Ukupno prikaza stranice

srijeda, 14. prosinca 2011.

Povratak Lokomotiva

U ponedjeljak je u drugom razredu ruskog hokeja, VHL-u (Višaja hokejnaja liga), prvu utakmicu nakon tragedije 7.rujna odigrao Lokomotiv iz Jaroslavla. Bilo je to više od hokejaške utakmice, bio je to čin povratka Lokomotiva u svijet hokeja nakon što je tog kobnog 7.rujna ostao bez svih svojih članova.




Odmah poslije tragedije špekuliralo se da će klub sastaviti novu momčad budući da je mnoštvo igrača diljem lige izrazilo želju za igranje u Lokomotivu. Stav predsjedništva kluba bio je jasan; igranje u KHL-u u sezoni 2011/2012 ne dolazi u obzir te će se sva novčana sredstva koje klub ima predati obiteljima poginulih članova kluba. Odlučeno je i da će klub svoje postojanje ove sezone iskazati samo igranjem juniorske momčadi u juniorskoj inačici KHL-a, MHL-u. Ipak, nakon nekog vremena je odlučeno da će ipak biti složena momčad koja će nastupiti u drugoj ruskoj ligi, VHL-u. Za trenera je postavljen bivši trener Lokomotiva i dobro poznati ime u ruskom hokeju Pjotr Vorobjov dok je odlučeno da će igrački sastav biti preuzet iz juniroske momčadi iz MHL-a tako da mladi igrači već sada postanu dio novog Lokomotiva čiji će nosioci u budućnosti biti upravo oni. Upravo na svojoj školi hokeja, jednoj od najboljih u Rusiji, ljudi u novom Lokomotivu temelje budućnost.

Mladi sastav to i dokazuje sjajnim nastupima u MHL-u, a posebno su se istakli u svojem debiju u VHL-u odigranom prije nekoliko dana. Protivnik je bio filijala Ak Barsa iz Kazana, Neftjanik iz Almatijevska. Neftjanik inače ima sjajnu sezonu te su trenutno drugoplasirani u zapadnoj konferenciji VHL-a. U Jaroslavlu se nisu dobro proveli, nadahnuti hokejaši Lokomotiva su ih visoko porazili sa 5-1. Treba li uopće istaknuti da je Arena 2000 bila puna. Ne samo to, svih 9046 karata je prodano u manje od 4 sata. Navijači su mogli biti zadovoljni budući da su mladi igrači od kojih je najstarijem 22 godine pokazali da budućnost Lokomotiva nije nimalo upitna. Već dva dana poslije Lokomotiv je ostvario i drugu pobjedu u VHL-u, ovaj put protiv Ariade Akpars.

Utakmica s Neftjanikom je, razumljivo, počela s minutom šutnje









U planu je da Lokomotiv odigra 22 utakmice ove sezone, to jest jednu sa svakom momčadi u ligi. Iako im je ponuđeno sigurno mjesto u doigravanju u Lokomotivu su to odbili želeći zboriti plasman na ledu. U tu svrhu je odlučeno da se poredak u njihoboj zapadnoj konferenciji neće vršiti prema bodovnom učinku već po postotku osvojenih bodova. U tu kategoriju ne ulaze pobjednici divizija za koje su osigurana prva dva mjesta. Na taj će način natjecanje ostati pošteno, a Lokomotiv će unatoč kasnom startu imati priliku igrati u doigravanju i možda se čak i boriti za naslov.

O novom Lokomotivu kaže Vladimir Malkov, odgovorni za klupske odnose s javnošću: - Ovu sezonu samo testiramo mlade igrače. Kostur ove momčadi će činiti temelj momčadi koja će već sljedeće sezone igrati u KHL-u. Trebat će nam dugo vremena da stvorimo novu momčad, ovi igrači će morati dati sve od sebe da se klub vrati u vrh ruskog hokeja. Naravno, nije lako ni s psihološke strane ovim igračima da odjenu dres Lokomotiva ili uđu u svlačionice koje su koristili pokojni članovi kluba te im treba dati punu podršku. Nadamo se da će uspjeti, i Lokomotiv zajedno s njima.

Nema komentara:

Objavi komentar