Ukupno prikaza stranice

subota, 26. studenoga 2011.

KHL: Miettinen napustio Ak Bars

Nakon što je Salavat Julajev zbog loših igara otpustio dvojac Tverdovski-Sušinski (http://argoshokej.blogspot.com/2011/11/u-ufi-nastavljaju-s-promjenama.html) sličnu stvar učinili su i u Ak Barsu iz Kazana. Raskinuli su ugovor s najzvučnijim pojačanjem prijelaznog roka Fincem Anttijem Miettinenom i to zbog nezadovoljavajućeg učinka na startu sezone.




Tridesetjednogodišnji Finac se nakon šest sezona u NHL-u vratio na europsko tlo i to u Ak Bars iz Kazana, jednu od najjačih i najbogatijih momčadi KHL-a. Prošle je sezone u Minnesoti Wild odigrao 73 utakmice ostvarivši 35 bodova. Na kraju sezone je postao slobodan igrač, a pošto u NHL-u nije naišao na odgovarajuću ponudu odlučio se za put u Rusiju. Sniježni leopardi iz Kazana su ga predstavili kao veliko pojačanje i čovjeka koji bi trebao postati vođa momčadi što se od stranca s takvim NHL iskustvom i očekuje.

Ak Bars je inače poznat kao odredište mnogih Finaca pogotovo proteklih godina. Trenutno su u momčadi Petri Vehanen, Niko Kapanen i Jarkko Immonen, a njihov dres u posljednje tri sezone su još nosili i Janne Pesonen, Hannes Hyvonen i Jukka Hentunen. Svi su manje ili više zadovoljili svojim igrama. Međutim, Antti Miettinen nikoga nije zadovoljio. Od početka sezone je izgledao izgubljeno te mu je učinak bio slabašan. Ni sjena čovjeka koji je lani bio među najboljim igračima solidne NHL momčadi Minessote Wild. U 20 utakmica zabio je tek dva gola i imao šest asistencija. Premao za čovjeka koji je doveden da bude nositelj igre. Totalni pad forme teško je objasniti. Miettinen nije zaboravio igrati hokej, pitanje je jedino što se to s njim dogodilo da ne može igrati ni blizu svoje prave razine.

Dvadest utakmica u KHL-u bilo j dosta čelnicima Ak Barsa da procjene kako im Miettinen nije potreban











I kako to obično u KHL-u biva - ako nisi dovoljno spreman ili ako ne ispunjavaš zadatke za koje si doveden onda nam više nisi potreban. U KHL-u nema čekanja, pogotovo ne kod momčadi koje pretendiraju na vrh. Iako je odigrao tek 20 utakmica u zeleno-bijelom dresu Miettinen nije zadovoljio svoje poslodavce te su mu pokazan izlazna vrata kluba. Dovest će nekog tko im trenutno može više doprinjeti svojom igrom. I to će sigurno biti zvučno ime, vjerojatno i finsko budući da je dovođenje Finaca u posjednje vrijeme u modi u KHL-u, a Ak Bars je i otprije poznat po toj praksi.

Miettinen je sada slobodan igrač, vjerojatno će ubrzo pronaći novi klub. Teško je očekivati da će to biti negdje u KHL-u jer mu igre u bivšem klubu nisu neka preporuka za pronalaženje aganžmana u nekom drugom KHL klubu.

Nema komentara:

Objavi komentar