Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 1. travnja 2012.

Avangard uzvratio udarac

Hokejaši omskog Avangarda slavljem u drugoj utakmici finala istoka izjednačili su seriju na 1-1. U veoma uzbudljivoj utakmici Avangard je pobjedio tek nakon 26 minuta produžetaka rezultatom od 3-2.


Traktor Čeljabinsk - Avangard Omsk  2:3/OT (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1).
0:1 - 02.29 Dmitrij Sjomin (Kurjanov)
1:1 - 09.23 Jevgenij Kuznjecov (Quint) PP1
2:1 - 35.09 Jevgenij Kuznjecov(2) (Rjabikin) PP1
2:2 - 40.36 Aleksandr Perežogin (Salmela)
2:3 - 86.01 Nikita Pivcakin (Červenka)
Isključenja: 3x2 - 3x2, Udarci na gol: 33-29, Gledatelja: 7550 (sold out)
Vratari: Michael Garnett 26/29 - Karri Ramo 31/33

Goti su poveli več u trećoj minuti, iz brzo izvedenog protunapada zabio je preciznim udarcem pod prečku Dmitrij Sjomin. Ovaj gol je još jednom pokazao koliko je brzi protunapad moćno oružje Avangarda. Uslijedilo je nekoliko dobrih prilika Traktora, a u 10. minuti i njihov gol. Strijelac je bio Kuznjecov uz svesrdnu pomoć gostujućeg braniča od kojeg se pak odbio u gol. U drugoj trećini bilo je mnoštvo prilika s obje strane, a jedini gol opet je bio djelo Kuznjecova. Ovaj put mu nitko nije pomogao. Odlično dubinsko dodavanje Rjabikina, jedna varka, brzo doklizavanje pred Rama i brzi udarac u nebranjeni dio mreže. Još jedan dokaz o kakvom se igraču radi.

Nakon samo 36 sekunda igre u trećem dijelu došlo je do izjednačenja. Perežogin se sjurio iza gola, došao pred Garnetta i svladao ga podigavši mu pak poviše ramena. Ostatak treće trećine obilježilo je mnoštvo grešaka u igri s obje strane, momčadi nisu puno riskirale u igri prema naprijed te je  bilo očito da utakmica ide u produžetke. Prvi produžetak donio je sličnu igru uz nešto više prilika s obje strane. Na kraju je pobjednik odlučen tek na početku drugog produžetka. Avangard je zabio naravno iz protunapada. Udarac Červenke odbio je Garnett, ali tek do mladog braniča Pivcakina koji zabija iz neposrede blizine (na slici).


Velika i mora se reći zaslužena pobjeda Avangarda koji prikazanom igrom u Čeljabinsku nikako nije zaslužio zaostatak od 0-2. Serija seli u Omsk, a poznato je da tamo u doigravanju nikome nije lako igrati. Prednost je na Avangardovoj strani iako je potpuno jasno da je svaki ishod itekako moguć.

Nema komentara:

Objavi komentar