Ukupno prikaza stranice

utorak, 15. studenoga 2011.

Promjene u sastavima EBEL momčadi

Iako je reprezentativna stanka poprilično kratka, neke EBEL momčadi su napravile promjene u sastavima. Tako je novi igrač KAC-a postao 28-godišnji Joey Tenute. Imao je vrlo dobru AHL karijeru nakon koje se 2008. uputio u Europu. Najprije je igrao za finski Jokerit, pa njemačke Franfurt Lionse i Hamburg Freezerse. Ovu je sezonu počeo u finskoj Tappari ali gdje kao stranac nije zadovoljio pa je postao slobodan igrač. Brzo su reagirali u KAC-u te potpisali ugovor s čovjekom koji je rasturao gdje god je igrao. Tenute je doveden kako bi popunio rupu sastavu koja je nastala ozlijedama kanadskog dvojca Spurgeon - Scofield te donio nužni napadački učinak momčadi čija je forma u silaznoj putanji.



Jesenice nisu dovele nikoga već su ostale bez jednog od najboljih igrača. Šveđanin Patrik Bergstrom napustio je Sloveniju i potpisao za norvešku Spartu iz Sarpsborga. Razlog je navodno financijske prirode jer Šveđanin nije dobio novac koji mu je ugovorom bio zajamčen. Vjerojatno nije ni prvi ni zadnji igrač koji zbog tih razloga napušta železare. Šteta za njih jer se pokazao kao pravo pojačanje budući da je u 15 utakmica ostvario 12 bodova. Odlazak koji će ionako tanak igrački kadar Jesenica itekako oslabiti.

Teškom ozlijedom Marcela Rodmana nastala je velika rupa u sastavu Vienna Capitalsa. Rješenje je došlo u vidu povratka nedavno otpuštenog Kanađanina Pata Kavanagha. Doveden je još ovog ljeta kao veliko pojačanje za nastup na European trophyju. Nastupom nije oduševio baš kao ni u početnih 6 utakmica u EBEL-u pa su mu se čelnici zahvalili na suradnji. U međuvremenu su razni problemi pogodili momčad iz Beča, uz lošu irgu i rezultate ozlijedila su im se i tri napadača. Uz Rodmana van pogona će na duže vrijeme biti i Rafael Rotter a trenutno su i bez Taylora Holsta. Kao najbezbolnija opcija izabran je povratak Kavanagha koji će imati zadatak donijeti trenutno prijeko potrebnu širinu i iskustvo u napadačkim linijama.

Spomenut ću i da je još ranije otpušteni Kanađanin Lynn Loyns iz VSV-a sada pronašao klub i to njemačke DEG Metro Starse iz Dusseldorfa.

Stanka u petak napokon završava i EBEL se nastavlja. Parovi su VSV - Orli Znojmo, Jesenice - Medveščak, Red Bulls - Vienna Capitals, KAC - Olimpija, Graz 99ers - Linz, slobodna Sapa AV.

Nema komentara:

Objavi komentar