Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 5. travnja 2012.

Treća uzastopna pobjeda

Hokejaši Avangarda su došli i do treće uzastopne pobjede u seriji s Traktorom. Ovaj put su slavili sa 3-1 zahvaljujući još jednoj dobroj utakmici svog čuvara mreže Karrija Rama.

Avangard Omsk - Traktor Čeljabinsk  3:1 (1:0, 1:0, 1:1).
1:0 - 13.16 Jegor Averin (Salmela, Ivanov)
2:0 - 29.37 Aleksej Kaljužni (Sjomin)
2:1 - 59.09 Anton Glinkin (Kuznjecov, Quint)
3:1 - 59.45 Roman Červenka (Popov) EN
Isključenja: 1x2 - 2x2, Udarci na gol: 18-26, Gledatelja: 10,318 (sold out)
Vratari: Karri Ramo 25/26 - Michael Garnett 16/18

Avangard je u ovom trenutku možda ne bolja ali svakako spremnija momčad od Traktora. Pokazala je to i ova četvrta utakmica u seriji u kojoj je Avangard odigrao možda i najlošiju utakmicu ali i to je bilo dovoljno za novu pobjedu. Utakmica je počela bez puno akcije s puno igre u neutralnoj trećini. Avangard je poveo odmah po isteku igrača više kojeg je imao zbog isključenja Rjazanceva, strijelac je bio Jegor Averin. Kontroverzan trenutak dogodio se krajem trećine kada je domaći branič Anton Belov grubo i nepropisno startao na gostujuću zvijezdu Jevgenija Kuznjecova. Dobio je tek dvije minute iako je zasigurno zavrijedio veću kaznu. U drugoj trećini nešto bolja igra Avangarda koji je u 30. minuti zabio i drugi put. Strijelac je nakon solo prodora Sjomina bio Aleksej Kaljužni kojem je to bio tek prvi gol u doigravanju.

U trećoj trećini Traktor je očekivano krenuo znatno odlučnije i oštrije. Avangard je igrao defenzivnu igru tražeći priliku iz protunapada. Nisu ih puno dočekali, Traktor je igrao jako dobro ali nedovoljno da bi svladali Karrija Rama. Zabili su tek 51 sekundu prije kraja susreta, strijelac je bio Anton Glinkin kojem je to također bio prvi gol u doigravanju. Traktor je u preostalom vremenu povukao vratara ali sve što su uspjeli postići je još jedan primljeni gol. Strijelac je bio Roman Červenka kojem je to bio jubilarni deseti gol u doigravanju. Odlična vijest za navijače Avangarda budući da je prošlu utakmicu propustio zbog lakše ozljede. Serija seli u Čeljabinsk gdje će Traktor morati pobijediti ukoliko želi sačuvati nade za prolaz u veliko finale.

Raimo Summanen dao je svoje viđenje utakmice i incidenta Belova i Kuznjecova: - Obje su momčadi u susret ušle sporo, mi smo imali dobru drugu a Traktor treću trećinu. Ostala nam je još jedna pobjeda, moramo dati sve od sebe da je ostvarimo. U ovoj seriji još ništa nije odlučeno.(...) Nije samo Kuznjecov ležao na ledu, moram još jednom pogledati čitavu situaciju.

Valerij Belousov: - Serija se nastavlja, igrat ćemo do kraja, sve je u našim rukama. Dvije i pol trećine nismo mogli zabiti, Avangard ima sjajnog vratara a i dobro su igrali dobro.(...)Tražim rješenja za Kuznjecova, igranje u drugoj, trećoj liniji. Želim da igra najbolje što može, ali Avangard ga odlično zaustavlja.(...)Za takve stvari (start Belova op.a.) nema mjesta u sportu. Nadam se da će komisija prepoznati situaciju te da će Belov biti kažnjen. Ružna scena, cilj je očito bio onesposobiti Kuznjecova.

Nema komentara:

Objavi komentar