Ukupno prikaza stranice

utorak, 27. prosinca 2011.

SP U20: Favoriti sigurni na startu

Prvog dana svjetskog juniorskog prvenstva u kanadskoj provinciji Alberti odigrane su četiri utakmice u kojima su favoriti zabilježili lagane pobjede.




Grupa A

Rusija - Švicarska  3:0 (0:1, 0:2, 0:0).
(Hohlačov, Gusev, Grigorenko)

Branitelj naslova je pobjednički počeo svjetsko prvenstvo. Najzaslužniji za njega je vratar Andrej Vasilevski koji je zaustavio svih 40 udaraca Švicaraca. Rusi su, iako još uvijek neuigrani, zabili tri gola koja su ponajprije zasluga individualne kvalitete ruskih igrača. Najboljom se pokazala linija Gusev - Grigorenko - Kučerov koja je lani zajedno igrala u MHL-u za juniore CSKA i koja je bila najuigranija i time najopasnija napadačka linija Rusa. Švicarci su natpucali Ruse 40-32, ali to im nije pomoglo da ostvare bolji rezultat. Igrali su dobro, ali nedovoljno da naprave iznenađenje.

Švedska - Latvija  9:4 (2:3, 1:3, 1:3).
(4 Friberg, 2 Zibanejad, Collberg, Thorell, Nordstrom - 2 Lipsbergs, Andersons, Girgensons)

Šveđani su odlične rezultate u pripremnim utakmicama nastavili i na prvenstvu; uvjerljivo su svladali solidnu reprezentaciju Latvije. Od početka su kontrolirali susret i pobjeda nije dolazila u pitanje. Bio je to susret bez obrana te su se mreže tresle čak 13 puta. Najefikasniji je bio švedski napadač Max Friberg sa četiri gola. Šveđani su igrali bez velike organizacije pogotovo u obrani te su Latvijci uspjeli postići čak četiri gola iz samo trinaest udaraca. Bila je to loša večer vratara Gustafssona. Ono po čemu će Šveđani pamtiti ovu utakmicu je ozljeda kapetana Johana Larssona koji je napustio ugru nakon prve trećine. Još uvijek se ne zna hoće li više nastupiti na prvenstvu.

Grupa B

Kanada - Finska  8:1 (0:2, 1:3, 0:3).
(3 Stone, Gallagher, Huberdeau, D.Hamilton, Connolly, Strome - Ruuttu).

U otvarajućoj utakmici prvenstva Kanada je lakše i uvjerljivije od očekivanog svladala Finsku. Ishod je bio jasan od samog početka, mladi Kanađani su potpuno dominirali i bili bolji u svim aspektima igre na oduševljenje rasprodanog Rexall Placea u Edmontonu. Finska obrana djelovala je izgubljeno, a vratar Gibson imao je pune ruke posla te je primio neke golove koje inače ne bi smio primiti. Kanađani su djelovalo odlično i uigrano dok su Finci, pred turnir puni optimizma, sada naglo spušteni na zemlju te ih čeka težak posao da uđu u pravu natjecateljsku formu. Valja itaknuti 5 bodova Jonathana Huberdeaua od čega su 4 asistencije.

SAD - Danska  11:3 (3:2, 6:0, 2:1).
(3 Coyle, 2 Rau, Zucker, Tinordi, Bjugstad, Arnold, Miller, Johns - 2 Hansen, Spelling)

I u drugom susretu skupine B favorit je bio uvjerljiv. Amerikanci su se poigrali s Dancima uputivši čak 51 udarac prema golu oba vratara Danske koji su imali mizernih 74 i 76 % obrana. Amerikanci su odradili posao s lakoćom te su dobro iskoristili priliku za uigravanje linija. Charlie Coyle zabio je tri gola, a uz njega je još 17 igrača upisalo ili gol ili asistenciju. Danci su znali da u ovom susretu nemaju što tražiti te mogu biti i zadovoljni sa 27 upućenih udaraca i tri postignuta gola. Vratari su se potvrdili kao najveći problem, ali napad je taj koji je pokazao sposobost koja Dancima daje nadu za ostanak u društvu najboljih.

Nema komentara:

Objavi komentar