Ukupno prikaza stranice

nedjelja, 6. studenoga 2011.

Muke po Columbusu

Sinoćnjii poraz u Philadelphiji 9-2 samo je produbio krizu u kojoj se Columbus Blue Jacketsi nalaze kako u igračkom tako i u organizacijskom smislu. Samo 5 bodova na u 14 utakmica ove sezone prikovao ih je na dno NHL-a. Kao da sve to nije dosta, cijela franšiza suočava se s problemima. Naime, posjećenost Nationwide arene je u padu. U prosjeku je ispunjena 71,7% odnosno sa 13 000 ljudi. To je dovoljno za mizerno 27. mjesto u NHL-u. Ovako loši rezultati sigurno neće pripomoći povećanju gledanosti.

Veliko pojačanje Jeff Carter u Columbus je sletilo iz Philadelphije gdje je u 6 sezona odigrao 461 utakmicu i ostvario 343 poena










A trebala je ovo biti dobra sezona za Blue Jacketse (još može biti naravno). Odrađen je naočigled dobar posao u prijelaznom roku. Veliko pojačanje dovedeno je iz Philadelphia Flyersa, Jeff Carter koji je godinama bio jedan od nositelja igre Flyersa. Za njega su dali mladog napadača Jakuba Voračeka te 2 izboraa na draftu 2011. Trebao je to biti dobar posao, jako i iskusno ime trebalo je znatno poboljšati njihove mlade napadačke linije. Još jedno novo iskusno ime u momčadi je Vaclav Prospal potpisan kao slobodan igrač. Osim njih doveden je i solidni branič James Wisniewski iz Montreala kao i nekoliko igrača za koje su trebale biti rezervirane treća i četvrta linija.

Optimizam je potkrijepila i dobra predsezona u kojoj su imali 5 pobjeda u 8 susreta. Sve to nije bilo dovoljno za dobar start u sezonu. Upisano je 5 uzastopnih poraza, a da stvari budu još gore ozlijedilo se i veliko pojačanje Jeff Carter. Tek je u 9. utakmici sezone zabilježena prva pobjeda i to protiv Detroita. Ni u slijedećih pet stanje se nije popravilo; upisana je samo jedna pobjeda protiv Anaheima.

Katastrofa u Philadelphiji, poraz 9-2 ukupno je 12. u sezoni. Nemaju u Columbusu ni sreće s ozlijedama, osim Cartera ozlijeđena su oba rezervna vratara naše gore list Dekanich i Stanford te igrači Boll, Martinek i Huselius.

U momčadi se po učinku ističu samo Vaclav Prospal i kapetan Rick Nash sa po 11 poena. Za sada se dobrim pokazao i mladi Ryan Johansen te branič Aaron Johnson. Prvi vratar Steve Mason nakon odlične prve sezone polaka odlazi u prosječnost. Ovu sezonu ima mizernih 86,9% obrana. Bolji je od njega čak i rookie Allen York sa 87,8%.

Mark Dekanich je nakon sjajne sezone u Milwaukee Admiralsima (AHL) trebao biti drugi vratar Blue Jacketsa ali će zbog ozlijede gležnja s leda izbivati na duže vrijeme














O zasad razočaravajućoj sezoni generalni menadžer Scott Howson kaže: - Ova prva tri tjedna bila su jako teška za nas. Odgovornost leži na nama klupskim dužnosnicima, trenerima i igračima. Nisu krivi suci ni sreća, krivi smo mi. (...) Navijači su dosta strpljivi s našom franšizom, razumijemo njihovu ljutnju i frustraciju rezultatima. Sve što mogu poručiti je da ćemo učinit sve da nađemo rješenje i napredujemo na zadovoljstvo nas i naših navijača.

Sezona je još jako dugo, Blue Jacketsi imaju još 68 utakmica da isprave loš start. Ubrzo se u sastav vraća većina ozlijeđenih igrača te postoje temelji za optimizam. Tri uzastope domaće utakmice prava su prilika za vraćanje u formu i napredak i u igračkom i rezultatskom smislu.

Nema komentara:

Objavi komentar