Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 15. srpnja 2013.

CSKA dobio trenera

Superbogati i ambiciozni CSKA konačno je i službeno odredio novog trenera za sljedeću sezonu - Johna Torchettija, ono što se neslužbeno znalo već neko vrijeme. Četrdesetdevetogodišnjem Amerikancu bit će to prvi posao u Europi, a mnogi su i prije nego što je ustoličen postoji mišljenje kako neće biti adekvatan ambicijama koje su pred armejcima sljedeće sezone.


Nakon brojnih prenemaganja i nagađanja CSKA je konačno objavio ime novog trenera. Bit će to Amerikanac John Torchetti kojemu će ovo biti prvi veliki posao u karijeri. U trenerskom poslu je još od 1994. godine; sve do 2000. je trenirao klubove u nižim američkim  ligama. Spomenute sezone prešao je u NHL gdje je sve do 2011. godine bio pomoćni trener u Tampa Bayu, Floridi i Los Angelesu uz povremene izlete u niže lige gdje je radio kao glavni trener. Prije dvije sezone preuzeo je klupu AHL momčadi Houston Aerosa s kojom već u prvoj sezoni osvaja konferenciju igra finale Calder kupa dok prošle sezone nisu mogli dalje od konferencijskog četvrtfinala. Kada se franšiza ovog ljeta preselila u Iowu očekivalo se da će Torcheti ostati na klupi i treću sezonu zaredom, ali je ponuda iz Rusije bila jedna od onih koja se nije mogla odbiti.

Budući da je CSKA najtrofejniji ruski klub i jedna od institucija ruskog hokeja sve dosad nisu imali trenera stranca. John Torcheti bit će prvi, a sama činjenica da je Amerikanac nije se previše svidjela niti navijačima niti velikim imenima iz povijesti kluba. Tako je naprimjer Vjačeslav Slava Bikov izravno izrazio žaljenje što je klub posegao za stranim trenerom. Sve to pokazuje kako Torchetija u Moskvi ne čeka lagan posao, osim toga što su očekivanja od rezultata na najvišoj razini morat će se nositi i s velikim pritiskom javnosti, pogotovo zbog činjenice kako je stranac koji vodi najveći rusko klub.

O dolasku na klupu slavnog ruskog kluba sam Torcheti je rekao: - Počašćen sam što me CSKA izabrao za svog glavnog trenera. Radit ću u jednom od najpoznatijih svjetskih klubova, u klubu s bogatom poviješću. Znam za Gagarinov kup, bit će to naš glavni cilj u sljedećoj sezoni. Došao sam ovdje kako bi to i ostvarili te stvoriti organizaciju koja osvaja naslove.(...)Prije nego što sam došao savjetovao sam se sa sjevernoameričkim stručnjacima za KHL; Tomom Roweom, Paulom Mauriceom i Barryjem Smithom. Veselim se startu nove sezone i već imam ideju o tome kako bi CSKA tad trebao izgledati.


Nema komentara:

Objavi komentar