Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 31. listopada 2011.

KHL Mladost u Slohokej ligi 2011/2012

Ovog ljeta vodstvo KHL Mladost odlučilo se za izdvajanje iz selekcije Team Zagreb i samostalan nastup u nadolazećem prvenstvu Slohokej lige. Već krajem prošle sezone dalo se naslutiti da će Hrvoje Božić, Zvonimir Lovrenčić, Nikša Trstenjak i Mario Čunko nezadovoljni tretmanom u Medveščaku pojačati Mladost u novoj sezoni. Kasnije je isto napravio i Tomislav Šulevski dok je Mario Sertić doveden kao posudba za Slohokej utakmice budući da su Medveščak i Zagreb odustali od zajedničkog nastupa u istoj ligi čime su njihovi igrači ostali bez mogućnosti igranja natjecateljskih utakmica van prvenstva Hrvatske.

Istu stvar je napravio i povratnik iz Slovačke Filip Oreščanin koji u prvenstvu Hrvatske nastupa za Medveščak dok  istovremeno u Slohokej ligi igra za Mladost. Momčadi se priključio još jedan povratnik iz inozemstva, Fran Srketić i to iz češkog Znojma.

Vjerojatno najvažnija promjena u novoj sezoni je razlaz s trenerom Brunom Bregantom te aganžmanom Slovaka Petera Strapatyja koji uz trenerski posao obavlja i onaj igrački. Doveden je i još jedan Slovak, mladi vratar Juraj Gašparovič. Momčad je napustio tek Tomislav Grozaj koji se vratio u Zagreb.

Okosnica momčadi ostala je nepromjenjena, reprezentativni kandidati Novak, Kučera, Čunko, Ljubić, Tadić, Smerdelj i Mirić. Mlađe igrače trener Strapaty očito je naumio više koristiti u domaćem prvenstvu dok će Slohokej igrati iskusniji igrači.

Mladost je domaće utakmice odlučila igrati u Domu sportova, lansirana je i nova web stranica, sve u svemu klub je svoju aktivnost podigao na veću razinu.

Start je bio kao iz snova. Ostvarena je uvjerljiva domaća pobjeda nad mladim Jesenicama 6-1 te su malobrojne navijače i više nego zadovoljili. Poraz u Ljubljani 0d 9-5 bio je očekivan budući da su Olimpiju pojačali neki igrači iz EBEL momčadi. Druga domaća utakmica = druga pobjeda. Ovaj put svladana je momčad HDD Bleda sa 6-3. Novi poraz upisan je kod najjače momčadi lige Maribora i to uvjerljiv: 7-1.

Uslijedio je i prvi domaći poraz, pomalo neočekivan. Bolja je bila mlada momčad Slavije sa 4-1. Loša serija prekinuta je uvjerljivom pobjedom nad fenjerašem Triglavom. Već tri dana poslije ostvarena je i druga gostujuća pobjeda, ovaj put kod branitelja naslova srbijanskog Partizana na ledu beogradskog Pionira. Taman kad se očikivao nastavak dobre serije i proboj prema vrhu ljestvice uslijedio je bolno prizemljenje. Kod istog sastava kojeg su mjesec dana prije porazili 6-1 ostvaren je poraz od čak 8-0. Katastrofalna igra nastavila se i u idućem kolu kada se pobjedom u Zagrebu osladio Partizan i to 5-1.

Treći poraz zaredom upisan je u Bledu, kod najlošije momčadi lige. U utakmici s puno golova loša druga trećina koštala je Mladost te su izgubili 7-5. Već u slijedećoj utakmici Mladost je po tko zna koji put ove sezone iznenadila svoje navijače, ovaj put ugodno. U kvalitetnoj i uzbudljivoj utakmici porazili su dotad neporažene mariborske lisjake i to nakon kaznenih udaraca.

Nakon 11 utakmica Mladost ima 14 bodova i drži šesto mjesto među 8 momčadi. Momčad je pokazala nevjerojatne oscilacije u dosadašnjem tijeku prvenstva, od odlične igre kada su pobjeđivali najjače momčadi do katastrofalnih poraza od momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Momčad je pokazala da je sposobna za dobre igre i dobar rezultst, jedino je pitanje mogu li uhvatiti kontinuitet dobrih igara. Ako uspiju ne sumnjamo da tada ova momčad pripada u sami vrh Slohokej ljestvice.

Nema komentara:

Objavi komentar