Ukupno prikaza stranice

srijeda, 28. prosinca 2011.

SP U20: Uspješan start Čeha i Slovaka

Drugog dana svjetskog prvenstva vidjeli smo dvije utakmice. U skupini A Slovačka je u svojem debiju svladala Latviju a 3:1 dok je u skupini B Češka bila vrlo uvjerljiva protiv nedoraslih Danaca kojima je to drugi uvjerljivi poraz.


Skupina A
Slovačka - Latvija  3:1 (0:0, 1:1, 2:0) 
(Jurčo, Tcrdon, Toman - Zieminš)
Bio je to dvoboj koji je odlučivao o putniku u četvrtfinale odnosno borbu za opstanak. S ovim porazom šanse Latvijaca da ne budu na zadnja dva mjesta u skupini su vrlo male. Utakmica je bila vrlo izjednačena, a najbolji igrači s obje strane bili su vratari Šimboch i Gudelvskis. Poveli su Latvijci početkom druge trećine, a Slovaci su izjednačili neetom kasnije. Latvija tada ima nekoliko prilika s igračem više da se vrate u vodstvo ali ne uspjevaju po drugi put svladati Šimbocha. Osveta dolazi odmah na početku posljednje trećine kada zabija klučni napadač Slovačke Marek Tvrdon. Konačnih 3-1 postavlja Toman u posljednjoj minuti u praznu mrežu. Unatoč tome što su natpucali Slovake 45-26 Latvijci ostaju praznih ruku ponajviše zahvaljujući šest neiskorištenih igrača više. Slovaci mogu biti itekako zadovoljni pobjedom nad izravnim protivnikom za ostanak u društvu najboljih.




Skupina B
Češka - Danska  7:0 (1:0, 2:0, 4:0) 
(2 Hertl, Faksa, Holik, Filippi, Jaškin, Riha)

Bio je to više nego uvjerljiv start mladih Čeha. Vidjeli smo potpunu dominaciju nad nedoraslim Dancima koji ni u svojem drugom susretu na svjetskom prvenstvu nisu pokazali da pripadaju u ovu skupinu svjetskog hokeja. Česi su krenuli uraganski od samog početka te bi da nije danskog vratara Sebastiena Feuka vodili velikom razlikom. Ovako je nakon prve trećine bilo 1-0 uz omjer udaraca na gol od 16-2. U drugoj trećini Danci malo dolaze sebi, ali i primaju nova dva gola. U posljednjoj trećini vidjeli smo nešto otvoreniju igru u kojoj su se bolje snašli Česi te zabili 4 gola u mrežu Feuka dok su i Danci broj svojih pokušaja na gol Mrazeka povećali na 12. Najefikasniji su bili Tomaš Hertl s dva gola i Jakub Čulek sa tri asistencije. Bio je to jednodimenzionalan susret u kojem su Česi ostvarili potpunu dominaciju i Danci mogu još biti i zadovoljni rezultatom od 7-0. Češka je ponajprije svojom igrom ali i rezultatom istaknula kandidaturu za prolazak u četvrtfinale gdje ih najvjerojatnije čeka borba s Fincima.

Nema komentara:

Objavi komentar