Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 29. ožujka 2012.

Junak Mosaljov

Odigrana je prva utakmica finala zapadne konferencije u KHL-u. U njoj je moskovski Dinamo velikim preokretom u trećoj trećini i produžetku došao do pobjede od 5-4 i početnog vodstva u seriji.


SKA Sankt Petersburg - Dinamo Moskva 4:5OT (1:0, 2:0, 1:4 - 0:1)
1:0 - 12.01 Viktor Tihonov (Makarov)
2:0 - 21.37 Viktor Tihonov(2) (Tarasenko, Pervišin)
3:0 - 30.06 Vladimir Tarasenko (Pervišin, Makarov)
3:1 - 43.23 Marek Kvapil (Granak)
3:2 - 44.52 Leo Komarov (Gorohov, Gorovikov) PP1
4:2 - 47.31 Vladimir Tarasenko(2) (Kalinin) PP1
4:3 - 48.41 Denis Mosaljov (Kokarev, Gorohov)
4:4 - 58.05 Denis Mosaljov(2) (Kokarev, Babenko)
4:5 - 70.09 Denis Mosaljov(3)
Isključenja: 5x2+1x5x20 - 3x2, Udarci na gol: 31-50, Gledatelja: 12,150 (sold out)
Vratari: Jakub Štepanek 45/50 - Aleksandr Jeremenko 27/31

Otvarajuća utakmica finalne serije na zapadu imala je ishod kakav je malo tko mogao predvidjeti. Imala je toliko događanja i prevrata da bi ih bilo nemoguće sve prepričati pa ću se baviti samo golovima kojih je bilo devet. Prvi dio susreta obilježili su domaćini koji su rano stvorili značajnu prednost. U 12. i 22. minuti Viktor Tihonov je bio strijelac, a u 31. Vladimir Tarasenko. Domaći vratar Jakub Štepanek dotad je bio siguran na golu anuliravši sve pokušaje Dinama. Treba reći da je Dinamo na kraju druge trećine imao pet minuta igrača više zbog isključenja Semjonova. Nije ih iskoristio te je izgledalo da će SKA lako privesti utakmicu kraju. Ipak, u 44. minuti Marek Kvapil zabija iz vrlo teške situacije iz gotovo mrtvog kuta te vraća Dinamo u igru. Samo minutu kasnije Leo Komarov koristi situaciju s igračem više te smanjuje na 3-2. SKA nalazi snagu za uzvrat, u 48. opet je strijelac Vladimir Tarasenko. Ovaj put je zabio iz odbijanca poslije udarca Dmitrija Kalinina s plave linije.

Tada na scenu stupa ruski napadač Dinama Denis Mosaljov. Do ove utakmice je u doigravanju imao tek jednu asistenciju. Igrala se 49. minuta kada je iz blizine zabio za 4-3. Uslijedila je opsada gola SKA koja je urodila plodom nepune dvije minute prije kraja trećine. Mosaljov je lijepim udarcem s desnog kruga bulija po drugi puzt svladao Štepaneka te odveo utakmicu u produžetke. Tamo su, nošeni tim golom gosti bili znatno aktivniji i opasniji. Ipak, SKA je prvi zabio gol ali je na njihovu nesreću nakon pregleda snimkeponišten. Tony Martensson je očito zabio svojom klizaljkom. Ni minutu poslije, nakon točno deset minuta produžetaka odlučen je pobjednik. Treći gol zaredom, hat-trick, postiže Denis Mosaljov.

Gostujuće slavlje je bilo veliko, bio je to savršen početak serije. Odigrali su odličnu utakmicu nadoknadivši zaostatak u trećoj trećini. Pokazali su pravi timski duh, borili su se i kad rezultat nije bio povoljan. Dojam je da su htjeli ovu pobjedu više nego domaćini. Svoje viđenje utakmice imao je domaći trener Miloš Riha koji je očigledno bio nezadovoljan suđenjem: - Utakmicu su odlučili suci. Zašto je Semjonov isključen? Čisti gol Martenssona nisu priznali. Što vam još treba? Suci su bili pristrani isključujući samo naše igrače.
Trener Dinama Oleg Znarok: - Nema se što puno reći. Igračima svaka čast što su se vratili nakon 0-3. Za vrijeme stanke sam im rekao da se ništa strašno nije dogodilo. Imaju neke riječi koje u takvim situacijama rećem svojim igračima. Što reći za Mosaljova? Dugo smo ga čekali. Prošlu sezonu mu je uništila ozljeda, u međuvremenu se oporavio i napokon se vratio na visoku razinu.

Nema komentara:

Objavi komentar