Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 1. siječnja 2012.

SP U20: Prva iznenađenja

Igra po skupinama došla je na pola puta, sve su momčadi odigrale po dva susreta. U sinoćnjim utakmicama vidjeli smo i prva iznenađenja. U skupini A Rusija je nastavila stopostotni niz slavljem nad Slovačkom dok isto nije pošlo za rukom Šveđanima koji su Švicarce svladali tek nakon kaznenih udaraca. U skupini B Finska je pomalo iznenađujuće svladala SAD dok je Kanada upisala i drugu uvjerljivu pobjedu, ovaj put protiv Češke.


 

Skupina A

Švedska - Švicarska  4:3 SO (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0, 1:0). (Friberg, Nordstrom, Rensfeldt, Collberg (so) - 2 Vermin, Kukan)
Teže od očekivanog Švedska je ostvarila pobjedu protiv Švicaraca i pritom izgubila bod budući da su slavili tek poslije izvođenja kaznenih udaraca. Iako su imali duplo manje udaraca na gol (54-27) Švicarci su se hrabro borili i držali susret u neizvjesnosti. Nisu se predali ni kada su u 42. minuti gubili 3-1. Najprije je u 53. Joel Vermin zabio s dva igrača više da bi nošeni kanadskom publikom izjednačujući gol postigli dvije minute prije kraja. Strijelac je bio Dejan Kukan. U lutriji kaznenih udaraca veće su umjeće pokazali Šveđani; Collberg i Friberg su zabili dok su za Švicarsku promašili i Vermin i Bertschy. Švedska ne može biti zadovoljna igrom svoje momčadi u prva dva susreta, pogotovo u ovome. Vidljivo je da ima dosta problema, ali i prostora za napredak. Švicarci su zaradili prvi bod te mogu biti zadovoljni svojom igrom te za razliku od susreta s Rusijom i rezultatom. Sada im slijede lakši susreti u kojima bi trebali izboriti četvrtfinale.

Rusija - Slovačka  3:1 (0:1, 1:0, 2:0). (Ožiganov, Naumenkov, Kučerov - Bubela)
Rusi su ostvarili i drugu pobjedu, ali ni ova nije bila bez problema. Slovaci su poveli golom Bubele nakon greške ruske obrane samo 33 sekunde prije kraja prve trećine. Rusi su djelovali nervozno jer im ništa nije polazilo za rukom te je vratar Šimboch zaustavio sve njihove pokušaje. Izjednačio je lijepim udarcem Ožiganov sredinom drugog dijela. Kada Slovacima krajem trećine nije priznat gol što je utvrđeno gledanjem snimke bilo je izvjesno da ih je to psihički pogodilo. Rusi se u posljednjem dijelu konsolidiraju te preko Naumenkova dolaze do vodstva. U 52. minuti konačan rezultat postavlja Nikita Kučerov. Udarci na gol bili su 40-32 u korist Rusije što govori da je ovo bila vrlo otovorena i izjednačena utakmica. Slovaci su izgledali dobro te su unatoč brojnim ozljedama i promjenama u momčadi zadržali visoku razinu igre. Rusi se tek uigravaju te je očigledno da se najbolje od njih može tek očekivati.
Ljestvica: Rusija 2/6, Švedska 2/5, Slovačka 2/3, Švicarska 2/1, Latvija 2/0. (broj susreta/broj bodova)

Skupina B
SAD - Finska  1:4 (0:0, 0:1, 1:3). (Saad - 2 Armia, Salomaki, Mi.Granlund)
Iako su rezultati iz njihovih prvih utakmica sugerirali drugačije, Finci su svladali SAD. Finska se potpuno transformirala nakon poraza 8-1 od Kanade i odigrala višestruko bolji susret protiv favoriziranih Amerikaca. Nakon prve trećine bilo je 0-0, ali je već na početku druge za Fince zabio Mika Salomaki. Do kraja trećine Amerikanci su dominirali ali Sami Aittokallio na golu sve je zaustavio. Nakon samo 19 sekundi igre u posljednjem dijelu izjednačio je Brandon Saad. To nije pokolebalo Fince koji uzvraćaju sa dva brza gola Armie i Mikaela Granlunda kod kojih su imali veliku dozu sreće. Konačnih 4-1 postavio je svojim drugim golom Joel Armia u 57.minuti. Iako finski golovi djeluju sretno konačna pobjeda Finaca posve je zaslužena. Nju mogu zahvaliti sjajnom vrataru Samiju Aittokalliju (38 obrana) i spretnosti svojih napadača. Amerikanci su igrali soldino, ali nedovoljno dobro da bi nadigrali Fince. Nije bilo nikakvog žara kod igrača te su zaradili nekoliko nepotrebnih isključenja, pogotovo u trenucima kad se lomila utakmica. Očito nas u skupini B čeka vrlo zanimljiva borba za vrh ljestvice.

Kanada - Češka  5:0 (1:0, 2:0, 2:0). (2 Scheifele, Stone, Strome, Connolly)
Domaćin je došao došao i do druge uvjerljive pobjede u isto toliko susreta. Nakon Finske pala je i Češka. Ovaj put nije išlo tako glatko. Česi su se od početka postavili čvrsto, a vratar Petr Mrazek imao je nekoliko sjajnih intervencija. Imali su vodstvo iz 6. minute, ali sve do 37. rezultat je ostao isti. Tada sa dva brza gola Strome i Connolly uvode utakmicu u mirne vode. Poljednja trećina bila je u znaku Marka Scheifelea koji je sa dva gola postavio konačnih 5-0. Kanađani su dugo lomili otpor Čeha te su ga na kraju slomili; igrali su dobro i strpljivo u napadu, a u obrani su svi pokušaji Česa nailazili na vratara Scotta Wedgewooda koji je upisao shutout. Česi su odigrali obrambeno solidan susret, ali su zakazali u napadu gdje nisu bili osobito opasni po gol Kanade. Razlika u kvaliteti između dvije momčadi je velika te je očigledno da Česi nemaju što tražiti protiv jačih momčadi poput Kanade. Još jedna dokaz da je češki juniorski hokej u krizi. Kanađanima je dobro došao i poraz SAD-a od Finske kojim su ostali sami na vrhu ljestvice.

Ljestvica: Kanada 2/6, SAD 2/3, Češka 2/3, Finska 2/3, Danska 2/0. (broj susreta/broj bodova)

Nema komentara:

Objavi komentar