Ukupno prikaza stranice

ponedjeljak, 28. studenoga 2011.

Kakva je sezona do sada za naše mlade igrače u inozemstvu?

Sada i ubuduće ću se potruditi pratiti aktivnosti svih hrvatskih hokejaša koji igraju u inozemstvu. Ovdje je pregled njihovog učinka na početku sezone.




AUSTRIJA

MARKO ŠAKIĆ (KAC U20) - U 12; G 5 + A 17 = B 22
Sedamnaestogodišnji napadač i jedan od najtalentiranijih hokejaša u Hrvatskoj bez sumnje je najbolji igrač juniorskog sastava KAC-a iz Klagenfurta, a ujedno i njihov kapetan. Šakić je do sada iako među najmlađima najučinkovitiji igrač momčadi koja trenutno drži treću poziciju na ljestvici. Šakić se nalazi na širem popisu hrvatske juniorske reprezentacije za svjetsko prvenstvo i nema sumnje da će se naći i u končanom sastavu koji će zaigrati u Poljskoj sredinom prosinca.

O Marku Šakiću već je pisao i NHL.com. Može li postati prvi Hrvat ikad draftiran na NHL draftu?









FRAN GJONI (Graz 99ers U17) - U 15; G 8 + A11 = B 19
U prvoj sezoni van Hrvatske Fran Gjoni ostvaruje više od boda po utakmici pa ipak je tek peti po učinku u momčadi. Isto mjesto na ljestvici zasad drži i njegova momčad.

KARLO ŠKEC (VSV U15) - U7; Primljenih golova 12
Austrijski savez nažalost ne bilježi statistiku vratara u mlađim kategorijama pa ne postoji statistika mladog vratara. Zna se jedino da je nastupio u 7 od 14 utakmica svoje momčadi koja je inače daleko najuspješnija u zapadnoj skupini austrijske U15 lige sa svim pobjedama i zastrašujućom gol razlikom od 137:20. U prvih pet susreta je igrao svih 60 minuta u kojima je primio 10 golova (1 shutout). Šestu utakmicu je branio pola susreta i primio 2 gola dok je u posljednjem susretu igranom prije dva dana branio prve dvije trećine u kojima je sačuvao mrežu netaknutom.

LUKA VUKOJA (Red Bull Salzburg U18/U20) - U20(U6; B0), U18(U14; G3 + A6 = B9)
Luka Vukoja je redovni član U18 crvenih bikova koji nastupaju u tzv. Rookies kupu - zajedničkom natjecanju sa 10 čeških momčadi. Zasad su na trećem mjestu uz solidan učinak Vukoje. Nastupio je još i za U20 selekciju u Rookies kupu za tu dobnu kategoriju ali je bio bez bodovnog učinka u šest utakmica. I on se nalazi na širem popisu za svjetsko prvenstvo U20 na kojem će vrlo vjerojatno i nastupiti.


SLOVAČKA

PETAR TRSTENJAK (Slovan Bratislava U20) - U21; G7 + A16 = B23
Kapetan svoje momčadi ujedno je i njen najbolji strijelac. Nakon teške ozljede zbog koje je propustio većinu prošle sezone Trstenjak se vratio na pravi način iako klubu ne ide dobro, nalaze se tek na devetom mjestu prvenstvene ljestvice. Trstenjak će zasigurno biti okosnica hrvatske juniorske reprezentacije u Poljskoj, a nadam se i seniorske na Islandu.

BORNA ŠILOVIĆ (Slovan Bratislava U20) - U16; G1 + A5 = B6
Trstenjakov kolega u momčadi igra na obrambenoj poziciji te i ove godine drži standardno dobre brojke. Kada momčad počne bolje igrati za vjerovati je da će se i njegov bodovni saldo povećati.
LUKA MARKOVIĆ (Dukla Trenčin U20) - U20; G2 + A4 = B6
Marković je branič trenutno vodeće momčadi juniorske lige. Tek mu je 18 godina te je pred njim još vremena u juniorima za kojih će imati još prilike za napredak. Bit će jedna od okosnica hrvatske obrane u Poljskoj, u to nema sumnje.

KREŠIMIR MATE TOMLJENOVIĆ (HKM Zvolen U20) - U6; GAA 3.24, P 88,3%
Ovo nije najsretnija sezona za 18-godišnjeg vratara Tomljenovića; najboljeg vratara kojeg hrvatski hokej trenutno ima. Izuzevši pustolovinu s Medveščakom i EBEL-om odigrao je tek šest utakmica nakon ojih je uslijedila teža ozlijeda zbog koje mu je upitan i nastup u Poljskoj. Nadajmo se da će ipak biti spreman za nastup, ali je i pitanje u kakvoj ć biti formi čak i ako bude zdrav.

