Ukupno prikaza stranice

subota, 31. ožujka 2012.

Uzbuna u gradu na Nevi

Ako poraz u prvoj utakmici nije značio puno onda je onaj u drugoj zasigurno oglasio alarm za uzbunu u najbogatijoj momčadi lige, SKA-u iz Sankt Petersburga. Po drugi put za redom Dinamo ih je svladao na njihovom ledu. Ovaj put je bilo minimalnih 1-2.


SKA Sankt Petersburg - Dinamo Moskva 1:2 (0:0, 0:1, 1:1).
0:1 - 32.37 Jakub Klepiš (Pestunov, Kvapil)
1:1 - 54.40 Maksim Ribin (Tarasenko)
1:2 - 57.47 Marek Kvapil (Pestunov)
Isključenja: 2x2 - 4x2, Udarci na gol: 37-28, Gledatelja: 12,100 (sold out)
Vratari: Ilja Ježov 26/28 - Alexander Jeremenko 36/37

Zanimljiva je odluka domaćeg trenera Miloša Rihe da na gol postavi Ilju Ježova umjesto dosad neprikosnovenog Jakuba Štepaneka. Odluka se na kraju nije pokazala pogrešnom. SKA je kao i u većini dosadašnjih susreta krenuo bolje. Dinamo je sve pokušaje izdržao zahvaljujući svom vrataru Jeremenku i koncentraciji u obrani. Krajem trećine vižljasti Mihail Anisin je krenuo sam na gol Ježova, ali ga je nepropisno srušio Dmitrij Kalinin. Anisin zarađeni kazneni udarac nije realizirao. Druga trećina donijela je solidnu igru s obje strane, a prvi su zabili gosti. Strijelac je bio Jakub Klepiš kojemu je to bio 4. gol u doigravanju. Tada je uslijedila igra mačke i miša, slično kao i u prvoj utakmici; SKA je napadao i pokušavao, a Dinamo čekao priliku iz protunapada.

Sljedeći gol pao je u 55. minuti a postigli su ga domaći. Inicijator akcije za izjednačenje je bio Vladimir Tarasenko koji je sjajno uposlio strijelca Ribina. U vrlo uzbudljivom ostatku utakmice pao je tek jedan gol. Na žalost preko 12,000 domaćih navijača, gol su postigli gosti. Marek Kvapil je uputio udarac iz zgloba koji je prošao pored rukavice Ježova; bilo je to u 58. minuti. U sveopćoj opsadi Dinamovog gola koja je uslijedila nije bilo golova te gosti u Moskvu nose puni plijen, dvije pobjede. SKA će morati brzo reagirati s pobjedama inače im je borba za Gagarinov kup okončana.

Nema komentara:

Objavi komentar