Ukupno prikaza stranice

subota, 26. studenoga 2011.

KHL: All star utakmica

Ako niste znali, i KHL ima svoju inačicu All star utakmice po uzoru na NHL. Četvrto izdanje održat će se u Rigi u Latviji 21. siječnja 2012., a početne postave baš kao i u NHL-u biraju navijači glasanjem preko interneta.

KHL od osnutka 2008.godine ima All star utakmicu. U prvom izdanju igrale su momčadi Svijeta protiv momčadi Rusije. Po svojim kapetanima momčadi su se zvale Team Jagr i Team Jašin. Zanimljivo je da se ta prva utakmica odigrala na otvorenom i to ni više ni manje nego na Crvenom trgu u Moskvi. Pobjednik je bio Team Jagr sa 7-6.

Prva KHL All star utakmica odrigrana je na moskovskom Crvenom trgu; samom centru grada










Drugu sezonu domaćin All star utakmice bila je Arena u Minsku. Opet su igrali Team Jagr protiv Team Jašina te je opet pobjednik bio Team Jagr sa 11-8. Prošle sezone format je promjenjen. Sada se igralo baš kao i u NHL-u, momčad istočne protiv momčadi zapadne konferencije. I dalje su momčadi zadržale imena po svojim kapetanima, a pobjendik je i treći put ostao isti. Istok je predvođen Jagrom slavio 18-16 u utakmici odigranoj u Ice Palace areni u St.Petersburgu.

Odlaskom Jagra iz KHL-a otvorio se problem - tko će biti novi kapetani momčadi? Pošto je za domaćina izabrana Arena u Rigi čelništvo se odlučilo momčadi zapada dodjeliti kapetanstvo latvijskog braniča Sandisa Ozolinša. Za kapetana istoka je pak odabrana još jedna legenda, Sergej Fedorov. Početne postave obiju momčadi kao i vratare startere biraju navijači glasanjem na sljedećoj stranici http://www.khlallstar.com/en/composition/votes.php. Druge dvije postave biraju novinari.



All star utakmica jedan je od marketinških trikova kojima KHL pokušava privući pažnju medija te se predstaviti široj hokejaškoj javnosti. Cijela ta predstava neodoljivo podsjeća na NHL i nema sumnje da je to još jedan od peteza kojim se KHL želi učiniti što sličnijim starijem američkom bratu.

Nema komentara:

Objavi komentar