Ukupno prikaza stranice

petak, 11. studenoga 2011.

Gdje su danas bivši medvjedi?

Odlučio sam istražiti gdje su danas bivši igrači Medveščaka. U obzir sam uzeo samo zadnje dvije sezone, odnosno vrijeme otkad je Medveščak ušao u EBEL. U obzir su išli svi igrači koji su odigrali makar jednu utakmicu u Medveščakovom dresu, a danas više nisu članovi kluba.


Sezona 2009/2010

Vanja Belić - u EBEL-u je nastupio samo četiri puta, poslije toga je nastupao za drugu momčad Medveščaka u Slohokej ligi, kasnije i za Team Zagreb da bi ovu sezonu prešao u KHL Zagreb gdje nastupa u prvenstvu Hrvatske. Bavi se i suđenjem utakmica hrvatskog prvenstva.

Nikša Trstenjak - tada 18-godišnji branič je u zapisniku EBEL utakmica bio 12 puta, a na ledu je proveo jako malo vremena. Osnovni je bio nastup za B momčad u Slohokej ligi. Dogodine se nije pojavljivao u sastavu EBEL Medveščaka već je igrao za Team Zagreb da bi se na kraju prošle sezone razišao s Medveščakom i prešao u svoj matični klub KHL Mladost zajedno sa suigračima Božićem i Čunkom. Razlog je bio nepravedan odnos čelnika kluba prema mlađim igračima tj. njima. Danas je igrač Mladosti u Slohokej ligi.

Mato Mlađenović - u EBEL-u je nastupio samo dva puta. Tu je sezonu još igrao u Slohokej doigravanju za B momčad dok je iduće sezone nastupio samo pet puta za Team Zagreb. Danas je u hokejaškoj mirovini.

Luka Žagar - Slovenac je nastupio 14 puta u EBEL-u i to zbog ozljede poslije koje je odigrao još samo dvije utakmice u sezoni i to za B momčad. Poslije te sezone završio je karijeru.

Jeff Corey - tek će se pomniji pratitelji Medveščaka sjetiti ovog Amerikanca koji je u prvoj EBEL sezoni prvi potjeran iz momčadi i to nakon samo 10 odigranih utakmica. Tu je sezonu završio u bivšem klubu Toma Zanoškog, njemačkom drugoligašu Freiburgu gdje su mu brojke bile vrlo dobre. Slijedeću sezonu nastupao je sa solidnim uspjehom u ECHL-u za Ontario Reign da bi istu sezonu završio u švedskoj trećoj ligi za Ostersunds. Prema eliteprospects.com ove godine još nigdje nije igrao.

Michael Novak - bivši hrvatski reprezentativac za Medveščak je te sezone nastupio 38 puta, a za B momčad 10 puta. U Zagrebu se više nije zadržavao, karijeru je nastavio u Austrijskoj Nationalligi (Feldkirch) da bi lanjsku sezonu završio nastupajući u amaterskim ligama Švicarske. Vrlo je vjerojatno da je 23-godišnji Novak završio karijeru iz privatnih razloga.

Richard Seeley - borbeni branič kojeg se Medveščak vjerojatno olako riješio došao je sredinom sezone te je odigrao 39 utakmica. Nakon epizode u Zagrebu pošao je u ligu Ujedinjenog kraljevstva, točnije u Belfast Ginatse za koje je odigrao 12 utakmica. Poslije mu se, prema eliteprospects.com gubi svaki trag.

Mike Prpich - lošiji od dva Prpića u Medveščaku je odigrao tek jednu sezonu u kojoj je nastupio u 58 utakmica u kojima je skupio (pre)velikih 116 kaznenih minuta. Sljedeću je sezonu pošao u Newcastle Vipers iz EIHL-a (Ujedinjeno kraljevstvo) gdje je igrao odlično. Propašću Vipersa ostao je bez kluba, a u tom statusu je i danas.

Conrad Martin - snažni branič Martin je za vrijeme igranja u Medveščaku (53 utakmice) bio zapaženiji po agresivnosti i borbenosti nego po igračkom učinku. Upravo su te njegove karakteristike nedostajale Medveščaku sljedeće sezone zbog čega su se i javno pokajali zbog njegovog odlaska. Martinu je Medveščak bio posljednje odredište budući da je klizaljke objesio o klin te se posvetio karijeri van hokeja.

Jeff Heerema - nizozemski Kanađanin došao je tijekom sezone te je odigrao 29 utakmica s vrlo solidnim učinkom. U novoj sezoni za njega nije bilo mjesta pa se otisnuo na britanski otok i to u Nottingham Pantherse gdje nastupa i danas. Unatoč brojnim ozlijedama u zadnje dvije sezone je jedan od najboljih igrača kluba.

Brad Smyth - popularni Deda je pri dolasku u Medveščak predstavljen kao veliko pojačanje a takvim se i pokazao. Brzo je pokupio simpatije navijača što zbog dobrih igra, što zbog velike požrtvovnosti na ledu. Ukupno je odigrao 55 utakmica i skupio 41 poen. Poslije toga je pola sezone igrao za Belfast Giantse (EIHL), a pola za Fassu u Italiji. Ove sezone nastupa za francuski Morzine Avoriaz. Svugdje je bio ili jest jedan od vodećih igrača i strijelaca.

