalni Lokomotiv koji se vraća nakon sezone stanke te CSKA koji je uložio velika sredstva u pojačanja.

nedjelja, 26. kolovoza 2012.

KHL 12/13: Divizija Bobrov

Pred nama je peto izdanje KHL-a. Kao i svaka dosadašnja, predsezona je donijela mnogo zanimljivosti i promjena u ustroju lige ali i sastavima momčadi. Glavne novosti vezane su uz širenje i pristup novih klubova ali i novih država u KHL obitelj. Umjesto lanjska 23 kluba iz 5 zemalja ove će godine liga brojiti njih 26 iz čak 7 zemalja. Uz povratnike nakon sezone stanke, momčad Lokomotiva iz Jaroslavla, nove momčadi su ukrajinski Donbas iz Donjecka te slovački Slovan iz Bratislave. Novost je i ta da je dosadašnji slovački predstavnik Lev iz Poprada preselio u češku prijestolnicu Prag gdje će nastupati pod istim imenom. Takva situacija dovela je do toga da zapadna konferencija ima 14, a istočna samo 12 članova.

Predstavljanje momčadi počinjemo na zapadu, u diviziji Bobrov.