Ukupno prikaza stranice

petak, 30. ožujka 2012.

Počelo i finale istoka

Pobjedom od 3-1 u prvoj utakmici finala istoka Traktor iz Čeljabinska napravio je prvi korak na putu za veliko finale. Nakon početnog vodstva Avangarda uspjeli su se vratiti i upisati pobjedu.


Traktor - Avangard 3:1 (0:1, 2:0, 1:0).
0:1 - 03.59 Aleksandr Perežogin (Ljamin, Červenka)
1:1 - 30.03 Konstantin Panov (Rjabikin)
2:1 - 33.09 Jevgenij Katičev (Kontiola, Vasilčenko) SH1
3:1 - 59.28 Stanislav Čistov (Quint, Kuznjecov) EN
Isključenja: 4x2 - 0x2, Udarci na gol: 20-38, Gledatelja: 7500 (sold out)
Vratari: Michael Garnett 37/38 - Karri Ramo 18/20

Obje su momčadi po prvi put u povijesti KHL-a igrale u finalu konferencije. Bolje su se na početku snašli gosti iz Omska. Udarac Ljamina s plave linije dotaknuo je Perežogina te tako prevario domaćeg čuvara mreže Michaela Garnetta. Ostaje dojam da je taj pak ipak mogao dohvatiti. Avangard je čitavu prvu trećinu bio mnogo opasniji; Frolov i Perežogin su imali lijepe prilike poslije solo akcija ali su ih promašili. S druge strane domaćini nisu nalazili načina kako ozbiljnije ugroziti Karrija Rama pogotovo zato što su gosti bili oprezni i nisu zarađivali isključenja. Sredinom druge trećine Traktor ipak zabija. Panov je prošao iza gola Avangarda i ubacio pak pred gol. On se odbio od klizaljke jednog od Avangardovih braniča te se neobranjivo zabio u mrežu. Tada je uslijedio dio igre u kojem je Avangard propustio nekoliko odličnih prilika; udarce Červenke i Popova sjajno je zaustavio Michael Garnett.

Susret je odlučen u 34. minuti. Isključen je bio domaći Jevgenij Katičev. Čim se vratio u igu uposlio ga je PetriKontiola. Ovaj se sjurio prema Ramu te ga iz blizine prevario. Do kraja susreta na ledu je praktički postojala samo jedna momčad - Avangard. Igrači Traktora nisu se uspijevali suprostaviti bržim i poduzetnijim gostima, ali su zato iza sebe imali tog dana skoro nesavladivog Garnetta. Obranio je mnogo opasnih udaraca do kraja susreta, a nije primio ni jedan gol. U posljednoj minuti Avangard je igrao bez vratara. Jedan pak im je ukrao danas pomalo nevidljivi Kuznjecov koji je poslije par driblinga dodao Stanislavu Čistovu koji zabija za pobjedu od 3-1.

Valerij Belousov (Traktor) - Već sam rekao da ovaj Avangard više nije onaj koji je bio u regularnom dijelu. To se danas vidjelo - brza momčad koja igra dobro u protunapadima i koja je sposobna igrati dobro i u obrani. U prvom dijelu nismo igrali dobro, ali smo se u drugom malo konsolidirali. Panov je zabio dobar gol, a kada smo imali tri igrača na ledu ušao je isključeni Katičev i zabio. Greške protivnika su nas dovele do rezultata koji smo uspjeli zadržati do kraja.
Raimo Summanen (Avangard) - Čestitke Traktoru, to je sjajna momčad koja igra odličan hokej. Utakmica je bila dobra, ali nismo igrali dobro pred protivničkim vratima. Ovo je bio samo prvi susret u seriji, dobro ćemo se pripremiti za sljedeći.

Zanimljivost u ovoj utakmici je da su domaći navijači željeli ući u Guinessovu knjigu rekorda u kategoriji najglasnije proslave gola. Bili su vrlo blizu, ali nisu uspjeli. Naime, poslije drugog gola Traktora uređaj za mjerenje je zabilježio glasnoću od 112.9 decibela što je za 17 manje od rekorda koji drže navijači nogometaša Liverpoola.

Nema komentara:

Objavi komentar