Aaron Fox - u Medveščak je doveden iz Vienna Capitalsa kao veliko pojačanje te nije razočarao nikoga u Zagrebu. Bio je treći najučinkovitiji medvjed te sezone. Fox će u Zagrebu ostati najviše upamćen po golu Sapi kada je iza gola ubacio pak u gol noseći ga na palici. Od odlaska iz Zagreba na kraju sezone nastupa u austrijskoj Nationalligi. Prvo je je u Dornbirnu bio najučinkovitiji igrač lige da bi novu sezonu počeo u Innsbrucku gdje je opet sjajan; 12 utakmica i 24 poena.

Mike Ouellette - njega mnogi navijači ni danas nisu prežalili. Ouellette se u brzo pokazao kao najbolji igrač Medveščaka; po bodovnom učinku zaostao je samo za Guidarellijem ali je zato bio najbolji strijelac kluba sa 31 golom. Na kraju sezone Medveščak je s njim htio produžiti ugovor, ali je Ouellette izabrao njemački DEL i momčad Kassela. Nije znao da Kassel u tom trenutku nije imao dozvolu za nastup u DEL-u te su nešto kasnije suspendirani i izbačeni u drugu ligu pa je Ouellette ostao bez kluba. Brzo su ga uzeli Graz 99ersi gdje je imao sjajnu sezonu, a još bolji je u ovoj sezoni u Linzu te je trenutno drugi strijelac lige. Često igra i protiv Medveščaka te stalno podsjeća kakvog su igrača imali u svojim redovima.

Navijači Medveščaka se sa zadovoljstvom sjećaju nastupa Mike Ouellettea u Medveščaku u sezoni kada su igrali polufinale doigravanja
















SEZONA 2010/2011

Gašper Krošelj - cijelu se sezonu čekalo da Krošelj uđe u formu koju je imao u doigravanju sezonu prije ali ga se nije dočekalo te je Kristan preuzeo gotovo sav teret utakmica na svoja leđa. Krošelj je igrao u samo 10 susreta. Na kraju sezone se vratio u rodne Jesenice gdje je vrlo brzo preuzo poziciju prvog vratara te je trenutno po brojkama među najboljim vratarima lige. Upisao je i shutout na gostovanju u Zagrebu pripremivši tako sportsku osvetu bivšem klubu.

Mario Čunko - mladi je napadač bio u zapisniku 17 puta tijekom sezone, ali je igrao jako malo. Sezonu je uglavnom proveo igrajući u Slohokeju i prvenstvu Hrvatske. Na kraju sezone je, nezadovoljan odnosom kluba prema njemu i nekim igračima, prešao u Mladost gdje igra i danas u Slohokeju i domaćem prvenstvu.

Marko Lovrenčić - najbolji hrvatski hokejaš u trenutku ulaska u EBEL u Medveščaku je odigrao jednu i pol sezonu. Nakon pune prve sezone u drugoj je nakon 18 utakmica izbačen iz momčadi te poslan u Team Zagreb. Sezonu je, nadam se ne i karijeru, završio sjajnim nastupom na svjetskom prvenstvu. Ove sezone ne igra, ostaje za vidjeti hoće li se više vraćati na ledene površine kao igrač.

Borna Rendulić - prošle je sezone doveden iz Finske na posudbu pred kraj sezone. Ukupno je odigrao 17 utakmica i upisao 4 poena. Njega se nije ni namjeravalo dulje zadržati u Zagrebu budući da ga čeka perspektivna karijera u Finskoj gdje mu se vrlo vjerojatno bliži i debi u SM lligi i seniorima Assata.

Miroslav Brumerčik - u EBEL momčadi proveo je dvije pune sezone i odigrao ukupno 97 utakmica. Dugogodišnji igrač medvjeda ovog je ljeta završio igračku karijeru i prihvatio se trenerske. Postavljen je za glavnog trenera Medveščakove škole hokeja gdje će imati priliku prenijeti svoje znanje i iskustvo na mlađe generacije.

Benjamin Gazdic - mladi Kanađanin hrvatskog porijekla u Medveščaku se zadržao samo jednu sezonu u kojoj je odigrao 48 EBEL utakmica i upisao 4 poena. Za ostanak nije bila dovoljna ni činjenica što ima hrvatsko državljanstvo i što bi bio potencijalni reprezentativac. Za sada je još bez kluba u novoj sezoni.

Rok Jakopič - slovenski napadač u Medveščaku je bio od početka EBEL-a. Nakon zadovoljavajuće prve sezone u drugoj je zajedno s Lovrenčićem i Rajsarom protjeran iz prve momčadi. Igranje za Team Zagreb ga nije zadovoljavalo pa je otišao u četvrtu njemačku ligu gdje je sa solidnim učinkom nastupao do kraja sezone. Ove sezone se vratio u Sloveniju, u i to u HDD Bled s kojim nastupa u Slohokej ligi.

