Ukupno prikaza stranice

petak, 4. studenoga 2011.

Otkazan nastup na EIHC turniru

Hrvatska hokejaška reprezentacija neće nastupiti na turniru EIHC (Euro ice hockey challenge) koji se od 11. do 13. studenog održava u Poljskom Sanoku. Odluka je to koju je javnosti predočio voditelj Odbora za reprezentaciju i sportski direktor KHL Medveščak Dado Ljubić.

Najbolji hrvatski hokejaši nastup za reprezentaciju pričekat će još neko vrijeme. Nadajmo se ne predugo.









Kao razlog za odustajanje od već planiramog nastupa Ljubić je istaknuo umor igrača zbog napornog ritma u klubovima te nehokejaške obveze mnogih igrača. Tako će naše mjesto na turniru zauzeti Litva, a hrvatska reprezentacija će na novu priliku za nastup pričekati drugu reprezentativnu stanku sredinom prosinca. Budući da će tada naša U20 reprezentacija nastupati na svjetskom prvenstvu ne treba očekivati da će seniori odigrati ikakvu utakmicu u tom razdoblju.

Auditorij koji prati zbivanja u hrvatskom hokeju sve je veći i veći pa ovakvi potezi hrvatskog saveza ne prolaze nezabilježeno u medijima. S razlogom se postavlja pitanje; kako to da reprezentacije Litve, Poljske, Nizozemske i Rumunjske nastupaju na EIHC turnirima za vrijeme reprezentativne stanke a mi ne? I njihovi igrači su velikom većinom amateri kojima hokej nije jedina aktivnost. I oni nastupaju u ligaškim natjecanjima; kako to da ih umor ne spriječava u nastupanju?

Postavlja se i pitanje tko uopće u hrvatskom savezu brine o reprezentaciji? Svi su članovi saveza istovremeno i članovi klubova i dojam je da je reprezentacija uvijek u drugom planu. Bilo bi dobro da se ubuduće postavi čovjek čija će briga isključivo reprezentacija. Čovjek kojemu će znati srediti situaciju i stvoriti selekciju koja će krenuti u uzdizanje kroz divizije IIHF-a.

Velika je šteta što nastupa u Poljskoj neće biti, tamo bi priliku za debi u kockastom dresu imali medvjedi Joel Prpic, Andy Sertich i Kenneth MacAulay. Doduše, vjerojatno ne bi ni nastupili zbog zdravstvenih problema. Svaki zajednički susret i zajedničko igranje koristilo bi hrvatskim reprezentativcim za nastup na svjetskom prvenstvu na Islandu u travnju. Nadam se da se ubuduće u vrijeme reprezentativne stanke neće tako olako propuštati odigravanje utakmica.

Nema komentara:

Objavi komentar