Ukupno prikaza stranice

utorak, 29. listopada 2013.

Uspon i pad Himika iz Voskresenska (2.dio)

Što je zajedničko Valeriju Zelepukinu, Igoru Larionovu, Valeriju Kamenskom i Slavi Kozlovu, sve odreda legendama ruskog hokeja? To što su rođeni u Voskresensku te hokej naučili igrati u lokalnom "Himiku". Priča o ovom klubu i gradu istovremeno je jedna od najsjajnijih i najtužnijih u čitavoj povijesti ruskog, ali i svjetskog hokeja, a samim time i jedna od najzanimljivijih. Od prvog klizališta koje je vlastitim rukama izgradio legendarni trener Nikolaj Epštejn, preko toga da su godinama bili trn u oku privilegiranim moskovskim klubovima i da su svijetu hokeja dali neka od najvećih imena ovog sporta pa sve do velikog pada devedesetih godina i konačne propasti početkom trećeg tisućljeća. Jednostavno rečeno, priča o Himiku priča je koja zaslužuje biti ispričana.

ponedjeljak, 28. listopada 2013.

Uspon i pad Himika iz Voskresenska (1.dio)

Što je zajedničko Valeriju Zelepukinu, Igoru Larionovu, Valeriju Kamenskom i Slavi Kozlovu, sve odreda legendama ruskog hokeja? To što su rođeni u Voskresensku te hokej naučili igrati u lokalnom "Himiku". Priča o ovom klubu i gradu istovremeno je jedna od najsjanijih i najtužnijih u čitavoj povijesti ruskog, ali i svjetskog hokeja, a samim time i jedna od najzanimljivijih. Od prvog klizališta koje je vlastitim rukama izgradio legendarni trener Nikolaj Epštejn, preko toga da su godinama bili trn u oku privilegiranim moskovskim klubovima i da su svijetu hokeja dali neka od najvećih imena ovog sporta pa sve do velikog pada devedesetih godina i konačne propasti početkom trećeg tisućljeća. Jednostavno rečeno, priča o Himiku priča je koja zaslužuje biti ispričana.

subota, 12. listopada 2013.

Pogled na ljestvicu

Nakon nešto više od mjesec dana igranja vrijeme je da bacimo pogled na ljestvicu i napišemo par riječi o onome što se dosad događalo; tko je oduševio, a tko razočarao, tko ugodno iznenadio, a tko neugodno.