Tomljenović je još lani bio prvi izbor na vratima naše seniorske vrste. Ni danas stvari nisu bitno drugačije














MISLAV ROSANDIĆ (MHK Dubnica U18) - U15; G10 + A 10 = B20
Jedan od najtalentiranijih mladih hokejaša koje Hrvatska ima očito je odlučio da ne neće nastupati za svoju domovinu na službenim natjecanjima. Pokušat će se izboriti za nastup za slovačku nacionalnu vrstu. Velika šteta, jer Hrvatskoj bi mnogo više značio nego Slovačkoj. Trenutno je treći najučinkvotiji igrač dorasta Dubnice, inače petoplasirane momčadi lige.

VILI ROSANDIĆ (MHK Dubnica U15) - U10; GAA 3.33, P 88,4%
Njegov mlađi brat Vili vratar je U15 momčadi Dubnice te je po statistici drugi vratar momčadi. tatistika mu ne izgleda baš dobro, ali ima dovoljno vremena za napredak.


ČEŠKA

ROBERT CEROVEČKI (HC Orli Znojmo U18) - U16; G6 + A5 =11
U češkoj 1.ligi Cerovečki igra za starši dorost Znojma. Zasad mu je statistika vrlo dobra, aposebno ubojit je bio u jučerašnjoj pobjedi 11-2 kada je postigao hat-trick i imao dvije asistencije.

FILIP JARČOV (HC Orli Znojmo U18) - U16; G 11 + A17 = B28
Kolegi Cerovečkog u Znojmu ide nešto bolje te je upisao velikih 28 bodova. I on je jučer bio ubojit sa tri gola i asistencijom. Obojica su na širem popisu juniorske reprezentacije te je velika mogućnost da će se obojica naći u Poljskoj.

VIKTOR CERINSKI (HC Orli Znojmo U18) - U16; G3 + A2 = B5
Treći član dorosta Znojma je stasiti branič Viktor Cerinski. Zasad je na pet bodova, a za njega nije bilo mjesta na širem popisu za Poljsku.

Za U18 selekciju Orla iz Znojma nastupaju čak tri hrvatska hokejaša










IVAN PUZIĆ (HC Vitkovice U16) - U16; G 2 + A 13 = B 15
Petnaestogodišnji branič igra sjajno ove sezone za klub iz Ostrave. Osim što je najučinkovitiji branič u momčadi, ima i najbolju +/- statistiku i to +43. Njegova momčad je inače u vodstvu u istočnoj skupini češke U16 lige.


NJEMAČKA

TOMMY RAKNIC (Eisbaren Berlin U18) - U14; B0
Mladi branič se tek lani našao u planovima za nastup za hrvatske selekcije. Ove sezone je prešao u pomladak jednog od najjačih njemačkih klubova, ali se gledajući statistiku nije pokazao u najboljem svijetlu. Nakon 14 odigranih utakmica još je bez boda.

PHILIP DRETAR (SC Bietigheim-Bissingen U20) - U7; G0 +A3 = B3
U svojoj prvoj sezoni van Hrvatske 18-godišnji branič igra u južnoj skupini juniorske bundeslige. Momčad je ove sezone odigrala samo 10 utakmica, a Dretar 7 u kojima je upisao i tri asistencije.


MAĐARSKA

DOMINIK VEĆAJ (Tisza Volan MTK) - U1; G0 + A1 = B1
Naš jedini predstavnik u Mađarskoj, mladi branič Većaj ove sezone je odigrao tek jednu službenu utakmicu i to prije desetak dana u U23/2.ligi (mađarske lige su organizirane na vrlo kompliciran način, ova liga se može nazvati druom razinom natjecanja). Igrao je i za seniore Ferencvarosa na turniru u Kranju gdje je zadovoljio trenere, ali za njega još nema mjesta u sastavu koji igra MOL ligu i to zato što je stranac, a svih pet dozvoljenih mjesta za strance u klubu je popunjeno. Nalazi se na širem popisu za svjetsko prvenstvo.


FINSKA

BORNA RENDULIĆ (Assat Pori U20/SapKo) - Assat (U15; G8 + A16 = B24), SapKo (U8; G2 + A3 = B5)
Mladi napadač dosad je imao vrlo turbulentnu i uspješnu sezonu. Nakon sjajnog starta u juniorskoj ligi (neko je vrijeme bio i najučinkvotiji igrač lige) dobio je priliku za nastup u drugoj finskoj ligi tzv.Mestisu i to za momčad SapKo. Za njih je odigrao 8 utakmica uz vrlo dobar učinak. Pošto je bila samo riječ o posudbi Rendulić je vraćen u juniore Assata gdje je do danas nastavio sa dobrim igrama. Riječ je već sad o jednom od najboljih hrvatskih hokejaša koji će u Poljskoj biti nositelj naše igre o kojemu će mnogo toga ovisiti.

Rendulić je postigao veliki uspijeh debijem u Mestisu, bliži li se uskoro i debi u SM-liigi? 















Nisam zaboravio ni naše mladiće u Sjevernoj Americi, ali o njima ću nekom drugom prilikom.

Nema komentara:

Objavi komentar