Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Pregled reprezentativnih aktivnosti

Završilo je pet turnira o kojima sam pisao prije par dana http://argoshokej.blogspot.com/2011/11/pocetak-aktivnosti-seniorskih.html. Iznenađenja i nije bilo previše, momčadi koje su nastupale s najjačim sastavima ostvarile su i pobjede.

KARJALA KUP

Na prvom turniru iz serije European hockey tour igranom u Helsinkiju i Ornskoldsviku ostvareni su slijedeći rezultati:

1.kolo
Rusija - Finska  2:1 SO (Radulov, Vatanen - Vatanen)
Švedska - Češka  2:5 (Jamtin, Andersson - 2 Nedved, 2 Petružalek, Novotny)

- prvog dana su odigrane dvije vrlo dobre utakmice. U Helsinkiju je Rusija počela bolje, sjajnom igrom u prvoj trećini došli su do vodstva golom Aleksandra Radulova. Finci se lagano oporavljaju te izjednačavaju golom Samija Vatanena. Do kraja su obje momčadi imale prilike za vodstvo ali je odluka o pobjedniku došla do kazznenih udaraca gdje se bolje snalaze Rusi i pobjedničkim golom Radulova dolaze do pobjede. U drugoj utakmici dana mlada švedska momčad poražena je od puno iskusnijih Čeha. Gosti su bolje počeli i poveli golom Petra Nedveda. Početkom druge trećine vodstvo povisuje Jakub Petružalek. Do kraja trećine Šveđani se ipak vraćaju te izjedanačavaju golovima Jamtina i Andressona. U trećoj trećini Česi su puno bolje igrali te zabili tri brza gola koja su im bila dovoljna za pobjedu.

2.kolo
Švedska - Rusija  1:4 (Jarnkrok - 2 Radulov, Perežogin, Širokov)
Finska - Češka  4:0 (Immonen, Immonen, Pesonen, Niskala)

- drugog su dana Rusi došli do nove pobjede a Šveđani do novog poraza. Presudila je veća individualna kvaliteta Rusije pogotovo kvaliteta Aleksandra Radulova koji je s dva gola u prvoj trećini usmjerio vodu na ruski mlin. Smanjio je mladi Jarnkrok početkom drugog dijela, ali je na dva razlike rezultat vratio Aleksandar Perežogin. Na samom kraju utakmice konačnih 4-1 postavio je Sergej Širokov. Pred nešto manje od 12 tisuća gledatelja u Helsinkiju aktualni svjetski prvaci Finci su pobjedili Češku 4-0 i to najviše zahvaljujući prvoj liniji Immonen - Granlund - Pesonen/Niskala - Valivaara koja je zaslužna za sva 4 gola. Prva dva su djelo Jarkka Immonena u prvoj i drugoj trećini dok je krajem treće zabio Pesonen. Konačan rezultat 8 minuta prije kraja postavlja Janne Niskala. Shutout je upisao Niko Hovinen.


3.kolo
Češka - Rusija  1:2 (Nedved - Radulov, Kuznjecov)
Finska - Švedska  3:4 (Immonen, Vatanen, Komarov - 2 Thornberg, Danielsson, Backman)

- posljednjeg dana dobili smo i pobjednika natjecanja, reprezentaciju Rusije. U zanimljivoj utakmici u Helsinkiju poveli su Česi golom veterana Nedveda. Šest minuta prije kraja izjednačio je sjajni Radulov da bi samo 10 sekundi prije kraja pobjedu Rusiji dunio mladi Jevgenij Kuznjecov. U posljednjoj utakmici turnira Švedska se osvetila Fincima za poraz u finalu svjetskog prvenstva temih svladala u Helsinkiju pred 12 i pol tisuća navijača. Rano vodstvo Finaca preko Immonena anulirao je Danielsson. U drugoj trećini dva gola Thornberga i jedan Backmana za visoko vodstvo Švedske 4-1. Nadu Fincima pred treću trećinu daje Vatanen. Iako su natpucali Šveđane 20-4 u trećoj trećini Finci nisu uspijeli postići više od jednog gola koji je djelo Komarova.

