Ukupno prikaza stranice

subota, 23. veljače 2013.

KHL doigravanje: Borba je počela

Počelo je doigravanje u KHL-u; službenog naziva Gagarin cup playoffs. Odigrane su dvije utakmice u svakoj seriji, a imali smo prilike vidjeti nešto očekivanih ishoda ali i nekoliko iznenađenja. Zapad je bio dosta izvjesniji od istoka: SKA, CSKA i Dinamo su pobijedili u oba susreta i relativno mirno čekaju nastavak serije. Jedino je Lokomotiv dopustio gubitak prednosti domaćeg terena, u seriji sa Severstalom je 1-1. Na istoku je jedino prvoplasirani Ak Bars slavio u oba domaća susreta, i Avangard i Metalurg su izgubili prednost domaćeg terena. Traktor je doživio veliki šok izgubivši oba domaća susreta protiv Barisa te je ta serija zasad najviše iznenađujuća.


ponedjeljak, 11. veljače 2013.

EBEL zemlje u Sočiju

Malo tko je mogao očekivati rasplet kakav su nam donijela tri završna kvalifikacijska turnira za Olimpijadu u Sočiju. Dva velika iznenađenja pripremile su lanjske članice divizije 1A, ujedno i EBEL nacije, Austrija i Slovenija. U njemačkom Bietigheim-Bissingenu domaćini su poklekli najprije pred Italijom te u odlučujućem dvoboju i protiv Austrije. Za prolaz im je trebala pobjeda u regularnom dijelu, ali su je ostvarili tek u produžecima. Prva reprezentacija koja je osvojila prvo mjesto bila je Slovenija koja je u danskom Vojensu svladale favorizirane Bjeloruse i Dance što  je bilo dovoljno za povijesni uspjeh slovenskog hokeja. Jedini turnir kojeg su osvojili favoriti bio je onaj u Rigi gdje je Latvija teškom mukom došla do još jednog plasmana na Olimpijadu.

četvrtak, 7. veljače 2013.

KHL Zapad - Tko će u doigravanje?

Regularna sezona u KHL-u bliži se svome kraju, a diljem lige događaju se mnoge zanimljive stvari. Posebno je zanimljivo na zapadu gdje je pet momčadi u igri za tri mjesta koja vode u doigravanje. U gornjem dijelu ljestvice mnoge su stvari jasnije, a SKA je već osigurao Kontinentalni kup. Većina momčadi vrši pripreme za doigravanje dovođenjem igrača i krpanjem rupa u sastavima. Za one koji neće vidjeti doigravanje tu je Kup nade, novi projekt KHL-a oko kojeg su mišljenja podijeljena.


utorak, 5. veljače 2013.

Tko će u Soči?

Rusija, Finska, Češka, Švedska, Kanada, Slovačka, SAD i Norveška su nastup na Olimpijadi u Sočiju već izborili na temelju IIHF renkinga na kraju 2012. godine. Tko će zauzeti preostala tri mjesta saznat ćemo 10. veljače kada će se zaključiti posljednja tri kvalifikacijska turnira. Dvanaest je reprezentacija, a samo tri slobodna mjesta.