Ukupno prikaza stranice

srijeda, 18. travnja 2012.

Prednost Avangardu

U trećoj utakmici finalne serije KHL-a gledatelji su mogli svjedočiti utakmici vrlo sličnoj prethodnim dvjema. Dvoboj dviju striktno defenzivnih momčadi pripao je gostima iz Omska koji su zahvaljujući jedinom golu Aleksandra Perežogina poveli u seriji sa 2-1.

Dinamo Moskva - Avangard Omsk 0:1 (0:1, 0:0, 0:0).
0:1 - 12.57 Aleksndr Perežogin (Škoula, Červenka)
Isključenja: 3x2 - 8x2, Udarci na gol: 31-21, Gledatelja: 8500
Vratari: Aleksandr Jeremenko 20/21 - Karri Ramo 31/31

Treća utakmica ponudila je igru gotovo identičnu onoj u pretthodne dvije utakmice u Omsku. Domaći hokejaši su pokušali iskoristiti početni zamah koji su dobili od glasnih navijača te je već u prvoj minuti priliku propustio Mihail Anisin. Gosti su uzvratili s nekoliko dobrih prilika ali je vratar Jeremenko bio siguran. Gol za vodstvo, a kasnije će se pokazati i pobjedu, postigao je Aleksandr Perežogin u 13. minuti. Nakon dugog pritiska u napadačkoj trećini Roman Červenka je odlično pronašao strijelca Perežogina između dva kruga bulija. Iskusni napadač brzim udarcem iz zgloba smiješta pak iza Jeremenka za svoj treći gol u seriji i vodstvo Avangarda. Već u sljedećoj minuti domaći branič Maksim Solovjev pogađa vratnicu što je bila i najizglednija domaća prilika u prvoj trećini.

U drugoj su domaći imali prividnu inicijativu s više udaraca na gol, ali su igrači Avangarda stvarali kvalitetnije prilike. Dobre prilike tako su propustili Dmitrij Sjomin i Georgijs Pujacs. Dinamo je tijekom trećine imao tri puta igrača više ali nijednom nije poentirao. Karri Ramo je sve pokušaje bez većih problema obranio. Treću trećinu obilježila je izvrsna izvedba Avangardovih hokejaša koji su potpuno zatvorili dotad najrazigranije Dinamove igrače Lea Komarova i Denisa Kokareva. Pri tome se nisu štedili, svaki od 21 igrača u sastavu se borio za svaki pak te su tako potpuno minirali svaki ozbiljniji Dinamov pokušaj. Dinamo je još tri puta dobio priliku s igračem više ali su opet zakazali. Ukupno su na utakmici propustili sedam prilika s igračem više.

Karri Ramo je skupio treći shutout u ovosezonskom doigravanju sa 31 obranom. Obrana Avangarda još je jednom odlično funkcionirala baš kao i cijela momčad. Ono što je krasilo njihovu igru kroz cijelo doigravanje danas je potpuno došlo do izražaja; koncentriranost u igri, agresivnost i požrtvovnost u obrani te kombinatorika u napadu i protunapadu. Svaki igrač za svoju izvedbu zaslužuje pohvalu.

Dinamo je odigra solidnu utakmicu u kojoj su nastavili sa igrom i taktikom koju su primjenjivali i u utakmicama u Omsku. Obrana je počevši s vratarom funkcionirala dosta dobro, s izuzetkom nekoliko protunapada i naravno gola kada je Perežogin ostao zaboravljen usred Dinamove obrambene trećine. Napad je također bio solidan, Dinamo je uspijevao prijetiti Ramovom golu ali ti su pokušaji uglavnom bili lak zadatak za finskog vratara. Nedostajalo je kvalitetnih individualnih poteza koji bi izmijenili njihove jednolične napade, nešto što je Mihail Anisin radio u seriji protiv SKA-a.

Dinamu Avangardova igra očito ne odgovara, već treću utakmicu zaredom ne uspijevaju pronaći način kako probiti njihovu obranu. Ni Avangard ne briljira u napadačkom smislu, i oni se muče s realizacijom. Ipak, oni dosta lakše od Dinamovih igrača dolaze u izgledne prilike. Hoće li se takav trend nastaviti i dalje u seriji saznat ćemo već u četvrtak kada je na rasporedu četvrta utakmica.

Nema komentara:

Objavi komentar