Konačni poredak: Rusija 8, Finska 4, Češka 3, Švedska 3

Komentar: Rusija je dobro krenula s novim trenerom Biljaletdinovim. Već sad se vidi da je novi trener uveo disciplinu u momčad te da svatko zna svoj posao. Prilika je dana i mnogim mladim igračima koji su je objeručke prihvatili (Kuznjecov, Tarasenko, Širokov). Uglavnom, zaslužena pobjeda Rusije. Finska odigrala dvije utakmice na visokoj razini te jednu nešto lošiju protiv Švedske. Nastup koji može zadovoljiti, trener Jalonen isprobao je neke nove opcije i dao priliku nekim novim igračima. Češka je došla u jakom sastavu te je također odigrala dvije dobre i jednu lošu utakmicu. Sastav prepun starijih igrača nije pokazao sve što je mogao pa će Česi pričekati novi EHT turnir za pravi učinak. Švedska je igrala s dosta mlađih igrača te loši rezultati ne iznenađuju. Trener Marts imao je dobru priliku za vidjeti na koga od mlađih može računati, a što može veseliti sve navijače je pobjeda nad ljutim rivalima usred Helsinkija.



DEUTSCHLAND CUP

Na njemačkom kupu igranom u Munchenu pobjedu je iznenađujuće odnijela mlada momčad Slovačke. Evo i rezultata:

1.kolo
Njemačka - Švicarska  4:2 (2 Gogulla, Rankel, Goc - Hospelt, Sprunger)
Slovačka - SAD  2:0 (2 Miklik)

2.kolo
Njemačka - Slovačka  3:6 (Wolf, Goc, Fischer - 2 Hossa, Starosta, Tybor, Bartovič, Miklik)
Švicarska - SAD  3:2 SO (2 Brunner (p), Wieser - Sertich, Salcido)

3.kolo
Slovačka - Švicarska  2:1 (Hossa, Hudaček - Pestoni)
SAD - Njemačka  1:3 (Lasch - Hospelt, Gogulla, Kink)

Konačni poredak: Slovačka 9, Njemačka 6, Švicarska 2, SAD 1.

Komentar: mladom slovačkom sastavu malo tko je davao šanse prije početka turnira ali je momčad trenera Vujteka iznenadila sve i ostvarila sve tri pobjede. Navijače posebno veseli što su okosnicu momčadi činili igrači iu slovačke ekstralige među njima i mladići Tybor i Bakoš koji su bili posbeno dobri. Nijemci su igrali u vrlo jakom sastavu pred domaćom publikom, ali protiv poletnih Slovaka nisu mogli ništa. Dobar turinir za Philippa Gogullu. Švicarci s mnogo novih imena u sastavu, upisali su tek jednu pobjedu. Igra bolja od rezultata, pred trenerom Seanom Simpsonom je još dosta posla u pronalaženju najbolje švicarske selekcije. SAD je razočarao, ali se od sastava skupljenog na vrat - na nos nije puno ni moglo očekivati. Vrijedi izdvojiti dobar nastup Ryana Lascha, inače igrača senzacije finske lige Lahti Pelicansa.



EIHC - KUP POLEŠJA

Na kupu Polešja u bjeloruskom Gomelu slavila je druga momčad Rusije. Veliko razočaranje je nastup domaćina turinra Bjelorusije. Rezultati su slijedeći:

1.kolo
Bjelorusija - Slovenija  0:6 (3 Kovačevič, Hočevar, Dervarič, Tavželj)
Rusija B - Danska  5:0 (Lisin, Abdulin, Tikonov, Sergejev, Pestuško)

2.kolo
Danska - Slovenija  3:0 (Jakobsen, Poulsen, Jensen)
Bjelorusija - Rusija B  1:4 (Drozd - Pestuško, Gluhov, Glinkin, Panarin)

3.kolo
Russia B - Slovenia  3:0 (Varnakov, Glinkin, Nikulin)
Bjelorusija - Danska  2:8 (Drozd, Kačan - 2 Madsen, 2 Staal, 2 Jakobsen, Gunnarsson, Jensen)

Konačni poredak: Rusija B 9, Danska 6, Slovenija 3, Bjelorusija 0.

