Ukupno prikaza stranice

utorak, 15. svibnja 2012.

Kazahstan i Italija ispali iz elite

Kazahstan je porazom od Kanade ispao iz elitne divizije, isto se dogodilo i Italiji u drugoj skupini nakon poraza od Rusije. Francuska je pobjedom and Bjelorusijom u posljednjim trenucima susreta zadržala mogućnost plasmana u četvrtfinale. Danska je slavljem nad latvijom napokon osigurala ostanak te gunula Italiju u ponor zvan divizija IA.


Skupina A

BJELORUSIJA - FRANCUSKA  1:2 (1:0, 0:1, 0:1).

09' 1-0 Kaljužni (Ugarov, Korobov)
38' 1-1 Hecquefeuille (Bachet, Bellemare)
59' 1-2 Auvitu (Bellemare, S.Da Costa)

Isključenja: 3x2 - 5x2, Udarci na gol: 22-32
Vratari: Vitalij Koval 21/95,5%, Dmitrij Milčakov 9/90% - Cristobal Huet 21/95,5%

Francuska je u zanimljivoj utakmici pobijedila Bjelorusiju te tako održala na životu nadu da mogu do četvrtfinala. Za to će im u posljednjem kolu trebati tri boda protiv izravnog suparnika Slovačke. S druge strane, Bjelorusi su porazom Kazahstana od Finske osigurali ostanak te će prvenstvo najvjerojatnije završiti na sedmom mjestu. Sama utakmica bila je zanimljiva. prvu trećinu Francuzi ne iskorištavaju tri prilike s igračem više što Bjelorusi kažnjavaju u 9. minuti. Aleksej Kaljužni pogodio je nakon dodavanja imenjaka Ugarova. U drugoj trećini isti ishod samo sa zamjenjenim ulogama; Bjelorusija nije iskoristila tri igrača više dok je Francuska zabila za izjednačenje. Igrala se 38. minuta kada je Kevin Hecquefeuille udarcem kroz gužvu svladao Kovala za svoj treći gol na turniru. Sam Koval je kod tog gola ozljedio gležanj te ga je zamjenio Dmitrij Milčakov

U trećoj trećini nijedna momčad nije previše riskirala te je bilo jasno da će jedan gol riješiti pobjednika ili će se ići u produžetke. Nešto aktivniji Francuzi do pobjede dolaze u pretposljednjoj minuti susreta. Bjelorusi gube pak u napadu te Francuzi kreću u brzi protunapad kojeg izvode savršeno; strijelac je bio Yohann Auvitu na Bellemareovu asistenciju. Francuskoj je ovo druga uzastopna, ukupno treća pobjeda što znači da su osvojili pola mogućih bodova. Priliku da zaokruže dobar turnir imaju sutra protiv Slovačke. Bjelorusiji je ovo peti poraz kojim nastavljaju katastrofalan turnir za kojeg zasigurno jedva čekaju da završi.


KAZAHSTAN - FINSKA  1:4 (0:0, 0:3, 1:1).

25' 0-1 Jokinen (Maenpaa, Filppula) PP
32' 0-2 Maenpaa (Hietanen, Filppula) PP
38' 0-3 Filppula (Kiiskinen, Koivu) PP
42' 0-4 Filppula (Koivu, Hietanen) PP
50' 1-4 Puškarjov (Upper, Novopašin) PP

Isključenja: 9x2 - 5x2, Udarci na gol: 18-48
Vratari: Vitalij Kolesnik 44/91,7% - Petri Vehanen 17/94,4%  

Poslije visokog i nenadanog poraza od SAD-a Finci su se vratili u igru pobjedom nad Kazahstanom od 4-1. Ovaj put napad je funkcionirao vrlo dobro te su sve linije predstavljale opasnost za vratara Kolesnika. Ipak, jedino je linija Jokinen-Koivu-Filppula uspijevala i zabiti. U prvoj trećini nije bilo golova, a u drugoj su Finci s tri uzastopna gola riješili susret u svoju korist. Strijelci su bili Jokinen, Maenpaa i Filppula. Zanimljivo je da su sva tri gola postignuta s igračem više. Kazahstanci su naime bili vrlo nervozni te su tijekom susreta zaradili ukupno 9 isključenja. Trend se nastavio i u posljednjoj trećini kada Filppula svojim drugim golom, opet s igračem više, postavlja rezultat od 4-0.

