Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 15. travnja 2012.

Dinamo poravnao

I druga utakmica finala KHL-a završila je rezultatom 2-1 samo što su ovaj put pobjednici bili gosti, igrači Dinama. Time je serija pred selidbu u Moskvu izjednačena.

Avangard Omsk - Dinamo Moskva  1:2 (0:2, 0:0, 1:0).
0:1 - 07.57 Denis Kokarev
0:2 - 19.10 Leo Komarov PP
1:2 - 40.51 Aleksandr Perežogin (Martin Škuola, Sergej Kalinin)
Isključenja: 1x2 - 1x2, Udarci na gol: 28-16, Gledatelja: 10318
Vratari: Karri Ramo 14/16 - Aleksandr Jeremenko 27/28

Za razliku od prvog susreta Dinamo je imao bolji start. Poveli su nakon osam minute igre kada je Denis Kokarev sjajno predriblao domaćeg braniča Antona Belova te poslao pak kroz noge Karrija Rama. Bio je to jedna od rijetkih prilika u prvoj trećini, obje momčadi su igrale strogo defenzivno ne dopuštajući protivniku puno prilika za gol. Avangard je jednu takvu imao kada je Jegor Averin pogodio vratnicu. Krajem trećine gosti su dobili priliku isključenjem Aleskandra Nesterova. Nakon samo nekoliko sekundi s igračem više tu su priliku i iskoristili. Gol je postigao Leo Komarov nakon pravog flipera ispred gola Rama. Suci su nakon gledanja usporene snimke utvrdili da je gol postignut na ispravan način. Omjer udaraca nakon prve trećine bio je 8-4 za Dinamo.

U drugoj trećini Dinamo je nastavio sa svojim obrambenim stilom dok su domaćini potaknuti rezultatskim zaostatkom krenuli nešto angažiranije. Rezultiralo je to mnoštvom dobrih prilika ali i obrana vratara Jeremenka. Nisu ni gosti ostali dužni, priliku je propustio omaleni Mihail Anisin koji je u cijelom susretu bio znatno bolji nego u prvom. U trećoj trećini na ledu je postojala samo jedna momčad - Avangard. Sve je počelo sjajno kada je već u prvoj minuti Martin Škuola sjajnim dodavanjem izbacio Kalinina i Perežogina u protunapad. Dvojac je lijepo kombinirao te smanjio rezultat na 1-2. Na krilima tog gola, Avangard je pritisnuo goste ne dopuštajući im ni trenutak odmora. Na njihovu žalost, svi pokušaji su im nailazili na super raspoloženog Aleksandra Jeremenka koji je samo u trećoj trećini skupio 16 obrana. Dinamo je u istoj trećini uputio tek 3 udarca prema golu što pokazuje u koliko su podređenom položaju bili u tom dijelu susreta. U posljednjim trenucima susreta domaći su pokušali i bez vratara ali nije išlo te je Dinamo proslavio prvu pobjedu u seriji koja im donosi i prednost domaćeg terena.

Avangard je, kao i u provm susretu u seriji, bio dominantnija momčad koja je većim dijelom kontrolirala utakmicu. Međutim, ovaj put su više griješili što su Dinamovi igrači znali iskoristiti. Ono što navijače Avangarda može brinuti je velika neefikasnost koju su njihovi igrači pokazali. Mnoštvo prilika je promašeno, naročito u trećoj trećini. Međutim, Avangard je u oba susreta bio bolja momčad na ledu te im to daje optimizam da će ovu seriju završiti kao pobjednici.

Dinamo je za razliku od prvog susreta bio puno konkretniji te su iskoristili ponuđeno u prvoj trećini. Obrana je funkcionirala odlično u prve dvije trećine dozvolivši protivniku tek 11 udaraca na gol. Međutim, u trećoj trećini je cijela koncepcija pala u vodu te ih je Avangard potpuno nadigrao. Spasitelj je bio Aleksandr Jeremenko kojemu mogu zahvaliti što u Moskvu nose izjednačen rezultat.

Treća utakmica u seriji na rasporedu je u Moskvi, u utrak u 17:30.

Nema komentara:

Objavi komentar