Ukupno prikaza stranice

petak, 4. studenoga 2011.

Pekka Rinne potpisao novi ugovor

Potpisom na sedmogodišnji ugovor vrijedan ukupno 49 milijuna dolara finski vratar Pekka Rinne postao je najplaćeniji igrač u povijesti Nashville Predatorsa. Klub iz Teenesseeja poznat je po racionalnom trošenju novca na ugovore, ali ovaj put su odrješili kesu te tako vjerojatno rješili vratarsku poziciju na duže vrijeme.


Dvadesetdevetogodišnjeg Rinnea Predatorsi su draftirali 2004. godine kao 258. izbor. Uslijedile su tri godine u AHL filijali Milwaukee Admiralsima prije nego što je konačno prešao u prvu momčad. To se dogodilo u sezoni 2008/2009. Rinne poziciju prvog vratara momčadi više nije ispuštao. I dok su prve dvije sezone bile solidne prošla je bila izuzetna. Sa 93% obrana bio je drugi u NHL-u, a sa GAA 2.12 treći. U toj sezoni je postao i najbolji vratar u povijesti svoje franšize. Također je zavrpio drugi u glasovanju za Vezina trofej, odmah iza lani neprikosnovenog Tima Thomasa. Početkom prošle godine potpisao je dvogodišnji ugovor za 6.8 milijuna dolara koji je jučer produžen za još sedam godina.

Generalni menadžer Nashville Predatorsa David Poile o novom ugovoru kaže: - Ovaj ugovor je dokaz o želji našeg kluba da zadrži svoje ključne igrače. Pekka je odrastao s ovim klubom nedavno postavši i najbolji vratar u povijesti franšize. Drago nam je da će biti naš član u godinama koje dolaze.

Na dan potpisivanja novog ugovora Predatorsi su gostovali kod Phoenix Coyotesa. Bio je to ujedno i Rinneov 29. rođendan. Novi ugovor i rođendan proslavio je na savršen način. Zaustavio je svih 35 udaraca kojota te upisao treći shootout ove sezone. Uz to su njegovi suigrači zabili tri puta za šestu pobjedu u sezoni.

Nema sumnje da je Pekka Rinne jedan od najboljih vratara lige. Pokazavši kontinuitet dobrih igara Rinne se ima pravo naći u svakoj raspravi o najboljim vratarima NHL-a.

U novoj sezoni odigrao je 12 utakmica u kojima je zabilježio 92,9 obrana te GAA 2.28

Nema komentara:

Objavi komentar