Komentar: druga momčad Rusije suvereno je osvojila turnir u Gomelu. Lako je izvući igrače iz tako široke baze igrača kao što je ruska, sve su to vrhunski KHL igrači. Danski sastav je odigrao jako dobar turnir, posramili su Bjelorusiju i s lakoćom svladali Sloveniju. Slovenci su svoj cilj ostvarili, nisu izgubili sve utakmice. Ne samo to, i oni su posramili bjelorusku vrstu pobjedivši je 6-0. Što reći o Bjelorusima? Debi na klupi trenera Karija Heikkile umjesto dobrog turnira donijela je Bjelorusima samo glavobolje. Loša i neučinkovita igra te ukupno 18 primljenih i 3 postignuta gola nisu na razini momčadi iz elitne skupine pogotovo na ovako (ne)jakom turniru. Pred Heikkilom je još itekako puno posla do svjetskog prvenstva.


EIHC - NEGY NEMZET TURNIR

Pobjeda je nakon drame ipak pripala Italiji koja je iza sebe ostavila ugodno iznenađenje Japan. Razočaravajući nastupi domaćina Mađara i Austrijanaca. Postignuti rezultati:

1.kolo
Austrija - Italija  2:3 (2 Nageler - 3 Sirianni)
Mađarska - Japan  3:5 (Nagy, Sikorcin, Benk - Yamada, Sato, Ueno, Domeki, Ishioka)

2.kolo
Austrija - Japan  1:5 (Mairitsch - 2 Tanaka, Domeki, Yanadori, Ueno)
Italija - Mađarska  3:2 OT (2 Iori, Rocco - Vas, Hari)

3.kolo
Japan - Italija  1:2 SO (Keller - Iaonne, Egger (so))
Mađarska - Austrija  1:4 (Vas - Ulmer, Pirmann, Fischer, Pallestrang)

Konačni poredak: Italija 7, Japan, Austrija 3, Mađarska 1.

Komentar: nakon ulaska u elitnu skupinu Talijani nastavljaju s dobrim igrama. Iako su imali mnogo sreće, oslabljeni Talijani s nekoliko debitanata zasluženo odnose pobjedu. Japan je nakon dvije godine nastupio na međunarodnom natjecanju (tsunami) i iznenadio sve sjajnom igrom. Momčad je djelovala uigrano i bila je blizu konačne pobjede ali ih je koštao poraz od Italije nakon kaznenih udaraca. Austrija je igrala promjenjivo, od dobre igra kontra Mađara do visokog poraza od Japanaca. Novi trener Viveiros iskušao je neke nove igrače te puno kombinirao. Ovaj turir mu je dobro došao da vidi s čim raspolaže. Za istu svrhu je poslužio i novom mađarskom treneru Kevinu Primeauu s tim da on može biti dosta nezadovoljniji. Ni puna dvorana u Miskolcu nije pomogla domaćinu koji je odigrao skromno, vrijedi istaknuti tek utakmicu s Talijanima koja je izgubljena u produžetku.




EIHC - SANOK, POLJSKA

Nesuđeno odredište hrvatskih hokejaša vidjelo je tek tri momčadi na djelu. Domaćini Poljaci bili su uvjerljivi proti oslabljenih sastava Nizozemske i Rumunjske. Rezultati triju odigranih utakmica:

Poljska - Rumunjska  9:0 (Csorich, Lopuski, Kolusz, Malasinski, Pasiut, Laszkiewicz, Danieluk, Sarnik, Slabon)

Poljska - Nizozemska  5:1 (2 Dutka, Sarnik, Laszkiewicz, Slabon - Bruijsten)

Nizozemska - Rumunjska  4:2 (2 Houkes, 2 Kars - 2 Becze)

Konačni poredak: Poljska 6, Nizozemska 3, Rumunjska 0.

Komentar: Poljska se lako obračunala sa oba protivnika, prikazali su dobru igru i sa zadovoljstvom mogu čekati iduću reprezentativnu stanku. Oslabljena Nizozemska odigrala je dobar turnir na kojem su igrači iz pričuve pokazali da se na njih može računati. Puno je problema u Rumunjskoj momčadi. Dosta jak sastav nije pružio značajniji otpor Poljacima (ista su divizija na svjetskom prvenstvu) dok ih je oslabljena Nizozemska također nadigrala i dobila. Puno je posla pred Rumunjima ako žele preživjeti na visokoj stepenici hokeja na ledu, diviziji IA.

Nema komentara:

Objavi komentar