Ukupno prikaza stranice

subota, 24. ožujka 2012.

Traktor u finalu

Hokejaši Traktora iz Čeljabinska posljednja su momčad koja je osigurala finale konferencije. Oni su u šestoj utakmici slavili kod Ak Barsa 4-1 te tako pobijedili u seriji sa ukupno 4-2.


Ak Bars - Traktor 1:4 (0:1, 0:0, 1:3).
0:1 - 18.42 Konstantin Panov SH1
1:1 - 40.48 Danis Zaripov (Nikulin) PP1
1:2 - 46.33 Jevgenij Kuznjecov
1:3 - 58.29 Petri Kontiola
1:4 - 59.07 Jevgenij Kuznjecov(2) EN
Isključenja: 3x2 - 3x2, Udarci na gol: 30-24, Gledatelja: 7850
Vratari: Petri Vehanen 21/24 - Michael Garnett 29/30

Ak Barsu je u ovom susretu igrala samo i jedino pobjeda te su već od samog početka krenuli vrlo angažirano na gostujući gol. Sjajnu priliku imao je Niko Kapanen ali je njegov udarac iz blizine vrhunski zaustavio Michael Garnett. Traktor je poveo krajem prve trećine; Konstantin Panov uputio je s plave linije precizan udarac iz zgloba koji je prevario Vehanena i završio u mreži. U drugoj trećini gosti su bili dosta bolji protivnik, igrali su sigurno u obrani i kombinatorno u napadu. Ipak, vratar Vehanen je bio nesavladiv.

Već na samom početku treće trećine Ak Bars dolazi do izjednačenja. S igračem više strijelac je bio Danis Zaripov. U 47. minuti na scenu je stupio Jevgenij Kuznjecov i još jednom pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih svjetskih hokejaša. Uzeo je pak u neutralnoj trrećini, sjurio se kroz domaće braniče do pred gola i onda sjajno izvedenim backhandom prevario Vehanena. Ubrzo zatim Zaripov je imao fenomenalnu priliku za izjednačenje ali je bravurozno intervenirao Garnett. Minutu i pol prije kraja vidjeli smo još jednu fenomenalnu solo-akciju gostujućih hokejaša. Ovaj put je Petri Kontiola posramio braniče u zelenim dresovima, izašao sam pred Vehanena i lako pogodio za 1-3. Do kraja je Traktor još jednom zabio, praznu mrežu pogodio je Kuznjecov za svoj drugi gol na utakmici.

Tako je dvostruki pobjednik KHL-a ispao iz utrke za Gagarinov kup. Traktor pak po prvi put u svojoj KHL povijesti postaje sudionik konferencijskog finala. Pobjeda nad Ak Barsom bila je i više nego zaslužena, Traktor je definitivno bio dobar protivnik. Ak Barsu je silno nedostajao kapetan Aleksej Morozov ali njihov trener Vladimir Krikunov priznaje da to nije bilo ključno: - Šteta je da smo sezonu završili ovako rano. Dali smo sve od sebe, i u prvoj seriji sa Salavat Julajevom i sada. Prva serija nas je jako izmorila te nije bilo svježine na početku druge. Kada smo došli sebi već je bilo kasno za dosta toga. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Nije presudilo to što nismo imali Morozova; s ovakvom efikasnošću nismo mogli pobijediti najbolju momčad lige. Nedostajao nam je napadač koji može zabiti.
Trener Traktora Valerij Belousov: - Prva trećina bila je izjednačena, zabili smo s igračem manje. U drugoj smo propustili neke prilike i izdržali sve pokušaje domaćina. Na početku treće smo primili gol. Zahvalan sam svojim igračima jer su se borili i igrali do kraja te na kraju pobijedili.

Nema komentara:

Objavi komentar