Ukupno prikaza stranice

utorak, 7. veljače 2012.

Završnica Slohokej sezone

Natjecanje u Slohokej ligi došlo je do završnice odnosno polufinala. Evo kratkog pogleda na događanja u ligi.

Kraj regularne sezone obilježilo je odustajanje od natjecanja HD Mladih Jesenica te još više od toga brisanje svih rezultata koje su postigli. To je dovelo do nagle promjene stanja na ljestvici te formata doigravanja. Tako je prvoplasirani Maribor prošao izravno u polufinale dok je ostalih šest klubova razigravalo za preostala tri mjesta.

Među njima se našla i naša Mladost koja je kao petoplasirana u četvrtfinalu igrala protiv četvrte ljubljanske Olimpije. Zmajevi su bili bolji u oba odigrana susreta, u Ljubljani 7-5, u Zagrebu 2-1 te tako izborili polufinale. Najmanje neizvjesnosti donio je dvoboj Partizana i Bleda. Koliko su Bledski racmani bili zainteresirani za natjecanje najbolje pokazuje činjenica da su umjesto u Bledu "domaću" utakmicu u seriji odigrali u Beogradu. Sve samo kako bi smanjili troškove organizacije budući da su unaprijed računali na poraz. Ipak, u pevoj utakmici su dobro namučili srpskog predstavnika koji je slavio 4-0 uz neuvjerljivu igru. U drugom susretu im se ipak otvorilo pa su slavili s uvjerljivih 11-1.


Treći četvrtfinalni dvobpj bio je slovenski; Triglav je kao trećeplasiran igrao protiv šeste Slavije iz Zaloga. Taj dvoboj donio je i najviše neizvjesnosti; kranjski orlovi su u prvoj utakmici kod kuće pobjedu slavili tek nakon produžetaka. U drugom dvoboju igranom u Zalogu otpor Slavije slomili su tek u završnici te slavili sa 7-4.

Prvi polufinalni dvoboji na rasporedu su u srijedu 8.veljače.

HDK MARIBOR (1) - HK OLIMPIJA (4)
MARIBOR - Ledna dvorana Tabor. 

- mariborski lisjaki su ove sezone doslovno prohujali Slohokej ligom ostavivši sve svoje protivnike daleko iza sebe. To im je donijelo i izravan plasman u polufinale gdje ih čeka dvoboj s Olimpijom. Pred kraj sezone ostali su bez dotad svog najboljeg strijelca Denisa Kadića koji je otišao u škotski klub Fife Flyers. Njegov odlazak pokušat će nadomjestiti pojačanje iz Bleda, Anže Terlikar. Momčad je izbalansirana i opasnost prijeti sa svih strana; Dejam Žemva, Mitja Sotlar, Marko Ferlež, Martin Potočnik, Gašper Sušanj...U dvoboj s Olimpijom ulaze kao favoriti, a za očekivat je da to i opravdaju na ledu.
- većinu sezone Olimpija je igrala bez igrača koji su inače članovi EBEL sastava (Davida Sefiča, Kena Ograjenšeka, Matije Pintariča) koji su nebrojeno puta pokazali kakva su klasa za Slohokej. Unatoč tome momčad je vrlo dobra što su pokazali na kraju sezone kada su napokon počeli ostvarivati očekivane rezultate. U sjajnoj je formi mladi Anže Bernik koji je u dvoje utakmice protiv Mladosti upisao pet bodova. Tu su i uvijek nezgodni Gregor Režek, Anže Florjančič, Anže Emeršič, Nik Ulaga te čitav niz igrača koji je iznio ovu sezonu za Olimpiju. Bit će zanimljivo vidjeti mogu li pomutiti planove favoriziranom Mariboru


HK PARTIZAN (2) - HK TRIGLAV (3)
BEOGRAD - Hala Pionir.

- Partizan se dodatno pojačao pred doigravanje i to sa dva stranca. Prvi je američki branič Joshua Mizerek koji je došao iz britanskog EIHL-a, momčad Hull Stingrays. Drugi je slovački napadač Martin Havliček koji je dosada bio član slovačkog drugoligaša Topolčana. U momčadi igra još petero stranaca; američki vratar Ryan Klingensmith, ruski napadač Pavel Popravko te slovenski trojac Klemen Sodržnik, Jure Kralj i Žiga Svete. Uz njih su tu i najbolji srpski hokejaši među kojima se ističu Marko Milovanović, Marko Kovačević i Nemanja Vučurević. Bled im u polufinalu nije bio dorastao protivnik te su se s njima lako obračunali. Triglav će biti pravi ispit za branitelj naslova budući da su im se ove sezone pokazali kao vrlo nezgodan protivnik. Unatoč svemu, Partizan je favorit te se očekuje njihov prolaz u finale.
- Triglav se također pojačao pred polufinale; iz raspadnutih Jesenica dovedeni su branič Damir Ejup i napadač Nik Lahajnar. Najveću prijetnju Partizanu predstavljat će tradicionalno opisani Anže Gogala, Jernej Vodnjov i Tim Jurajevčić kao i vratar Jernej Čerin. Momčad Triglava je vrlo mlada ali je već ove sezone pokazala da može biti vrlo nezgodna i opasna za Partizan. Dvoboj će zasigurno biti izjednačen, a obje momčadi imaju izglede za prolaz s tim da Partizan ima nešto iskusniju momčad što bi im moglo donijeti konačnu pobjedu

Nema komentara:

Objavi komentar