Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 22. travnja 2012.

Dinamo produljio seriju

U petoj utakmici finalne serije Avangard na domaćem ledu nije uspio osigurati konačnu pobjedu. U dosad najefikasnoj utakmici serije Dinamo je slavio sa 3-2 i produljio nadu u osvajanje naslova; sada je naime 3-2 u pobjedama za Avangard.

Avangard Omsk - Dinamo Moskva 2:3 (0:2, 1:1, 1:0).
0:1 - 03.44 Mihail Anisin (Solovjov, Gorovikov)
0:2 - 09.43 Jurij Babenko
0:3 - 25.00 Konstantin Gorovikov (Anisin)
1:3 - 31.52 Anton Kurjanov (Pervušin, Škoula)
2:3 - 59.41 Jurij Aleksandrov (Kurjanov)
Isključenja: 6x2 - 5x2, Udarci na gol: 24-24, Gledatelja: 10,318 (sold out)
Vratari: Karri Ramo 21/24 - Alexander Yeryomenko 22/24

Znajući da im je ovo posljednja šansa da dođu do konačne pobjede igrači Dinama krenuli su na sve ili ništa od samog početka. Pritisak se isplatio te već u 4.minuti Mihail Anisin postiže prvi gol u finalnoj seriji. Već u 10.minuti Jurij Babenko je strijelac za poduplanje vodstva. Gol je postignut uz veliku dozu sreće. Avangard nikako nije uspijevao uspostaviti svoju prepoznatljivu igru u napadu te je Dinamo bez problema zaustavljao sve njihove pokušaje. U 25. minuti gosti odlaze na tri pogotka razlike kada Konstantin Gorovikov zabija šesti put u ovogodišnjem doigravanju. Dinamo je nakon visokog vodstva malo smanjio ritam igre što domaća momčad brzo koristi. Svoj prvi pogodak u seriji i treći u doigravanju zabija Anton Kurjanov.

Do krja susreta obje su momčadi imale nekoliko prilika koje su vratari Ramo i Jeremenko lako zaustavili. Avangard je pokušavao stvoriti pritisak na Dinamov gol, ali uglavnom nisu uspijevali. Drugi gol na utakmici postižu samo 19 sekundi prije kraja susreta. U preostalom vremenu nisu uspijeli ugroziti gol Dinama te momčad iz Moskve slavi drugu pobjedu u seriji. Avangard je odigravši najlošiju utakmicu u seriji propustio prvu priliku da pobjedom osigura naslov. Dinamo je u situaciji biti ili ne biti odigrao odličnu utakmicu te će na krilima ove pobjede na domaćem ledu tražiti izjednačenje serije. Ako uspiju ponoviti igru iz Omska gdje su potpuno zaustavili liniju Popov-Červenka-Perežogin onda su favoriti za pobjedu.

S druge strane Avangard će morati pokazati puno više želi li zaključiti seriju u Moskvi. Bit će potrebno ponoviti igru iz prve četiri utakmice serije kada je Avangard djelovao znatno bolje i kompaktnije od Dinama. Šesta utakmica finala na rasporedu je 23.travnja u Moskvi.

Nema komentara:

Objavi komentar