Ukupno prikaza stranice

srijeda, 23. studenoga 2011.

U Ufi nastavljaju s promjenama

Nakon što sam nedavno pisao o krizi rezultata i igre u Salavat Julajevu iz Ufe http://argoshokej.blogspot.com/2011/11/kriza-u-ufi.html, priča se nastavlja i dalje. U tri utakmice nakon reprezentativne stanke Salavat je sa tri gostovanja u Ufu donio samo dva od mogućih devet bodova. U klubu su brzo reagirali s novim promjenama.



Salavat Julajev, klub nazvan po narodnom junaku pokrajine Baškortostana koje je Ufa glavni grad













Stare boljke su se nastavile, obrana je igrala kriminalno loše. Najprije je u Nižnjikamsu kod Neftehimika odigrana čudna utakmica u kojoj su rano gubili 3-0, ali su se do kraja susreta uspjeli vratiti i odvesti utakmicu u produžetke. Tamo su nakon kazneninh udaraca slavili sa 4-3. Nitko nije bio oduševljen prikazanim, Neftehimik ih je nadigrao. Drugo gostovanje bilo je u Moskvi kod Dinama. Tamo je do punog izražaja došla filozofija njihove ovosezonske igre: napad ne može postići onoliko golova koliko obrana može primiti. U festivalu golova u Moskvi Dinamo je slavio 7-3, a do punog izražaja je došla nemogućnost Salavatovih braniča da zadrže domaće napadače. Stvari su se nešto popravile dva dana poslije u Nižnjem Novgorodu ali je ovaj put zakazao napad te je Torpedo slavio 1-0.

I onda su došle promjene. Iz prve momčadi su izbačeni Oleg Tverdovski i Maksim Sušinski. Izbačeni je gruba riječ, uprava kluba ih je poslala u svoju filijalu u VHL-u; momčad Toros Neftekmaak. Međutim, to dođe na isto budući da za takva dva igrača slanje u VHL poniženje.

Pomoćni trener Salavat Julajeva Vener Safin o ovome je izjavio: - U procesu smo pomlađivanja momčadi. Oleg je cijelo vrijeme bio nezadovoljan s malom minutažom na ledu, dok je Maksim nije ispunio one zadatke koje smo mu namjenili kad smo ga doveli. Nije postao vođa momčadi čemu smo se nadali.

Tverdovski ima 35 godina i ovo mu je bila peta sezona u Ufi gdje je osvojio dva naslova prvaka. Igra mu je s vremenom bila sve lošija i već u 35. godini nije mogao pratiti ritam ostalih igrača. Bio je među lošijim, ako ne i najlošiji branič u momčadi ove sezone. Pošto je imao veliki ugovor nije baš bilo smisla puno ga zadržavati te je odbačen. Ma kako to grubo zvučalo za takvog igrača, bilo je nužno.

Oleg Tverdovski, dva Stanley kupa te tri naslova prvaka u Rusiji. Ipak, vrijeme je za odlazak iz Ufe.














Jedno od kultnih imena ruske lige u posljednjem desetljeću je svakako Maksim Sušinski. Dugo ga se smatralo najboljim ruskim igračem van NHL-a. Ali i njega je dohvatilo vrijeme., 37 mu je godina. Već lani su ga otpisali u St.Petersburgu te je kao slobodan igrač potpisao za Salavat Julajev; jedan od rijetkih klubova KHL.a koji ga je želio i još k tome mu mogao ponuditi veliki ugovor. Ali Sušinski je razočarao, u tako ofenzivno nastrojenoj momčadi kao što je Salaat nije se snašao te je bio jedan od lošijih igrača. I kako to već ide, veliki ugovor, mali učinak, poodmakla dob...i eto Sušinskog na izlaznim vratima. Makar je riječ o sjajnom igraču, za njega više nije bilo mjesta u momčadi iz Ufe.

Maksim Sušinski razočarao je svoje poslodavce u Ufi














Sigurno je da ni Tverdovski ni Sušinski neće prihvatiti igranje u VHL-u za Toros već da će pokušati naći novi klub. Pitanje je jedino tko ih želi i može platiti. Ruski novinari već su počeli s prognozama. Za Sušinskog je najizglednije da će u Traktor jer je tamo trener Valerij Belousov koji je s njim u momčadi polučio svoje najveće uspjehe + Traktor ga može platiti.

Tverdovski bi pak mogao završiti u Atlantu koji je ionako u potrazi za iskusnim braničem kakav treneru Milošu Rihi itekako nedostaje. Atlantu neće biti problem ponuditi mu ugovor koliko god on u nje,u novca tražio.

Nema sumnje, Tverdovski i Sušinski će još nastupati na ledenim plohama KHL-a, a Salavat će bez njih pokušati pronaći svoju igru i izlaz na pobjedničke staze.

Nema komentara:

Objavi komentar