Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 1. siječnja 2012.

SP U20: Rusi i Kanađani i dalje stopostotni

U programu četvrtog dana svjetskog U20 prvenstva bile su dvije utakmice u kojima su se veliki rivali Rusija i Kanada imali lagan posao protiv slabašne Latvije odnosno Danske. Obje momčadi tako su zadržale stopostotan učinak i nakon tri odigrane utakmice.



Skupina A
Latvija - Rusija 0:14 (0:1, 0:6, 0:7).
(3 Kuznjecov, 2 Gusev, 2 Hohlačov, Grigorenko, Sergejev, Želdakov, Kulikov, Zemčenko, Kosov, Nesterov)

Malo tko je mogao očekivati ovako uvjerljivu pobjedu Rusije nad baltičkim susjedima Latvijcima. Ni početak susreta to nije dao naslutiti; Rusi su svoj prvi gol dali tek u 11.minuti, a na polovici susreta u 30.minuti rezultat je bio tek 3-0. Tada je uslijedio uragan zbornaje koja do kraja druge trećine zabija još četiri puta. Uragan se nastavio i u posljednoj trećini u kojoj postižu još 7 golova za konačnih 14-0. Kapetan Jevgenij Kuznjecov u prva dva susreta je bio bez bodova, ali ih je zato danas skupio čak 9. Uz hat-trick skupio je i 6 asistencija. S tim je došao dosad najbliže rekordu Petera Forsberga iz 1993. u broju bodova na jednom susretu juniorskog prvenstva. Veliki Šveđanin ih je tad skupio čak 11. Istakao se i Nikita Gusev koji je uz dva gola imao i 5 asistencija.
Vratar Andrej Vasilevski upisao je svoj drugi shutout u isto toliko susreta i mrežu je održao netaknutom svih 120 minuta. Loša vijest za Ruse svakako je ozljeda 18-godišnjeg Mihaila Grigorenka zbog koje je napustio igru u drugoj trećini. Zbog nje je prvenstvo za Grigorenka gotovo. Rusi su bili nadmoćni te su rezultatski prikazali razliku u kvaliteti između dvije momčadi. Latvija je uputila 30 udaraca na ruski gol što pokazuje da nisu bili potpuno podređeni već da su Rusi imali vrlo efikasnu večer u kojoj su zabili gotovo sve prave prilike. U svakom slučaju, Latvijci se spremaju za borbu za ostanak dok Ruse na Staru godinu čeka dvoboj sa Švedskom koji će odlučiti koja reprezentacija ide izravno u polufinale.
Ljestvica: Rusija 3/9, Švedska 2/5, Slovačka 2/3, Švicarska 2/1, Latvija 3/0.



Skupina B
Danska - Kanada 2:10 (0:4, 0:3, 2:3).
(Meyer, Kristensen - 2 Stone, 2 Gormley, Howden, Connolly, Strome, Harrington, F.Hamilton, Gallagher).

Kanada je svoju treću pobjedu ostvarila protiv autsajdera Danske. Od početka je bilo jasno kakav će biti ishod sussreta. Svi danski snovi o eventualnom iznenađenju raplinuti su do 7. minute kada Kanada već ima vodstvo od 2-0. Do kraja trećine bilo je 4-0. U drugom dijelu Kanađani su pružili prilik Dancima sa tri isključenja, ali ovi to nisu uspjeli iskoristiti. Domaćin je u tom dijelu igre zabio triput te su u posljednu trećinu ušli s vodstvom od 7-0. Danci tada pokazuju mišiće i zabijaju dva uzastopna gola preko Meyera i Kristensena. Tada na scenu stupa domaći branič Brendon Gormley koji s dva gola postavlja rezultat od 9-2, a točku na i kanadske pobjede postavlja Brendan Gallagher točno tri minute prije kraja.
Omjer udaraca bio je 51-26 za Kanadu što je još jedan pokazatelj razlike u kvaliteti ovih momčadi. Najefikasniji igrač bio je domaći branič Scott Harrington sa golom i tri asistencije. Za Kanadu je opet branio Mark Visentin i bit će zanimljivo vidjeti za koga će se trener Hay odlučiti u važnom susretu s SAD-om. U tom susretu će se odlučivati o izravnom putniku u polufinale, a Kanadi je za to dovoljan i bod. Dance poslije susreta s Finskom čeka doigravanje za ostanak gdje će se morati grčevito boriti za ostanak u elitnom društvu.
Ljestvica: Kanada 3/9, SAD 2/3, Češka 2/3, Finska 2/3, Danska 3/0.

Nema komentara:

Objavi komentar