Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 22. ožujka 2012.

Atlant produžio nadu; Dinamo poveo 3-2

Polufinale zapada došlo je do petih utakmica. SKA je propustio prvu od tri "meč lopte" domaćim porazom od Atlanta 3-1. Vodstvo u seriji sada iznosi 3-2. Dinamo je pak učinio veliki korak ka finalu slavljem u gostima kod Torpeda, bilo je 4-2. Sada su oni u prednosti, vode u seriji sa 3-2.


SKA - Atlant  1:3 (1:1, 0:1, 0:1).
0:1 - 13.02 Jevgenij Nurislamov (Radivojevič)
1:1 - 17.19 Patrick Thoresen (Kolcov, Pervišin) PP1
1:2 - 33.14 Ilja Kablukov (Višnevski, Rudenko)
1:3 - 59.50 Branko Radivojevič (Upper) EN
Isključenja: 5x2 - 9x2, Udarci na gol: 42-12, Gledatelja: 11,700 (sold out)
Vratari: Jakub Štepanek 10/12 - Konstantin Barulin 41/42

Rasprodani Ledovji dvorec u Sankt Petersburgu nije dočekao prolaz domaćina u finale konferencije. Atlant je poremetio slavlje pobjedom u jednoj vrlo dobroj utakmici. Današnji susret još je jednom pokazao koliko je u doigravanju važno imati vratara u punoj formi. Jer da Atlant nije imao na golu super raspoloženog Konstantina Barulina šanse za pobjedu i ostanak u igri za finale bi im bile minimalne. SKA nije dobro otvorio susret, izgledalo je kao da igrači ne davaju sve od sebe. Kazna za nonšalanciju stigla je u 13.minuti kada Jevgenij Nurislamov zabija preciznim udarcem iz zgloba iz jedne polukontre. Odgovor domaćih armejaca nije se dugo čekao. Udarac Kolcova s plave linije u mrežu je skrenuo Norvežanin Patrick Thoresen. U drugoj trećini SKA je igrao mnogo angažiranije te je bio opasniji po protivnički gol, ali Barulin se istakao s nekoliko vrhunskih intervencija. Gosti su uglavnom prijetili iz protunapada, a iz jednog takvog su i poveli. Strijelac je nakon lijepe solo akcije bio Ilja Kablukov. SKA je svoj najbolji dio igre imao pred kraj susreta, ali im ni to nije donijelo željeni gol i iznenađenje. Svi njihovi pokušaji nailazili su na neprelazni bedem Konstantina Barulina. Dugo vremena su igrali i 6 na 4 kada su izvukli vratara ali ni to nije pomoglo. Branko Radivojevič je na kraju pogodio praznu mrežu te tako potvrdio drugu pobjedu Atlanta u seriji, prvu u gostima. Ovo je ujedno bio i prvi domaći poraz SKA u ovogodišnjem doigravanju. Serija se nastavlja za dva dana u Mitiščiju.


Torpedo - Dinamo Moskva 2:4 (1:1, 0:3, 1:0).
1:0 - 00.44 Aleksej Ugarov (Jevsejenkov) PP1
1:1 - 07.27 Jakub Klepiš (Pestunov, Jalasvaara) PP1
1:2 - 26.05 Mihail Anisin (Granak, Gorohov) PP1
1:3 - 27.36 Marek Kvapil (Gorohov) PP1
1:4 - 38.28 Ilya Gorohov (Gorovikov) PP1
2:4 - 52.57 Jevgenij Varlamov (Thornberg, Nilsson) PP2
Isključenja: 9x2+1x10 - 9x2, Udarci na gol: 39-27, Gledatelja: 5600 (sold out)
Vratari: Vitalij Koval 23/27 - Aleksandr Jeremenko 37/39

Zagrebačkoj publici dobro poznati moskovski Dinamo pobjedom u Nižnjem Novgorodu došao je na korak od plasmana u konferencijsko finale. Sve je za Torpedo počelo idealno, Ugarov je pospremio odbijanac nakon udarac Jevsejenkova. Nedugo zatim Filip Novak ruši pred svojim golom Ilju Krikunova te suci dosuđuju kazneni udarac koji Krikunov promašuje. Promašaj je kažnjen već u 8.minuti kada udarac Jalasvaare s igračem više u mrežu skreće Čeh Jakub Klepiš. Do kraja trećine bilo je mnogo prilika s obje strane ali vratari su bili sigurni, a napadači neprecizni. Gosti dolaze u vodstvo u 27.minuti kada Anisin koristi sjajno dodavanje Dominika Granaka s igračem više. Minutu kasnije već je 1-3, Kvapil pogađa iz odbijanca nakon udarca Gorohova. U 39. minuti gosti odlaze na 1-4, Kovala je ovaj put svladao lijepim i preciznim udarcem Ilja Gorohov. I šesti gol na utakmici pada s igračem više. U 53. minuti strijelac za Torepdo je iz snažnoh slapshota bio Jevgenij Varlamov. Bio je to i konačan rezultat, Torpedo je danas odigrao možda i najlošiju utakmicu u ovoj seriji, posebno se to odnosi na obrambeni segment igre, točnije igri s igračem manje. Obrambene greške nije mogao nadomjestiti učinak u napadu što je očekivano dovelo do poraza. Dinamo je igrao svoju igru, bio strpljiv, Jeremenko je obranio sve što je trebao te su tako došli do pobjede i prvog vodstva u seriji. Prvu priliku za prolaz imaju već za dva dana na svom ledu.

Nema komentara:

Objavi komentar