Do kraja su i Kazahstanci uspijeli zabiti, ponovno je gol pao s igračem više. Strijelac je bio Konstantin Puškarjov. Omjer udaraca od 48-18 dovoljno govori o finskoj dominaciji tijekom cijelog susreta. Ova pobjeda najvjerojatnije im u četvrtfinalu donosi dvoboj sa SAD.om, protivnikom koji ih je u prošloj utakmici potpuno nadigrao. Bit će zanimljivo vidjeti jesu li Finci naučili nešto iz tog poraza. Kazahstan se oprašta od prvenstva i sedmim porazom, jedan bod nije bio dovoljan za ostanak u eliti te će momčad Andreja Šalajeva dogodine igrati u diviziji IA

Trenutni poredak: Kanada 6/16, Finska 7/15, SAD 6/13, Slovačka 6/12, Francuska 6/9, Švicarska 6/6, Bjelorusija 6/3, Kazahstan 7/1.



Skupina B

LATVIJA - DANSKA  0:2 (0:0, 0:2, 0:0).

25' 0-1 Green (Hardt)
36' 0-2 Madsen (Eller)

Isključenja: 5x2 - 6x2, 1x10 (J.Jensen), Udarci na gol: 35-28
Vratari: Edgars Masalskis 21/91,3%, Maris Jučers 5/100% - Frederik Andersen 35/100%

Danska je svojom prvom pobjedom nad prvenstvu došla na korak od osiguranja ostanka. Latvija je izgubila sve šanse za četvrtfinale gdje će umjesto njih Norveška. Danskoj je ovaj susret bio od neizmjerne važnosti te početak nije naslućivao na dobro. Latvija je samo u prvoj trećini uputila čak 18 udaraca na gol, ali je sjajan na danskom golu bio Frederik Andersen. Najbolju priliku na utakmici Latvija je propustila početkom drugog dijela kada je Gints Meija umjesto praznog gola pogodio prečku. Kazna je uslijedila vrlo brzo kada iz protunapada pogađa Morten Green. U 36. minuti Danska postiže i drugi gol. Bila je to akcija iza gola u kojoj je strijelac uz malo sreće bio Morten Madsen

Pred treću trećinu Ted Nolan bio je primoran promjeniti vratara; Edgars Masalskis zaradio je ozljedu nakon što su dva puta na njega grubo startali danski hokejaši. a gol je stao Maris Jučers koji je do kraja sačuvao mrežu netaknutom. Latvija je do kraja imala još prilika ali je vratar Andersen susret završio prazne mreže što mu je donijelo i prvi shutout. Porazom Italije od Rusije Danska je osigurala ostanak u elitnoj diviziji. Po svemu prikazanaom u ovom ali i prijašnjim susretima to su i zaslužili. Latvija je i drugi susret za redom muku mučila s realizacijom koja ih je na kraju i koštala plasmana u četvrtfinale. Ovako će turnir završiti sutra utakmicom sa Švedskom.




ITALIJA - RUSIJA  0:4 (0:1, 0:2, 0:1).


11' 0-1 Dacjuk (Kuznjecov)
25' 0-2 Kuznjecov (Kuljomin, Nikitin)
29' 0-3 Birjukov (Malkin, Perežogin)
54' 0-4 Popov (Perežogin)

Isključenja: 2x2 - 1x2, Udarci na gol: 29-40
Vratari: Thomas Tragust 36/90% - Semjon Varlamov 8/100%, Mihail Birjukov 21/100%

Rusija je s gotovo pola snage prešla i preko sedme prepreke u skupini te tako ostvarila savršeni učinak od 21 boda. Rusi su odmah od početka dali do znanja da ne žele nikakve probleme u ovom susretu, u 11. minuti Pavel Dacjuk zabija za vodstvo. Talijane je od još veće katastrofe spasio staloženi Thomas Tragust. U drugoj trećini pala su još dva pogotka, najprije je iz protunapada zabio asistent kod prvog gola Kuznjecov a nedugo zatim u listu strijelac se upisao i branič Jevgenij Birjukov. Talijani su imali popriličan broj udaraca prema golu, ali nisu bili precizni. 

Za Rusiju je prvu trećinu na golu odigrao Varlamov, a sljedeće dvije debitant Mihail Birjukov. Obojica su zadržala svoje mreže netaknutima. U trećoj trećini Rusi postižu i četvrti gol, strijelac je bio Aleksandr Popov. Pobjeda Danske znači da je Italija putnik u diviziju IA. Sano dva boda i šest poraza uz vrlo lošu igru nije bilo dovoljno za ostanak. Rusi su u očekivanju dolaska dvojca Sjomin i Ovečkin iz NHL-a, s njima u sastavu ući će u četvrtfinalni dvoboj protiv Norveške ili Češke, bit će poznato kad se odigraju sve utakmice u skupini.

Trenutni poredak: Rusija 7/21, Švedska 6/15, Češka 6/11, Norveška 6/10, Latvija 6/6, Njemačka 6/6, Danska 6/4, Italija 7/2.

Nema komentara:

Objavi komentar