Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 31. listopada 2011.

Team Zagreb 2011/2012 - U17 i U20

Drugu godinu za redom dvije selekcije hrvatskih hokejaša nastupaju u državnom prvenstvu Slovenije, u kategoriji U17 i U20 tj. mlađih juniora i juniora. Riječ je o selekciji koja se sastoji od igrača tri zagrebačka kluba i koja nosi ime Team Zagreb. Pošto nastupaju kao gosti u slovenskom prvenstvu sve svoje utakmice igraju u gostima.

Juniorska selekcija nakon osam odigranih utakmica drži pretposljednje mjesto na ljestvici, šesto. Ostvarili su jednu pobjedu u regularnom djelu (Triglav), jednu pobjedu u produžecima (Celje) te šest poraza (2x Jesenice i Maribor, 1x Bled i Olimpija). Učinak i nije baš za pohvalu, ali nije neuobičajeno da su susjedi Slovenci u juniorskoj konkurenciji daleko ispred nas. I dok im u mlađim kategorijama donekle i uspijevamo parirati u jniorskoj konkurenciji su ispred nas.

Najbolji strijelac ekipe je branič Nikola Senzel koji ima iskustva treniranja s EBEL momčadi Medveščaka baš kao i Igor Lazić koji drugo mjesto najboljih strijelaca dijeli sa Filipom Oreščaninom, Ivanom Šimunovićem i Janom Novotnym.

Unatoč lošim rezultatima nastup Team Zagreba u ovom prvenstvu može samo koristiti našim igračima te im poslužiti kao priprema za nastup na svjestskom prvenstvu u 1A diviziji gdje ćemo imati žestoku konkurenciju.

Selekcija mlađih juniora (U17) nešto je boljeg uspjeha. Osim šest slovenskih momčadi u ovoj ligi uz Team Zagreb nastupa i beogradski Beostar koji baš kao i hrvatska momčad sve utakmice igra u gostima u Sloveniji. Osim kad igraju međusobno.

U pet odigranih kola Team Zagreb ostvario je četiri pobjede (Olimpija, Maribor, Triglav, Bled/Slavija) i jedan poraz u produžetku (Celje). Posebno veseli pobjeda nad Olimpijom od 4-2 čime su pokazali da su bolji od momčadi s tradicionalno najjačim omladinskim pogonom uz Jesenice. Mladi Jeseničani neprikosnoveni su broj jedan, u pet utakmica ostvarili su isto toliko pobjeda uz gol razliku 31:8. S nestrpljenjem očekujemo međusobni susret Jesenica i Team Zagreba koji je na rasporedu 12.studenog u Jesenicama.

Najbolji strijelac momčadi je uvjerljivo mladi napadač KHL Zagreba Ivan Janković. On je u 4 utakmice skupio 10 poena (6 golova i 4 asistencije). Mladi Janković već je debitirao i za seniorsku momčad Zagreba u prvenstvu Hrvatske, a redovan je član i juniorske i mlađe juniorske selekcije istog kluba.

Sigurni smo da će neki od igrača iz ove selekcije nastupiti i na svjetskom prvenstvu U18 reprezentacije u diviziji 2A koje će se igrati početkom travnja u Nizozemskoj.

Pred našim mladim hokejašima je još duga sezona igranja kako hrvatskog tako i slovenskog prvenstva. Nadajmo se što boljim rezultatima.

Nema komentara:

Objavi komentar