Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Sve gotovo na zapadu?

Hokejaši Dinama napravili su još jedan korak ka prolasku u veliko finale. Slavili su i u trećoj utakmici protiv SKA, ovoga puta na ledu svoje arene Lužniki.  


Dinamo Moskva - SKA Sankt Petersburg  3:1 (0:0, 1:1, 2:0).
0:1 - 30.36 Vladimir Tarasenko (Kučerjavenko, Makarov)
1:1 - 35.37 Dmitrij Višnevski (Mosaljov)
2:1 - 52.46 Mihail Anisin (Novak)
3:1 - 54.52 Konstantin Gorovikov (Anisin, Gorohov)
Isključenja: 6x2 - 7x2+1x10, Udarci na gol: 22-32, Gledatelja: 8500
Vratari: Aleksandr Jeremenko 31/32 - Jakub Štepanek 19/22

 Oleg Znarok opet je nadmudrio svog kolegu Mioša Rihu. Utakmica je bila slična objema do sada odigranim: Dinamo povuče, SKA otvoren. SKA je, po običaju bio bolji na samom početku, imali su nekoliko dobrih prilika, među njima i vratnicu. Prijetili su i domaći, uglavnom iz protunapada i s igračem više. SKA je poveo na točno pola utakmice. Strijelac je po deseti put u doigravanju bio Vladimir Tarasenko i to nakon preciznog udarca s visine desnog kruga. Nedugo zatim Mattias Weinhandl pogađa vratnicu za goste. Kazna je stigla u 36. minuti kada je prekrasno dodavanje Mosaljova u gol udarcem iz prve pretvorio Dmitrij Višnevski.

Uslijedilo je razdoblje igre s mnogo tenzija koje su se najbolje vidjele kada je Maksim Ribin (SKA) bezobrazno u glavu pogodio Mattiasa Weinhadla - dovoljno za disciplinsku kaznu. Samo minutu kasnije na scenu je stupio najbolji igrač Dinama u ovosezonskom doigravanju - Mihail Anisin. Mladi je Rus slapshotom sa lijeve strane skinuo paučinu s Štepanekovog gola za, pokazat će se kasnije, domaću pobjedu. U 55. minuti Konstantin Gorovikov zaključuje priču preciznim udarcem iz desnog kuta pokraj prve vratnice. Jakub Štepanek kod tog je gola morao bolje reagirati. SKA nije odigrao dobro, Dinamo ih je opet nadmudrio svojom vrlo jednostavnom taktikom. Gostujući igrači bili su vrlo nervozni i pod očiglednim pritiskom budući da je sve što se od njih očekuje ove godine naslov. Dinamovci su pak odigrali svoju tipičnu utakmicu u kojoj su malo griješili, a onda i kad su griješili imali su sreću na svojoj strani. Svoje prilike su zabili, SKA svoje nije.

Iako serija izgleda odlučena, još nije gotova. Sasvim je sigurno da do posljednjeg zvižduka SKA neće položiti oružje. Ipak, Dinamo je preiskusna momčad da ne bi iskoristila prednost od 3-0 u seriji. Njemački trener Dinama Oleg Znarok bio je kratak: - Poptpuno sam zadovoljan ishodom utakmice. Igrali smo pažljivo izdržavši do kraja, čekajući svoje prilike. Svaka čast mojim igračima.
Miloš Riha se pak obrušio na svoje igrače: - Dinamo je zasluženo pobjedio. Dobri su igrači, čekali su svoje prilike i iskoristili ih kad smo se mi opustili. To se dogodilo u svakoj utakmici serije. Moja momčad je ispunjala obveze samo 35 minuta, onda svatko počinje igrati svoju utakmicu. Dobijali smo isključenja i zasluženo izgubili. Islkjučenja Pruche, Semjonova i Ribina uništila su momčad. Odigrali smo toliko utakmica i opet činimo bespotrebna isključenja, kao da ne znamo ništa drugo raditi. Oni su profesionalci, ne vrtić. Plaćeni su da igraju.

Nema komentara:

Objavi komentar