Ukupno prikaza stranice

petak, 25. studenoga 2011.

Otvaranje klizališta diljem Hrvatske

Kraj studenog i početak prosinca znak su za početak otvaranja klizališta diljem Hrvatske. Niske temperature pogoduju nešto ranijem početku postavljanja ledenih površina pa su tako neka klizališta već u pogonu, a druga su u punom procesu izgradnje. Zašto uopće o ovome pišem? Zato što je postojanje klizalište preduvjet za ikakvu hokejašku aktivnost, a to je već područje interesa ovog bloga. Pa krenimo putovanje hrvatskim klizalištima.



ZAGREB
Sa strane ćemo staviti zatvorena klizališta u Domu sportova i Velesajmu koja su u punom pogonu još od rujna i koja su mjesto događanja gotovo kompletne hokejaške aktivnosti u Hrvatskoj.

Otvoreno klizalište Šalata otvoreno je 29.listopada te se na njemu uz društvene sadržaje obavljaju i treninzi te utakmice mladih selekcija zagrebačkih klubova.



Za sada se još uvijek ne zna hoće li biti postavljeno i klizalište na Tuškancu, prvi put otvoreno prošle zime.

SAMOBOR
Na novoj lokaciji u bivšoj vojarni klizalište je dobio i grad Samobor. Otvoreno je 20. studenog, a prema najavama bit će u pogonu sve do 20.veljače. Novost je da je ovo klizalište veličine od oko 800 m2 (cca 40x20) što ga čini podobnim i za igranje hokeja. KHL Samobor je osnovan prije par godina te je imao i školu hokeja, ali je cijeli projekt zamro. Bilo bi lijepo kada bi se s novim klizalištem u gradu i KHL Samobor počeo sa obnovom hokejaške aktivnosti.




OSIJEK
Unatoč najavama na kraju prošle sezone Osijek neće dobiti novo klizalište regularnih dimenzija (60x30) već će i ove godine klizalište (40x20) biti na lokaciji Sokolski dom. Rečeno je da za proširenje i premještanje na novu lokaciju u gradskoj blagajni trenutno nema novca. Otvaranje je najavljeno za 26. studenog, a time će sa aktivnostima moći početi i KHL Kune, osječki hokejaški klub kojemu će to biti 12. sezona aktivnog djelovanja. Vjerujem da će i ove godine biti vrlo aktivni te organizirati natjecanja i igrati utakmice čime će još više popularizirali hokej u svom gradu.




KOPRIVNICA
Klizalište će kao i prošlih godina imati i Koprivnica i to na istoj lokaciji u centru grada. Otvorenje se planira za 3.prosinca, a organizatori javljaju da su u pregovorima sa KHL Medveščak čiji bi igrači trebali upriličit ceremoniju otvaranja. U obližnjim Križevcima djeluje inline hokej klub Veprovi koji će imati pravo koristiti klizalište za igranje i treniranje. Ali to ovisi i o dimenzijama samog klizališta koje su mi nepoznate. Sljedeća slika je iz zime 2010.



VARAŽDIN
U subotu 26.studenog svoja vrata otvara i klizalište u Varaždinu. Iako je lokacija ista, novost je da će klizalište imati prefesionalnu ogradu pogodnu i za igranje hokeja. Također će u suradnji sa KHL Medveščak biti organizirana i škola klizanja. KHL Varaždin je registriran u HSHL-u, ali nemaju nikakve aktivnosti već godinama iako je klub bio jedan od pionira hokeja u Hrvatskoj davnih 30ih i 40ih godina. Pošto klizalište ima dimenzije 40x20 metara i profesionalnu ogradu, možda se opet rodi neka hokejaška aktivnost u baroknom gradu. Slika je od prošle ili pretprošle godine, još uvijek bez hokejaške ograde.



KARLOVAC
Jedno od četiri otvorena klizališta regularnih dimenzija u Hrvatkoj je ono na lokaciji Sokolski dom u Karlovcu. Otvaranje za novu sezonu je najavljeno za 6.prosinca što znači da će s aktivnostima moći početi KHL Karlovac. Popularni žapci su vrlo aktivni iako ne nastupaju u nijednom državnom prvenstvu. Radi se sa svim selekcijama te je najavljeno i nastupanje njihove škole hokeja na turinirma ove zime. Nekoliko kadeta, a danas mlađih juniora KHL Karlovac nastupalo je lani u PH za KHL Sisak te će tako vjerojatno biti i ove sezone. Ako se aktivnost kluba nastavi i ove godine, možda bi uskoro napokon mogli gledati nastupanje Karlovca u nekoj od dobnih skupina prvenstva Hrvatske. Naravno, ništa bez klizališta kojeg imaju u svom gradu i to regularnih dimenzija. Još da je natkriveno i otvoreno od rujna do travnja...Slika od prošle zime.


ZADAR
Od 15.studenog klizalište ima i Zadar za kojeg kažu da je prvo u gradu. Otvoreno je privatnom investicijom, a ako bude zainteresiranih možda bude organizirana i škola hokeja. Zadar je velik grad pa će se valjda skupit dovoljan broj zainteresiranih. Iako je veličina zaista mala, sve se može kad se hoće.



RIJEKA
Osmu godinu zaredom klizalište ima i Rijeka i to na Gatu Karoline Riječke. Bit će otvoreno tek do 15. siječnja, iako duže nego prošle godine. Najavljeno je da će biti organizirana i škola hokeja ukoliko bude dovoljno zainteresiranih.


NOVA GRADIŠKA
Od ove sezone klizalište dimenzija 30x15 metara imat će i Nova Gradiška. Otvoreno će biti 26.studenog, ali teško je očekivati interes za hokej na ovako malom klizalištu i u ovako malom gradu. Ipak, nikad se ne zna...



To je to od službeno otvorenih i službeno najavljenih otvaranja klizališta u Hrvatskoj. Neslužbeno je da će se klizalište u Vukovaru otvoriti 3.prosinca, a ono u Slavonskom Brodu 7.prosinca. U to vrijeme je za očekivati i otvaranje klizališta Zibel u Sisku na koje se sele utakmice prvenstva Hrvatske za seniore dok će i juniori i mlađi juniori Siska sve utakmice igrati na njemu. Prva utakmica na Zibelu predviđena je za 5.prosinca, valjda će se klizalište dotad otvoriti iako nema nikakve inofrmacije o točnom datumu.

Ista je stvar i sa polunatkrivenim klizalištem u Delnicama, još nema službee informacije o otvaranju ali ono se može očekivati vrlo brzo. Možda bude organizirana i škola hokeja, uvjete imaju a vjerujem i da pronalaženje zainteresiranih ne bi bio problem.

Ukoliko imate kakvu ispravku ili informaciju o nekom novom klizalištu napišite u komentaru ili pošaljite na mail osmolis1122@yahoo.com

Nema komentara:

Objavi komentar