Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 26. studenoga 2012.

KHL: Otkaz Milošu Rihi

Petrogradski SKA netom završeni tjedan zaključio je dvadesetom pobjedom u sezoni, u Ledovjom Dvorecu pao je Vitjaz sa rezultatom od 4-3. Nije to bilo ništa neuobičajeno, SKA igra sjajno te im je ova pobjeda donijela prvo mjesto konferencije ali i cijelog KHL-a. Ono neuobičajeno dogodilo se poslije susreta. Trener Miloš Riha držao je press konferenciju poslije nove pobjede i ništa nije slutilo da će samo nekoliko trenutaka kasnije Riha postati bivši trener. Naime, za vrijeme konferencije službena stranica kluba objavila je da je češki stručnjak dobio otkaz.

petak, 9. studenoga 2012.

KHL: Zvjezdani zapad

Zapadna konferencija KHL-a doživjela je značajne promjene u odnosu na prošlu sezonu. Najprije je dobila tri nova člana te je već na samom startu sezone postalo jasno da će biti znatno konkurentnija tradicionalno jačoj istočnoj konferenciji. Razlog za to prije svega leži u znatno većim novčanim sredstvima kojim raspolažu klubovi sa zapada. Gotovo da nema momčadi koja se nije značajno pojačala, a proglašenjem lockouta u NHL-u velik broj kvalitetnih igrača prešao je u klubove sa zapada i to u puno većoj mjeri nego u one sa istoka.

utorak, 6. studenoga 2012.

KHL: Traktor predvodi istok

Prošla su dva mjeseca od početka natjecanja u trenutno najjačoj svjetskoj ligi. Nadolazeća reprezentativna stanka prava je prilika da se osvrnemo na sve što se dosad događalo. Dosadašnju sezonu obillježio je lockout u NHL-u koji je uzrokovao dolazak nekih od najboljih svjetskih hokejaša u KHL. Time je liga dobila na snazi, atrakciji ali i popularnosti u široj svjetskoj javnosti.Usporedno s rastom popularnosti rasla je i kvaliteta te konkurentnost natjecanja te smo zasad mogli svjedočiti iznimno uzbudljivoj i napetoj sezoni. Pregled događanja počinjemo na istoku.