Ukupno prikaza stranice

subota, 5. studenoga 2011.

Hokej u Jaroslavlu živi i dalje

Svi znamo što se dogodilo 7.rujna 2011. Najcrnji dan u povijesti hokeja izbrisao je cijelu jednu profesionalnu momčad, i igrače i klupske dužnosnike. Svijetski, ruski i hokej u Jaroslavlu više nikada neće biti isti. Lokomotiv ove sezone ne nastupa u KHL-u, klub će sve svoje napore umjesto u nastupanje uložiti u pomoć obiteljima stradalih. Ipak, hokej u Jaroslavlu nije mrtav. Juniorska momčad Lokomotiva koja nosi naziv Loko nastupa u junioskoj ligi KHL-a, takozvanom MHL-u (Molodezhnaya hokeynaya liga). Iako su i oni u nesreći ostali bez nekoliko svojih članova; suigrača i prijatelja, sezonu će ipak provesti nastupajući i igrajući hokej. Klub se složio da mladi igrači moraju nastupati, da moraju nastaviti svoj igrački razvoj kako bi jednog dana mogli igrati u svom gradu i u svom klubu - jaroslavljanskom Lokomotivu.

Loko i njegovi igrači predstavljaju budućnost uništenog hokeja u Jaroslavlu



Loko je svoj nastup u MHL-u počeo igrajući samo gostujuće utakmice, a domaći debi bio je na rasporedu točno mjesec dana poslije velike tragedije. U Jaroslavl je došla momčad Belije Medvedi iz Čeljabinska, jnuiori Traktora. Utakmica je imala veliku intimnu vrijednost za sve navijače i igrače u Jaroslavlu. Naime, bio je to povratak hokeja u grad i prva utakmica poslije velike tragedije. Utakmica se igrala na malom klizalištu Torpedo, ne u Areni 2000 budući da je još trajala 40 - dnevna korota koja je zabranjivala igranje u njoj.

Osamsto gledatelja bilo je oboružano brojnim transparentima s tužnim porukama, a hokejaši Loka imali su veliku podršku od strane malobrojnog gledateljstva. Igrači su bili pod velikim pritiskom ali su odigrali dobro te izgubili tek nakok kaznenih udaraca. Rezultat utakmice bio je u drugom planu, bitnije je bilo da se hokej, makar i juniorski vratio u grad te da se kontinuitet igranja i postojanja Lokomotiva nastavlja i dalje.

Loko je nakon odigrane 22 utakmice 9. od 32 momčadi lige što je vrlo dobar rezultat. Najbolji igrač kluba je ujedno i najveća nada jaroslavljanskog hokeja. Riječ je o Maksimu Zjuzjakinu. To je isti onaj igrač koji se 7. rujna spremao za put u Minsk, ali mu je par sati prije polaska javljeno da ostaje pošto nije potreban. U 22 utakmice postigao je 19 poena.

Do godine će zasigurno biti član momčadi Lokomotiva, ako se čelnici kluba odluče za povratak u KHL. Dok se to ne dogodi navijači će pratiti juniore voljenog kluba, iste one koji će graditi budućnost i predstavljati novi početak hokeja u Jaroslavlu.

Nema komentara:

Objavi komentar