Ukupno prikaza stranice

utorak, 1. studenoga 2011.

Nicklas Jensen

Htio bi istaknuti još jednog odličnog mladog igrača kojeg u budućnosti vidim kao solidnog NHL igrača. Riječ je o Dancu Nicklasu Jensenu.




Nicklas JensenHerning, 16. ožujka 1993.

Država: Danska
Klub: Oshawa Generals (OHL)
Draftiran: 2011. 1 runda (29.pick) - Vancouver Canucks
Pozicija: Desno krilo/Lijevo krilo
Uspjesi: Svjetsko prvenstvo U18 Div.1 08/09 - srebro, Svjetsko prvenstvo U18 Div.1 09/10 - srebro, Svjetsko prvenstvo U18 Div.1 10/11  -zlato

Nicklas Jensen jedan je u nizu igrača iz hokejaških obitelji. Njegov otac Dan, rođeni Kanađanin, bio je profesionalni hokejaš koji je krajem 80-ih došao u Dansku igrati hokej. U danskom gradu Herningu ostao je živjeti, a tu se 1993 rodio i Nicklas. Počeo je igrati za mlađe selekcije lokalnog kluba Herning Blue Fox. Posljednju juniorsku sezonu u Herningu odradio je 2009. godine kao 16-godišnjak. Slijedeću sezonu igre za seniore u najjačem razredu danskog hokeja, AL Bank ligaen. U 44 utakmice upisao je 36 godina te je tako zaradio nagradu za novaka godine. Odlični nastupi na svjetskim prvenstvima i za U18 i U20 reprezentaciju prokrčili su mu put do CHL (Canadian hockey league) drafta na kojem se obično nalaze najperspektivniji europski hokejaši koji si put do NHL-a probijaju igrajući u juniorskim ligama Kanade i SAD-a.

Izabrala ga je OHL (Ontario hockey league) momčad Oshawa Generals. Već je prvu sezonu odradio odlično, u ukupno 71 utakmici upisao je 69 poena. Sve je to zasladio dobrom igrom za reprezentaciju do 20 godina kojoj je pomogao da se probije u elitnu skupinu. Podsjetimo, u istoj skupini s Dancima tu je igrala i naša reprezentacija te je poražena sa 12-3.

Na NHL draftu 2011. Jensen je bio rankiran 21., ali je izabran tek 29. i to od Vancouver Canucksa. To je značilo da će u predsezoni sudjelovati u NHL kampu Canucksa te da će sudjelovati na nekim predsezonskim utakmicama. Nicklas je na trenera Canucksa Alaina Vigneaulta ostavio odličan dojam te je u rujnu s njim potpisan trogodišnji ugovor.

Dobar dojam nije bio dovoljan za zadržavanje u NHL-u pa je Jensen vraćen na kaljenje u Oshawu. Za njega je to možda i bolje, pošto ima još dosta stvari na kojima može napredovati kao igrač. Njegova tehnika nije za nikoga upitna, Nicklas je vrlo sposoban igrač koji dobro vlada pakom i koji ima odličan pregled igre. Nedostatak mu je pozicioniranje na ledu kao i nedostatak snage za igru s velikim dečkima u NHL-u. Pošto je vrlo stasit igrač (191 cm/91kg) uopće ne sumjamo da će i u tom pogledu napredovati.

Dogodine ga možemo očekivati u Vancouveru dok je vrlo vjerojatna i opcija da ga vidimo u AHL filijali Canucksa, Chicago Wolvesima. Prije toga naravno i na svjetskom juniorskom prventsvu u Edmontonu ove zime.

Nema komentara:

Objavi komentar