Ukupno prikaza stranice

srijeda, 30. studenoga 2011.

Od sutra led i u Sisku

Od sutra, prvog dana prosinca, otvara se i klizalište Zibel u Sisku. Riječ je o otvorenom klizalištu regularnih hokejaških dimenzija (60x30) koje je dom KHL Sisak koji ove sezone u prvenstvu Hrvatske nastupa u kategoriji seniora, juniora i mlađih juniora.
Dok su seniori do sada svoje utakmice igrali u Zagrebu za mlađe juniore i juniore sezona još nije počela. Naime, odlukom HSHL-a te dvije selekcije će sve svoje utakmice igrati u Sisku što znači da tek od sutra mogu početi sa prvim treninzima na ledu u novoj sezoni. To daje dodatnu regularanost natjecanju budući da igrači zagrebačkih klubova led u svom gradu imaju već više od dva mjeseca. Malđi juniori Siska, danas juniori, lani su uspjeli ostvariti i jednu pobjedu te bi bilo lijepo kada bi sličan uspijeh ponovili i ove sezone.



Osim ovih selekcija u Sisku će se održati i neki turniri malih i velikih škola hokeja. Već 10. prosinca na Zibelu bi se trebao održati turnir malih škola na kojem bi uz domaćine trebala nastupiti i tri zagrebačka kluba kao i mala škola KHL Karlovac.

Naravno, održavanje svih hokejaških aktivnosti na Zibelu ovisit će o vremenskim prilikama. Valjda će ono biti naklonjeno sisačkom hokeju koji svemu usprkos preživljava već 80 godina.

Zibel će ove sezone ugostiti i hokejaše Medveščake, one iz prve momčadi, i to u sklopu akcije "Dolazak Medveščaka na lokalna klizališta". Još se ne zna točan datum, a za pretpostavit je da će to biti u reprezentativnoj stanci sredinom ožujka. Hvalevrijedna akcija u svrhu širenja popularnosti hokeja i van Zagreba.

Nema komentara:

Objavi komentar