Ukupno prikaza stranice

četvrtak, 3. studenoga 2011.

NHL - Obećavajući start Edmonton Oilersa

Najbolja i najpopularnija liga svijeta definitivno je NHL. Sezona 2011/2012 počela je početkom Listopada te su momčadi za sada odigrale oko 10 utakmica. Dovoljno da se može reći kako su neke momčad pozitivno iznenadile svojim startom. Jedna od takvih svakako su Edmonton Oilersi.

Nakon dvije uzastopne sezone u kojima su bili bodovno najlošija momčad lige Oilersi su odlučno krenuli da to ove godine isprave. Loši rezultati iz prošlih sezona donijeli su im prve izbore na draftovima 2010. i 2011., a ove sezone su dovedena i neka igračka pojačanja. Momčad je prepuna talentiranih mladih igrača željnih dokazivanja te nekoliko iskusnih igrača s dugogodišnjim NHL iskustvom.

Trenutno je najbolji strijelac sa 11 bodova iz isto toliko utakmica prvi izbor ovogodišnjeg drafta Ryan Nugent-Hopkins. Mladi igrač sigurno će u momčadi ostati cijelu sezonu, a da neće imati nevažnu ulogu pokazuje već sada sa sjajnim igrama. Ovog se ljeta nakon 4 sezone odsustva vratila legenda kluba Ryan Smyth kojemu je ovo 16. NHL sezona. Počeo je sa 10 bodova te je napadu Oilersa donio iskustvo i širinu. Prvi izbor drafta 2010. Taylor Hall svoju drugu NHL sezonu također je počeo jako dobro te u potpunosti potvrđuje da će biti fenomenalan igrač. Još jedan iz plejade sjajnih mladih napadača je Jordan Eberle koji je također dobro otvorio sezonu. Čeh Aleš Hemsky igrač je kojemu je sklonost ozljedama upropastila karijeru. Ako ostane zdrav cijelu sezonu bit će značajan faktor rezultata Oilersa. Dobar start imaju i Shawn Horcoff i Ryan Jones dok se pravi učinak tek očekuje od Sama Gagnera i Erica Belangera

Ono na čemu je trener Tom Renney na početku sezone je i bolja igra u obrani koja je prošlih sezona bila među najlošijim u ligi. U prijelaznom roku dovedeni su braniči Corey Potter, Andy Sutton i Cam Barker. Uz Toma Gilberta i Ladislava Šmida obrana izgleda nešto bolje te je u prvih 11 utakmica primila samo 18 golova, uvjerljivo najmanje u cijelom NHL-u. Zasluga je to i sjajnog vratarskog dvojca Nikolaj Habibulin i Devana Dubnyka. Iskusni Rus u 38. godini je pronašao pravu formu te ima 96% obrana. Mladi Kanađanin nije ništa lošiji sa 93,8% obrana.

Nikolay Khabibulin trenutno je prvi vratar Oilersa. Svoju 16. NHL sezonu, treću u Edmontonu, otvorio je sa GAA 1.17 i 96% obrana











Za Olierse slijedi vrlo važno razdoblje u kojem će od slijedećih 12 utakmica 10 igrati u gostima. Ako i nakon toga ostanu na ovako visokom mjestu onda možemo govoriti o dobrom startu sezone. Ovo za sada možemo nazvati obećavajućim startom budući da su odigrali samo 11 od 82 utakmice. Iskustvo nas uči da rani rezultati ne znače i dobru sezonu.

Ipak, navijačima Oilersa se osmijeh bar nakratko vratio na lice. Kako i neće kad već godinama njihova momčad niže rezultate za zaborav, a sada su i ligi sam dvije momčadi ispred njih.

Nema komentara:

Objavi komentar