Jamie Rivers - kad je dolazio govorilo se da je riječ o najboljem pojačanju Medveščaka IKAD. Iza njega su bile 454 utakmice u NHL-u, a doveden je sredinom sezone kako bi povezao redove u Medveščakovoj krhkoj obrani. Nažalost, odigrao je tek 14 utakmica (9 poena). Razlog je teška ozlijeda slezene zbog koje je Rivers par dana poslije na operaciji bio čak i klinički mrtav neko vrijeme. Na sreću sve je završilo dobro. Odmah je raskinut ugovor te Rivers otada više nije nastupao, a pitanje i hoće li ikad više budući da je u 36-oj godini.

Jamie Rivers se nije dugo zadržao u Zagrebu. Razlog je ozlijeda zbog koje je umalo izvukao živu glavu













Chrisopher Powers - čovjek s kojim su  navijači u dvije sezone EBEL-a rijetko bili zadovoljni. U 105 utakmica ostvario je tek 15 poena, a i općenito je u igri bio loš. Danas je u Kanadi gdje nastupa tek rekreativno. Budući da je ispunio uvjete za nastup za hrvatsku reprezentaciju ove sezone se očekuje i njegov put na Island iako ove sezone neće igrati natjecateljski i ozbiljniji hokej.

Don MacLean -  i on je bio najavljen kao veliko pojačanje ali nije se previše iskazao u Medveščakovom dresu. Odigrao je 48 utakmica i ostvario 24 poena. Ipak je ostao u Zagrebu, ali ne kao igrač već ao pomoćni trener budući da mu je spomenuta sezona bila posljednja u karijeri. MacLean također zajedno s Ivom Ratejom vodi brigu o B momčadi koja nastupa u prvenstvu Hrvatske.

Jonathan Filewich - popularni File je u Medveščaku odradio jednu sezonu u kojoj je ostvario 24 poena u 48 utakmica. Igra je bila bolja od učinka, a sezona je ostala obilježena sa potresom mozga koji mu nije bio prvi te je u pitanje došao i nastavak karijere. Filewich je ljeto proveo u Sjevernoj Americi te se naposlijetku odlučio za igračku stanku kako bi se oporavio od ozljeda i spriječio pogoršanje istih.
Ostaje vidjeti da li je stanka za stalno ili će se Filewich u budućnosti ipak vratiti igranju hokeja.

TJ Guidarelli - Amerikanac je za vrijeme igranja u Medveščaku bio najbolji strijelac kluba. Prvu sezonu je bio sjajan s najviše poena u momčadi, a drugu je opet počeo solidno. Ipak, klub ga se odlučio riješiti sredinom sezone kako bi se oslobodilo mjesto za novog stranca Grega Daya. U međuvremenu se ozlijedom Riversa oslobodilo mjesto za novog stranca te je nakon manje od mjesec dana vraćen u momčad. Ni na kraju sezone za njega nije bilo mjesta te je pošao u nepoznatom smjeru. Ove sezone je još uvijek bez kluba. U Medveščaku je u 124 utakmice ostvario 104 poena od čega 18 u doigravanju.

Wacey Rabbit - u Medvešaku se u prošloj sezoni od njega kao od stranca ipak više očekivalo pa nije zaslužio mjesto u sastavu u novoj sezoni. Odigrao je 55 utakmica i ostvario 39 poena. Očekivalo se da će karijeru nastaviti u Jesenicama, ali je potpis propao zbog financijskih poteškoća u klubu. Rabbit je aganžman pronašao najprije u ECHL-u (Cincinnati Cyclones) pa onda i u AHL-u (San Antonio Rampage) gdje nastupa i danas.

John Hecimovic - o njemu ne treba puno pisati, većina vas koja će čitati ovaj tekst vjerojatno zna mnoge pojedinosti o tome zašto je Hecimovic napustio medvjede. Za Medveščak je odigrao 112 utakmica i ostvario 101 poen. Poslije razlaza je neko vrijeme trenirao samostalno dok nije potpisao jednomjesečni ugovor s korejskom Anyang Hallom za koju je igrao 10 puta. Istekom ugovora ponovno je ostao bez aganžmana, a taj status ima i danas. Očekuje se njegov nastup za reprezentaciju na Islandu u travnju.

John Hecimovic je na iznenađenje mnogih ovog ljeta napustio Medveščak i to jer se nije uklapao u planove novog trenera

1 komentar:

  1. Pozdrav, ja sam iz Sjedinjenih Država, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Trust pomogao vratiti joj bivšeg ljubavnika. Tijekom potrage za rješenjem došao sam u kontakt s dr. Trustom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio u roku od 48 sati. Tako sam s ovom hrabrom savjetovati svakoga tko traži način da dobije ljubavnika da kontaktira Dr. Trust na WhatsApp: {+ 14432813404} ili putem e-pošte na {placeofsolution@yahoo.com} ja sam tako sretan barem ja i moj ljubavnik se vraća jedni drugima i zajedno odlaze u novu godinu zajedno Hvala vam još jednom Dr. Trust.

    OdgovoriIzbriši