Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Jedan, ali vrijedan

Tako se može opisati treća utakmica finala istoka. Avangard je u Omsku pobijedio zahvaljujući jednom, vrijednom golu mladog Sergeja Kalinina s kojim je preuzeo vodstvo u seriji od 2-1.


Avangard Omsk - Traktor Čeljabinsk  1:0 (0:0, 1:0, 0:0).
1:0 - 21.51 Sergej Kalinin (Volkov)
Isključenja: 4x2 - 5x2, Udarci na gol: 39-19, Gledatelja: 10,318 (sold out)
Vratari: Karri Ramo 19/19 - Michael Garnett 38/39

Bila je to utakmica vrlo visokog tempa, kakva i priliči dvoboju za najjaču momčad istoka. Avangard je bio oslabljen neigranjem svoje udarne igle Romana Červenke zbog lakše ozljede. To ipak nije poremetilo planove domaćih koji su igrali vrlo borbeno i kombinatorno. Najbolju priliku su imali kada je Volkov skrenuo udarac Škuole - Garnett je bio siguran. Gosti nisu imali pravog rješenja prema naprijed te su bili poprilično bezopasni za gol Rama. U drugoj trećini gledala se potpuna dominacija domaćih hokejaša koja je rezultirala i jedinim golom na utakmici. Bila je to greška Traktorova braniča koju koriste dodavač Volkov i strijelac Kalinin. Najbolju priliku u drugoj trećini je za goste imao Kontiola, ali ga je zaustavio sunarodnjak na domaćem golu. Aleksandr Perežogin nekoliko je puta zaprijetio iz svog najjačeg oružja solo protunapada, ali bez učinka. Nakon 40 minuta igre omjer udaraca na gol je bio čak 33-13 za Avangard.

Omjer je u trećoj ostao isti - Traktor punih dvadeset minuta nije opasnije zaprijetio domaćem golu kojeg su striktno i koncentrirano branili domaći hokejaši. Brzi prodori gostiju u protivničku trećinu nailazili su na čvrsti blok domaćih igrača koji je danas bio neprelazan, baš kao i vratar Ramo koji je upisao još jedan shutout. Avangard je još mogao zabiti, ali nije te je utakmica završila minimalnom ali zasluženom pobjedom domaćih hokejaša. Oni sada vode u seriji sa 2-1. Sljedeću utakmicu igraju za dva dana, opet u Omsku.

Raimo Summanen (Avangard) - Bila je utakmica visokog ritma te su obje momčadi imale prilike za pobjedu. Dobra utakmica oba vratara. Kao i u prethodne dvije utakmice odlučili su sitni detalji.
Valerij Belousov (Traktor) - Utakmica je bila dobra, prava bitka, obje su momčadi igrale vrlo odgovorno. Šteta je izgubiti 0-1. Na kraju smo i imali prilike za zabiti, ali nismo.(...)Dosada smo igrali s četiri linije, ali sada igramo s tri. Doigravanje, ne možete sad misliti o umoru igrača.(...)Moramo ići okomiti na vrata, ne smijemo više dopuštatai da nam protivnici blokiraju udarce.

Nema komentara:

Objavi komentar