Ukupno prikaza stranice

subota, 29. prosinca 2012.

Lake pobjede Švedske i Rusije

Subota u Ufi donijela je dva dvoboja čiji su pobjednici bili poprilično izvjesni. Švedska i Rusija došle su do novih pobjeda, Latvija i Njemačka poraza. Unatoč porazima, oba sastava pokazala su određene kvalitete koje im daju nadu da mogu osigurati ostanak u elitnoj diviziji.

Skupina A

LATVIJA - ŠVEDSKA  1:5 (0:1, 1:1, 0:3).

20' 0-1 Molin (Lindholm, Collberg) PP
24' 1-1 Blugers (Siksna, K.Lipsbergs) PP
37' 1-2 Collberg (Molin) PP
50' 1-3 Arvidsson (Forsberg, Rakell)
52' 1-4 Arvidsson (Djoos, Forsberg) PP
60 1-5 Wennberg

Isključenja: 10x2, 1x10 - 6x2, 1x10, Udarci na gol: 21-46
Vratari: Ivars Punnenovs 46/89,1% - Niklas Lundstrom 21/95,2%

Švedska je teže nego što to rezultat govori došla i do treće pobjede na turniru. S druge strane Latvija je upisala i treći poraz, ali uz dosad najbolju igru. Prva trećina protekla je uz blagu švedsku dominaciju, ali su gol postigli tek u posljednjoj minuti trećine. Strijelac je u situaciji 5 na 3 bio Emil Molin. Latvija uzvraća početkom drugog dijela kada također s dva igrača više zabija Teodors Blugers. Latvija se dobro držala ostatak trećine, ali su ih pokopala čak tri uzastopna isključenja. Jedno od njih iskoristio je Sebastian Collberg za novo vodstvo Šveđana. Početkom treće trećine Latvija je pokušala stisnuti Šveđane ne bi li poravnala rezultat ali nisu uspjeli. Kasnije su pali što Švedska spretno koristi za povećanje vodstva. Dva gola djelo su Victora Arvidssona dok je jednog zabio Alexander Wennberg. Ovom pobjedom Švedska se učvrstila na vrhu skupine A te sada mogu u miru čekati dvoboj sa Finskom u sukobu koji će najvjerojatnije odrediti pobjednika skupine tj.izravnog putnika u polufinale. Latvija je potvrdila svoj put u ligu za ostanak, ali im današnja igra daje nadu da mogu izbjeći ispadanje iz elite.

Poredak: Švedska 3/8, Švicarska 2/4, Češka 2/3, Finska 2/3, Latvija 3/0.


Skupina B

NJEMAČKA - RUSIJA  0:7 (0:3, 0:1, 0:3).

02' 0-1 Kučerov (Grigorenko, Slepišev)
10' 0-2 Jakupov (Hohlačjov)
13' 0-3 Žarkov (Hohlačjov, Jakupov)
34' 0-4 Jarulin (Grigorenko, Kučerov) PP
43' 0-5 Kosov (Mironov)
54' 0-6 Kosov
59' 0-7 Kosov (Šalunov)

Isključenja: 4x2 - 3x2, Udarci na gol: 41-43
Vratari: Marvin Cupper 43/83,7% - Andrej Vasilevski 41/100%

Omjer udaraca 43-41 u korist Rusije ne naslućuje konačan rezultat utakmice. Rusi su bili mnogo konkretniji od svog protivnika te su njihovi pokušaji bili puno opasniji. Prvi gol Rusi su postigli već u drugoj minuti preko Kučerova, drugi i treći sredinom trećine preko Jakupova i Žarkova. Priliku na ruskom golu dobio je nominalno drugi vratar Vasilevski te ju je odlično iskoristio zaustavivši apsolutno sve njemačke udarce. S druge strane vratar Cupper je bio dosta slabiji. U drugoj trećini svladao ga je jedino Albert Jarulin s igračem više. U trećoj trećini na scenu je stupio napadač Metalurga iz Magnitogorska Jaroslav Kosov zabivši prirodni hat-trick. Time je utakmica zaključena; Rusija je vrlo jednostavno došla do pobjede ali ono što bi ih trebalo brinuti jest dosta mlaka igra u obrani koja je jučer Amerikancima, a danas Nijemcima dopustila previše udaraca na gol. Njemačka je odradila tri najteža protivnika u skupini te očekivano ostala bez bodova. Sada ih čeka dvoboj sa Slovacima te poslije njega dva susreta u borbi za ostanak. S onim što su pokazali imaju se pravo nadati ostanku u najvišem rangu hokeja u ovoj kategoriji.


Nema komentara:

Objavi komentar