Ukupno prikaza stranice

petak, 20. travnja 2012.

Avangard na korak do naslova

Drugim uzastopnim gostujućim slavljem hokejaši Avangarda došli su na korak do osvajanje Gagarinova kupa. Oni su u dvorani Lužnjiki u Moskvi svladali Dinamo sa 2-1 došavši tako do ukupnog vodstva od 3-1. Još je jednom čovjek odluke bio Aleksandr Perežogin koji je zabio pobjednički gol u devetoj minuti produžetka.


Dinamo Moskva - Avangard Omsk 1:2 OT (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1).
1:0 - 05.22 Artjom Černov (Janne Jalasvaara)
1:1 - 32.51 Aleksandr Popov (Aleksandr Perežogin)
1:2 - 68.15 Aleksandr Perežogin (Aleksandr Popov)
Isključenja: 4x2 - 5x2, Udarci na gol: 39-29, Gledatelja: 8500
Vratari: Aleksandr Jeremenko 27/29 - Karri Ramo 38/39

Ni u četvrtoj utakmici serije suparnici nisu postigli više od tri gola. Po treći je put susret završio rezultatom od 2-1, ali je po prvi put susret otišao u produžetak. Dinamo je odlično otvorio susret s nekoliko odličnih napadačkih akcija i prilika pred golom Rama. Tijekom jednog pritiska u napadačkoj trećini došli su i do vodstva. Ramo je odbio jedan težak udarac ispred svog gola ali njegovi suigrači nisu uspijeli izbaciti pak. Prihvatio ga je Jalasvaara te proigrao Artjoma Černova koji s lakoćom pogađa praznu mrežu. Zanimljivo je da je to ruskom napadaču bio tek prvi nastup u ovogodišnjem doigravanju. Vodstvo je dalo krila igračima Dinama koji su do kraja trećine pritiskali gol Avangarda, ali bez realizacije.

Nakon vrlo loše odigrane prve trećine igrači Avangarda su se trgli u drugoj. Počeli su igrati agresivnije u obrani te više pucati prema golu Dinama. Posebno je prednjačila linija s Perežoginom, Popovom i Červenkom koja je zaslužna za izjednačenje u 33. minuti. Perežogin je na ogradi izvrsno dodao za Popova koji između dva kruga bulija prima pak te ga brzim udarcem iz zgloba šalje u mrežu pokraj nemoćnog Jeremenka. Dinamo je krajem trećine igrao skoro minutu s dva igrača više, ali su im svi udarci bili neprecizni. U trećoj trećini obje su momčadi igrale s malo rizika, pogotovo u obrani. Glavna preokupacija oba sastava bila je kako sačuvati svoju mrežu te je bilo očito da obje momčadi čekaju pogrešku suparnika koja bi im mogla donijeti pobjede.

Pogrešaka je bilo s obje strane. Tako je jedan izgubljeni pak Dinamovog braniča rezultirao protunapadom iz kojeg Martin Škuola pogađa vratnicu. Vratnicu je iz jednog odbijanca nešto kasnije pogodio i Avangardov napadač Alesandr Nesterov. Dinamo je svoje prilike imao s igračem više ali ih, kao i skoro uvijek u ovoj seriji, nije iskoristio. Utakmica je ušla u produžetke u kojima se nastavila igra iz treće trećine. Igra bez puno kompliciranja i s brzim rješavanjem paka nije ostavljala puno prostora za prilike. Pobjednički gol pa je relativno brzo, nakon nešto više od osam minuta produžetka. Nije to bila nikakva izrađena akcija, Perežogin je između dva kruga bulija dočekao jedan izgubljeni pak te ga iz okreta lagano uputio prema golu. Pak je lagano klizio po ledu prošavši kroz blok i kroz noge vratara Jeremenka kojeg se teško može okriviti za gol budući da je bio potpuno pokriven.

Bio je to četvrti gol kazačkog Rusa u ovoj finalnoj seriji. Osim što je zabio u svakoj od četiri utakmice čak tri gola su ujedno bila i pobjednička. Unatoč činjenici da im je sve golove postigla ista linija Avangard vodi u seriji te ih samo jedna pobjeda dijeli od osvajanja svog prvog Gagarinova kupa. Obrana je još jednom funkcionirala odlično baš kao i vratar Karri Ramo.

Dinamo je kao i u trećoj utakmici bolje otvorio susretali im je igra znatno pala u nastavku susreta. Napad je još jednom bio gotov inertan ako izuzmemo igrača više. Igrači od kojih se očekivao najveći doprinos u ovoj seriji zasad miruju. Mihail Anisin je potpuno zaustavljen baš kao i Konstantin Gorovikov. te Jakub Klepiš. Netko će se od njih morati probuditi ukoliko Dinamo želi ostati u igri za konačnu pobjedu. S dosad prikazanom igrom teško će dostići prednost koju je Avangard stvorio.

Prvu priliku za popravni imat će u subotu u Omsku. Avangardu će to biti prva od tri meč lopte te će zasigurno učiniti sve da osvoje naslov pred svojom publikom i u svom gradu. S druge strane, Dinamo više nema pravo na poraz ukoliko želi naslov.

Nema komentara:

Objavi komentar